Διευκρινίσεις Μπαλτάκου για το αντιρατσιστικό νομοσχέδιο

Ο Γενικός Γραμματέας της Κυβέρνησης, Τάκης Μπαλτάκος, εξέδωσε ανακοίνωση με την οποία παρέχει κάποιες διευκρινίσεις αναφορικά με το αντιρατσιστικό νομοσχέδιο.

«Σχετικά με δημοσιεύματα που αναφέρουν ότι το λεγόμενο “αντιρατσιστικό” νομοσχέδιο κατατέθηκε στην Βουλή και θα αρχίσει η συζήτησή του στις 21 Μαΐου, θεωρούμε σκόπιμο να σημειώσουμε τα ακόλουθα,

προς αποφυγή άσκοπων παρανοήσεων:

1. Τα νομοσχέδια δεν κατατίθενται στην Βουλή, αλλά στη Γενική Γραμματεία της Κυβέρνησης, η οποία τα ελέγχει, με τη νομική της Υπηρεσία και την Κεντρική Νομοπαρασκευαστική Επιτροπή, για την διαπίστωση τυχόν νομικών ή άλλων ατελειών. Μετά την έρευνα αυτή και εφ’όσον ουδεμία ατέλεια διαπιστωθεί, τα νομοσχέδια κατατίθενται στην Βουλή από τον Γενικό Γραμματέα της Κυβέρνησης.

2. Το συγκεκριμένο νομοσχέδιο κατατέθηκε σήμερα στη Γενική Γραμματεία της Κυβέρνησης.

3. Την Παρασκευή 10 Μαΐου προσκομίσθηκε από το Υπουργείο Δικαιοσύνης, προς ενημέρωσή μας, ανυπόγραφο σχέδιο του νομοσχεδίου, μη συνοδευόμενο από έκθεση συνεπειών της ρύθμισης, έκθεση τροποποιούμενων – καταργούμενων διατάξεων και έκθεση του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους.

4. Το σχέδιο αυτό παραδόθηκε στον πρόεδρο της ΚΕΝΕ, Αρεοπαγίτη ε.τ. κ. Καϋμενάκη και ορίστηκε η 21η Μαΐου ως ημερομηνία ενημέρωσης των μελών της ΚΕΝΕ και αρχικής συζήτησης επί του νομοσχεδίου», αναφέρει στην ανακοίνωσή του ο κ. Μπαλτάκος.

Keywords
Τυχαία Θέματα