Ο Liam Neeson παραλίγο… Abraham Lincoln

Ο Daniel Day- Lewis μεταμόρφωσε τον Abraham Lincoln σε ένα μεγαλειώδη και τελικά βραβευμένο με Oscarρόλο, όμως πριν συμπεριληφθεί στα σχέδια του Steven Spielbergο Liam Neeson ήταν στα σχέδια για να υποδυθεί τον 16ο Πρόεδρο των ΗΠΑ.
Ο Neeson αποκάλυψε στο GQότι είχε συμφωνήσει να πρωταγωνιστήσει στην εν λόγο βιογραφία περίπου μία δεκαετία πριν.

Τα σχέδια

τότε περιελάμβαναν την αφήγηση όλης της προεδρίας του Lincoln, από την ορκωμοσία μέχρι τη δολοφονία του.
Το γεγονός που καθυστέρησε τόσο την ταινία ήταν, σύμφωνα με τη φημολογία, το σενάριο που δεν ικανοποίησε σε καμία μορφή του τον Spielberg.“Έκανα έρευνα κι εγώ για σχεδόν τέσσερα χρόνια για το θέμα” ανέφερε ο Neeson “Τότε βγήκε το βιβλίο της Doris Kearns Goodwin ‘(Teamsof) Rivals’ και καταλήξαμε με νέο συγγραφέα”.

Ο συγγραφέας αυτός ήταν ο Tony Kushner (του “Angels in America”) και το σενάριο τελικά περιορίστηκε στους τελευταίους τέσσερις μήνες της ζωής του Lincoln. Η πιο συμπυκνωμένη μορφή της ιστορίας δεν κέρδισε τον Neeson και αποφάσισε τελικά να μην συμμετέχει μετά την πρώτη συγκέντρωση που πραγματοποιήθηκε για την ανάγνωση του σεναρίου, ένα μήνα μετά το θάνατο της συζύγου του, Natasha Richardson.

“Αρχίσαμε να διαβάζουμε το σενάριο και στην πρώτη γραμμή του ρόλου μου ξαφνικά σταμάτησα σα να με χτύπησε κεραυνός” διηγείται o Neeson “Δεν έχω θέση εδώ, σκέφτηκα. Η στιγμή πέρασε. Δε θέλω να παίξω τον Lincoln. Δεν μπορώ να είμαι αυτός. Ήταν ένα πολύ περίεργο συναίσθημα” κατέληξε ο 62χρονος σταρ.

Λίγο μετά ανακοίνωσε στον Spielbergτην απόφασή του αυτή και ο σκηνοθέτης έδειξε κατανόηση. Τα υπόλοιπα είναι οσκαρική ιστορία, παρόλο που ο Neeson ακόμα παραδέχεται ότι θα ήθελε κάποια στιγμή να υποδυθεί τον Lincoln σε μια πιο ‘παλαιομοδίτικη’ μεταφορά.

Keywords
Τυχαία Θέματα