Ιγνάτιος: Δεν είναι όλοι οι Ρομά παραβατικοί

Πηγή: www.romfea.gr

Με έναν αθλητή της ζωής είχε την ευκαιρία να συναντηθεί σήμερα στο Συνεδριακό Κέντρο Θεσσαλίας ο Σεβ. Μητροπολίτης Δημητριάδος κ. Ιγνάτιος.

Πρόκειται για τον Παναγιώτη Καρακώστα, μέλος της κοινότητας των Ρομά, ο οποίος τα τελευταία χρόνια παλεύει με σημαντικά προβλήματα υγείας και παρόλα αυτά κατάφερε να περάσει στο Τμήμα Ιστορίας, Αρχαιολογίας και Κοινωνικής Ανθρωπολογίας του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας και να ξεκινά, πλέον, τις σπουδές του, ανοίγοντας νέους δρόμους στη ζωή

του και δίδοντας παράδειγμα φωτεινό στους ομοφύλους του.

Ο κ. Ιγνάτιος συνεχάρη τον νέο φοιτητή για την επιτυχία του, όσο και όλους όσοι στάθηκαν δίπλα του στον αγώνα του, όπως ο κ. Σωκράτης Σαβελίδης, Πρόεδρος της ΕΛΜΕ Μαγνησίας και Δ/ντής του 2ου ΕΠΑΛ Νέας Ιωνίας, ο οποίος ήταν παρών στη συνάντηση.

Στο τέλος της συνάντησης ο Σεβασμιώτατος προέβη στην ακόλουθη δήλωση: «Τις τελευταίες μέρες, δυστυχώς, παρατηρείται πάλι το φαινόμενο της γενίκευσης, αυτή τη φορά για τους Ρομά, εξαιτίας του τραγικού περιστατικού που όλοι παρακολουθούμε στα Μ.Μ.Ε. Ο Παναγιώτης, όμως, είναι ένα παράδειγμα προς την κοινωνία μας ότι δεν πρέπει να γενικεύουμε και να εντάσσουμε όλους τους Ρομά στον χώρο της παραβατικότητας.

Δεν είναι όλοι Ρομά παραβατικοί. Υπάρχουν πολλοί και πολλά παιδιά, ιδιαίτερα, που αγωνίζονται να κατακτήσουν στόχους στη ζωή. Ως προς τους ομοφύλους του, ο Παναγιώτης γίνεται ένα παράδειγμα προς μίμηση, που αποδεικνύει ότι, όταν υπάρχει θέληση, επιμονή και υπομονή, μπορεί κανείς να πετύχει. Έτσι, λοιπόν, θέλω να τον συγχαρώ από την καρδιά μου. Θέλω, επίσης, να ευχαριστήσω την ΕΛΜΕ για την συμπαράσταση και ελπίζω ότι είναι μια καλή αρχή που αποδεικνύει ότι μπορούμε πολλά να κάνουμε, ιδιαίτερα αυτή την κρίσιμη εποχή.

Αλλά, ταυτόχρονα, να πω στον Παναγιώτη ότι θα έχει πάντοτε την συμπαράστασή μας. Θέλουμε να τον τιμήσουμε και να τον ευχαριστήσουμε, όπως, επίσης, με την ευκαιρία αυτή και την ομάδα μας, την «Δημητριάδα», που και αυτή τα τελευταία χρόνια αποδεικνύει ότι, όταν δοθεί στους Ρομά η δυνατότητα και η ευκαιρία να κοινωνικοποιηθούν, ανταποκρίνονται με απόλυτη επιτυχία.

Και αυτό φαίνεται από την συμμετοχή τους στο ερασιτεχνικό πρωτάθλημα, όπου μαθαίνουν να πειθαρχούν και να συνεργάζονται. Αποδεικνύεται έτσι, ότι έχουμε και εμείς καθήκον να στηρίξουμε, με κάθε τρόπο, αυτή την κοινότητα».

Τέλος, ο Σεβασμιώτατος κάλεσε τον Παναγιώτη να γίνει πρωτοπόρος, ώστε το παράδειγμά του ν’ ακολουθήσουν κι άλλα παιδιά της κοινότητας.

Keywords
Τυχαία Θέματα