Την αθώα περιστερά παράστησε ο Βενιζέλος στην Προανακριτική

Ως θύμα συνωμοσίας σε βάρος του προσπάθησε να παρουσιάσει τον εαυτό του ο Ευάγγελος Βενιζέλος στην επεισοδιακή κατάθεσή του στην Προανακριτική Επιτροπή της Βουλής για τη Λίστα Λαγκάρντ, υποστηρίζοντας πως ο προκάτοχός του στο υπουργείο Οικονομικών, Γιώργος Παπακωνσταντίνου

και οι πρώην επικεφαλής του ΣΔΟΕ και της ΕΥΠ, Ιωάννης Διώτης και Κωνσταντίνος Μπίκας αντιστοίχως έκαναν συνεννοήσεις πίσω από την πλάτη του ακόμα και για το πώς θα διαχειριστούν το ζήτημα που έχει προκύψει. Νωρίτερα, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ και πρώην υπουργός Οικονομικών εκμεταλλεύτηκε επικοινωνιακά το γεγονός ότι ο Ηλίας Κασιδιάρης της Χρυσής Αυγής τον αποκάλεσε ψεύτη και χοντρό, προκειμένου να περάσει στα «ψιλά» η ουσία της κατάθεσής του. Ο κ. Κασιδιάρης, ο οποίος έσπασε ποτήρια και πέταξε μικρόφωνα, κατάθεσε πρόταση μομφής κατά του κ. Μαρκογιαννάκη.

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ διάψευσε τον κ. Διώτη πως του παρέδωσε το επίμαχο USB στις 8 Ιουλίου 2011, ημέρα αντιγραφής του, επιμένοντας ότι το παρέλαβε τέλη Ιουλίου-αρχές Αυγούστου της ίδιας χρονιάς. «Δε μπορούσα να διανοηθώ ότι δεν υπήρχε αντίγραφο κι ότι ο κ. Διώτης δεν έκανε σωστά τη δουλειά του. Θεωρούσα πως υπήρχε κι άλλο αντίγραφο στο ΣΔΟΕ κι ο κ. Διώτης προχωρούσε την έρευνα του θέματος», φέρεται να ανάφερε στην Προανακριτική ο κ. Βενιζέλος.

Σύμφωνα με τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ, από το περιεχόμενο των e-mail που αντάλλαξαν οι Παπακωνσταντίνου-Διώτης-Μπίκας προκύπτει ότι ο μόνος που δεν υπήρχε στην σκέψη και στη συνείδηση όσων εμφανίζονται στα ηλεκτρονικά μηνύματα ήταν ο ίδιος. Επιπλέον, ο κ. Βενιζέλος προσπάθησε να αποκρούσει τις κατηγορίες πως ήθελε να προστατέψει συγκεκριμένα συμφέροντα, επιχειρηματίες κι εκδότες, διατεινόμενος πως δεν θα έδινε στη Βουλή τη λίστα με 54.000 καταθέτες, μεταξύ των οποίων ο κ. Μπόμπολας.

Keywords
Τυχαία Θέματα