Ντάισελμπλουμ: Το 2014 και… βλέπουμε για την Ελλάδα

Εκτός από πρόεδρος του Eurogroup, ο Γερούν Ντάισελμπλουμ έχει τη… συμπληρωματική ιδιότητα του Υπουργού Οικονομικών της ολλανδικής κυβέρνησης, θέση λόγω της οποίας προτιμήθηκε από το Βερολίνο για τη διαδοχή του Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ.

Στη μέχρι σήμερα θητεία του, ο Ολλανδός πολιτικός δεν έχει δείξει φυσικά τα φιλικά αισθήματα που παραδοσιακά χαρακτήριζαν τον προκάτοχό του για την Ελλάδα, μιλάει ωστόσο για τη χώρα μας με πολιτικό και… οικονομικό ρεαλισμό.

Έτσι, έχει τη δική της σημασία

η σημερινή τοποθέτησή του προς το ολλανδικό Κοινοβούλιο, μέσω επιστολής, στην οποία παραδέχεται ότι είναι εξαιρετικά πιθανό να χρειαστεί η Ελλάδα πρόσθετη οικονομική χρηματοδότηση για το 2014, συμπληρώνει ωστόσο πως κάτι τέτοιο θα αποφασιστεί στην πορεία του επόμενου έτους, και ανάλογα με το πως θα εξελίσσονται διάφορες παραμέτρους του θέματος.

Ο Γερούν Ντάισελμπλουμ λοιπόν μιλάει για βοήθεια προς την Ελλάδα υπό όρους, και συντονίζει έτσι τη δική του ρητορική με εκείνη της γερμανικής κυβέρνησης, στην οποία άλλωστε και… χρωστάει την επιλογή του για το ανώτατο αξίωμα του προέδρου του Eurogroup.

Keywords
Τυχαία Θέματα