Μέσω Internet η έκδοση βεβαιώσεων συντάξεων του ΟΓΑ

Γα πρώτη φορά, οι συνταξιούχοι του ΟΓΑ, θα μπορούν να εκτυπώνουν την βεβαίωση συντάξεων για φορολογική χρήση, για το τρέχον έτος 2013, που αφορούν στα ποσά που καταβλήθηκαν το έτος 2012, καθώς από την Πέμπτη 18 Απριλίου, θα εκδίδονται μέσω διαδικτύου, μένα απλό κλικ στο www. oga. gr.

Η διαδικασία της εκτύπωσης είναι απλή. Στο αριστερό μέρος της ιστοσελίδας, υπάρχει ευδιάκριτη παραπομπή «Εκτύπωση βεβαίωσης συντάξεων για φορολογική χρήση».

Ο συνταξιούχος θα πρέπει να συμπληρώσει τον ΑΜΚΑ, τον Αριθμό Μητρώου Συνταξιούχου ΟΓΑ (ΑΜΣ), που αποτελείται από 10 αριθμούς και τον ΑΦΜ και στη συνέχεια μπορεί να εκτυπώσει τη βεβαίωση του.

Ωστόσο, όσοι συνταξιούχοι δεν έχουν πρόσβαση σε ηλεκτρονικό υπολογιστή ή έχουν προβλήματα με τον ΑΜΚΑ ή τον ΑΦΜ, ή δεν μπορούν να εκτυπώσουν τη βεβαίωση, σύμφωνα με τον ΟΓΑ, θα μπορούν να απευθύνονται για την έκδοσή της στους κατά τόπους ανταποκριτές του Οργανισμού.

Σημειώνεται, ότι η συγκεκριμένη εφαρμογή δεν αφορά τους δικαιούχους συντάξεων επιζώντων (χηρείας-ορφανικές), των οποίων οι βεβαιώσεις θα αποσταλούν ταχυδρομικώς στη διεύθυνση κατοικίας τους.

Επίσης η λειτουργία αυτή δεν αφορά τους συνταξιούχους που έχουν οφειλή προς τον ΟΓΑ και δεν έγινε καταβολή σύνταξης το έτος 2012, των οποίων οι βεβαιώσεις θα εκδίδονται, μετά από αίτηση του ενδιαφερομένου, από τον Κλάδο Ι΄ Μητρώου Συνταξιούχων της Κεντρικής Υπηρεσίας.

Keywords
Τυχαία Θέματα