Η… “αναβάθμιση” στον χώρο της Υγείας

Το «πολύπαθο» Παίδων Πεντέλης εφημερεύει, εκτός των άλλων, κάθε μέρα από το πρωί έως τις 14.30 το μεσημέρι. Το 3ο κατά σειρά νοσοκομείο Παίδων της αττικής, που είχε/έχει «στοχοποιηθεί» με σκοπό να κλείσει, παρόλο που εξυπηρετεί ολόκληρη την νοτιοανατολική, και όχι μόνο, περιφέρεια του πολυπληθέστερου νομού της χώρας, δυστυχώς, υπολειτουργεί… Χαρακτηριστικό παράδειγμα, αν κάποιο παιδάκι χτυπήσει (τι πιο σύνηθες για ένα παιδί) και χρειαστεί εκτίμηση νευροχειρούργου, καλό είναι οι γονείς του να απευθυνθούν, απευθείας, σε κάποιο άλλο, εκ των δύο, νοσοκομεία Παίδων, στο Γουδί. Ενημερωτικά, για να

μην ταλαιπωρηθούν, αγχωθούν και χάσουν πολύτιμο χρόνο, αφού το Παίδων Πεντέλης ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΝΕΥΡΟΧΕΙΡΟΥΡΓΟ (!). Τί άλλη έλλειψη υπάρχει, σε ιατρικό προσωπικό, δεν γνωρίζω. Καλό είναι να προηγείται τηλεφώνημα, ακόμα και αν η πληροφορία είναι ότι εφημερεύει. (Φανταστείτε δηλαδή στην επαρχία τι γίνεται, αν αυτό συμβαίνει στην πρωτεύουσα έτσι…)

Οι ιατροί του ΕΟΠΠΥ βρίσκονται σε διαρκή απεργία, αργία ή διαθεσιμότητα. Πρόσφατα μπήκαν και οι ιατροί του Ε.Σ.Υ. που μέχρι πριν ένα χρόνο, και παραπάνω, βρίσκονταν στα νοσοκομεία του, πρώην, Ι.Κ.Α. Νοσοκομεία που είχαν υποδεχτεί αυτούς τους ιατρούς, και έχουν επωμιστεί τον δύσκολο ρόλο, να απορροφήσουν το κοινό που εξυπηρετούσαν αυτά τα νοσοκομεία, του πρώην Ι.Κ.Α. δηλαδή, όπως ο «Άγιος Σάββας», το Γ.Ο.Ν.Κ. «Οι Άγιοι Ανάργυροι», το «Σισμανόγλειο» κ.α. έχουν μείνει, από την περασμένη εβδομάδα και έναν τουλάχιστον μήνα, χωρίς εφημερίες μεγάλης μερίδας των κλινικών τους (!). Οι ασθενείς, ενόψη και των αδειών του Πάσχα, καλούνται «ΝΑ ΜΗΝ ΑΣΘΕΝΗΣΟΥΝ» (!).

Το κυριότερο αίτιο είναι το δίλημμα στους ιατρούς του πρώην Ι.Κ.Α., και μετά το κλείσιμο των νοσοκομείων νυν ιατρών του Ε.Σ.Υ., να επιλέξουν ανάμεσα στο ιδιωτικό τους ιατρείο και τη θέση τους στο νοσοκομείο, εναρμονιζόμενοι με το καθεστώς που ισχύει για τους υπόλοιπους ιατρούς του Ε.Σ.Υ. Ρωτάω λοιπόν εγώ, εύλογα, αυτό δεν μπορούσε να γίνει χωρίς οι ιατροί να μπουν σε διαθεσιμότητα; Έπρεπε ο κόσμος να ταλαιπωρείται και να μην μπορεί να εξυπηρετηθεί επαρκώς ούτε από τα εναπωμείναντα νοσοκομεία, που ήδη αντιμετωπίζουν υπεράριθμα, για τη δυναμική του προσωπικού τους, περιστατικά;

Κατά τα άλλα, η ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗ στο χώρο της ΥΓΕΙΑΣ συνεχίζεται… μετά και τη γνωστοποίηση ότι και τα γενόσημα, που «προωθούνταν» ως πιο φθηνά, θεωρούνται πλέον ακριβά… αφού οι ασφαλισμένοι καλούνται να καλύψουν διαφορά έως και 70% της αξίας τους (!). Οι «ευαγγελιζόμενοι» καλύτερες μέρες, με την τακτική και τα μέτρα που λαμβάνουν, επιβεβαιώνουν καθημερινά τις «Κασσάνδρες» για ολική κατάρρευση του συστήματος, εξυπηρέτηση συμφερόντων και αδόκιμες λύσεις χωρίς στρατηγική και πλάνο.

ΚΑΛΗ ΑΝΑΣΤΑΣΗ, σε όλους τους τομείς της ζωής μας!

Keywords
Τυχαία Θέματα