Καψής: Εντός διμήνου θα λειτουργήσει η ΝΕΡΙΤ

Εντός διμήνου εκτιμάται ότι θα λειτουργήσει η ΝΕΡΙΤ, όπως ενημέρωσε τη Βουλή ο αρμόδιος υφυπουργός Παντελής Καψής. Απαντώντας σε σχετική επίκαιρη ερώτηση του βουλευτή του ΠΑΣΟΚ, Δ. Κρεμαστινού, προανήγγειλε επίσης τη λειτουργία 12 ραδιοφωνικών σταθμών στις πρωτεύουσες των περιφερειών.

Αναφερόμενος στο θέμα της στελέχωσης της ΝΕΡΙΤ, ο υφυπουργός διαβεβαίωσε για τη διαφάνεια των προσλήψεων επισημαίνοντας

πως θα ακολουθηθούν απαρεγκλίτως -με βάση τον νόμο- τρία στάδια: αξιολόγηση των τυπικών προσόντων των υποψήφιων, αξιολόγηση του βιογραφικού τους και της εμπειρίας τους και συνέντευξη. Ειδικώς για το θέμα της αξιολόγησης των υποψηφίων -στο οποίο επέμεινε ο ερωτών βουλευτής- ο κ. Καψής διευκρίνισε πως η εμπειρία των στελεχών είναι απαραίτητη, επειδή πρέπει να περάσουμε από τον μεταβατικό στον νέο φορέα, γι’ αυτό το συγκεκριμένο κριτήριο μοριοδοτείται όσο τα πτυχία. Υπογράμμισε δε, ότι σε ποσοστό 20% οι προσληφθέντες δεν θα έχουν συναφή πτυχία με τη θέση που θα καταλάβουν -κι αυτό για να πριμοδοτηθούν δημοσιογράφοι με μεγάλη εμπειρία. Προσέθεσε ακόμη, πως έχουν τεθεί οι δικλείδες ασφαλείας γι’ αυτό, όπως είναι η ασφάλιση στο ΕΤΑΠ-ΜΜΕ, που προϋποθέτει τουλάχιστον πέντε χρόνια δημοσιογραφικής εμπειρίας.

Τέλος, ο κ. Καψής επισήμανε ότι ο νέος νόμος που ψηφίστηκε από τη Βουλή δεν δίνει καμία δυνατότητα παρέμβασης στον υφυπουργό, αλλά, αντίθετα, την ευθύνη έχει το Εποπτικό Συμβούλιο και πρόσθεσε: «Εμένα η δουλειά μου είναι να προστατέψω την ανεξαρτησία».

Keywords
Τυχαία Θέματα