Οι «σοφοί» του ΣΕΒ ψάχνουν (ήδη) τον διάδοχο του Φέσσα

Η θητεία Φέσσα στην προεδρία του ΣΕΒ είναι μια διαρκής απογοήτευση… Αυτό ακούστηκε να λέει πρόσφατα, σε συνάντηση κλειστής τραπέζης με επιχειρηματίες και πολιτικούς, ένας από τους λεγόμενους «σοφούς», που καθορίζουν και τις εξελίξεις στον Σύνδεσμό των Ελλήνων Βιομηχάνων.

Η καταγραφή έχει τη σημασία της, καθώς σύμφωνα με τον σχετικό αστικό μύθο, ο εν λόγω «σοφός», μαζί με άλλους, είχαν πρωταγωνιστικό

ρόλο στην ανατροπή του Δημήτρη Δασκαλόπουλου, και τη διαδοχή του από τον «άχρωμο» Θεόδωρο Φέσσα.

Ο σημερινός εμπνευστής του «Διανέοσις», ενός think tank χωρίς… αρχή και τέλος, με μπόλικο (παλαιό) ΠΑΣΟΚ μέσα του, και τηλεοπτικό χρόνο στην εκπομπή των Ζούλα-Λυμπεράκη στον ΣΚΑΪ, εκεί που δίνεις σκληρή μάχη για να μην αποκοιμηθείς, υπήρξε φυσικά ακόμη μεγαλύτερη απογοήτευση, την περίοδο που κράτησε τα ηνία του ΣΕΒ.

Με τις παλινωδίες και τις… χαριτωμένες προσεγγίσεις του, πότε με τον Γιώργο Παπανδρέου, και πότε με τον Αλέξη Τσίπρα, την περίοδο της «κόκκινης» αντιπολίτευσης.

Φαίνεται ωστόσο ότι, για τους «σοφούς» του ΣΕΒ, ο Θεόδωρος Φέσσας… το τερμάτισε. Στον σημερινό πρόεδρο καταλογίζονται μια σειρά από αστοχίες και φάλτσα, που ξεκίνησαν από τον στενό εναγκαλισμό με το σύστημα Σημίτη, καθώς δίπλα του βρέθηκαν στελέχη με (ψευδο) εκσυγχρονιστικό παρελθόν.

Κάτι άλλωστε που φαίνεται και από τις δημόσιες παρεμβάσεις Φέσσα, οι οποίες είναι στη συντριπτική πλειοψηφία τους άχρωμες και ανούσιες.

Πρακτικό αποτέλεσμα όλων των παραπάνω βεβαίως είναι να κατεβαίνει επίπεδο συνολικά ο ΣΕΒ. Να τσαλακώνεται η εικόνα του. Να απονευρώνεται. Και να θυμίζει… συνοικιακό κατάστημα, αντί για μαγαζί γωνία.

Η σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι, σύμφωνα με πληροφορίες, είναι η απόλυτη απομόνωση του ΣΕΒ και του σημερινού προέδρου του, σε επίπεδο επαφών και παρέμβασης στα διεθνή φόρα. Στους εταίρους και δανειστές της χώρας. Στην τρόικα, και τους τοποτηρητές του Μνημονίου.

Κάπου εκεί, οι «σοφοί» του ΣΕΒ άρχισαν να αναζητούν τον διάδοχο του Θεόδωρου Φέσσα στην προεδρία. Και οι περισσότεροι από αυτούς, μιλούν πλέον ανοιχτά στις… παρέες τους.

The post Οι «σοφοί» του ΣΕΒ ψάχνουν (ήδη) τον διάδοχο του Φέσσα appeared first on My CMS.

Keywords
Τυχαία Θέματα