Ιγνατίου για ΔΝΤ: Νέα μέτρα, αν δεν γίνει νέο “κούρεμα”

Τον μονόδρομο της λήψης νέων μέτρων για την Ελλάδα, στην περίπτωση που δεν υπάρξει συμφωνία μεταξύ των μελών της τρόικας για νέο “κούρεμα” του ελληνικού χρέους το 2014, παρουσίασε ο Μιχάλης Ιγνατίου, μιλώντας το πρωί στην εκπομπή “Κοινωνία Ώρα Mega” με τον Γιώργο Οικονομέα και τον Δημήτρη Καμπουράκη.

Ο Μιχάλης Ιγνατίου, που γνωρίζει (και κυρίως… κατανοεί) όσο λίγοι τι συμβαίνει στο Διεθνές Νομισματικό Ταμείο,

ανέλυσε όσα προκύπτουν από χθες, με την έκθεση του Ταμείου που αναγνωρίζει λάθη στο πρόγραμμα το οποίο εφαρμόστηκε στην Ελλάδα, στέκεται στη μη αναγκαιότητα λήψης νέων μέτρων άμεσα, τη συνδέει ωστόσο με τη συμφωνία του ΔΝΤ με την Ευρωπαϊκή Ένωση και την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα, για ένα νέο “κούρεμα” του ελληνικού χρέους, το 2014.

Σύμφωνα με τον Μιχάλη Ιγνατίου, εκείνο που έχει σημασία δεν είναι τόσο ότι το ΔΝΤ παραδέχεται ουσιαστικά ότι έκανε λάθος με την περίπτωση της Ελλάδας, αλλά ότι… δεν κάνει τίποτα για να διορθώσει τις αρνητικές επιπτώσεις του λάθους αυτού.

Ο ανταποκριτής του “Mega” στις ΗΠΑ ανέφερε ακόμη ότι το ΔΝΤ τάσσεται υπέρ ενός “κουρέματος” που θα φτάσει στα επίπεδα του 40%, προκειμένου να καταστεί το ελληνικό χρέος πραγματικά βιώσιμο, τη στιγμή που Ευρωπαϊκή Ένωση και Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα δείχνουν να προσανατολίζονται σε “κούρεμα” μόλις 20%.

Keywords
Τυχαία Θέματα