Οι εκπαιδευτικοί του ιδιωτικού τομέα στέλνουν στον εισαγγελέα τον αδερφό του πρωθυπουργού

Την παρέμβαση του εισαγγελέα κατά του αδερφού του πρωθυπουργού και προέδρου του κολλεγίου Αθηνών, Αλέξανδρου Σαμαρά, ζητούν οι εκπαιδευτικοί του ιδωτικού τομέα. Όπως καταγγέλουν σε σχετική ανακοίνωση ο κ. Σαμαράς “αγνοεί επιδεικτικά της αποφάσης της δικαιοσύνης που ακυρώνουν τις ανομίες του” και καταγγέλουν ότι εκμεταλλεύεται «την προνομιακή του σχέση με την εξουσία λειτουργώντας

ως κράτος εν κράτει».

Η υπόθεση αφορά απόφαση του ΣτΕ την οποία ο κ. Σαμαράς έγραψε στα παλιά του τα παπούτσια. Ο κ. Σαμαράς αρνήθηκε να σεβαστεί τη ΣΣΕ του κλάδου των ιδιωτικών εκπαιδευτικών και να τους τοποθετήσει στο νέο μισθολόγιο μετά τη λήξη της συλλογικής σύμβασης στις 15/6/2012. Αντιθέτως τούς τοποθέτησε 7 μήνες νωρίτερα με αποτέλεσμα, όπως καταγγέλουν οι εκπαιδευτικοί “εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ να πετάξουν από τις τσέπες των ιδιωτικών εκπαιδευτικών στα ταμεία των ιδιοκτητών”.

Ο κ. Σαμαράς είχε επιχειρήσει από τον Οκτώβριο του 2012 να απελευθερώσει τις απολύσεις από τους ιδιωτικούς εκπαιδευτικούς και να αρθεί το προστατευτικό πλέγμα που ισχύει εδώ και δεκαετίες. Κάτι τέτοιο όμως δεν κατέστη δυνατό. Μερικούς μήνες μετά και όπως είχε αποκαλύψει το koutipandoras.gr, έπειτα από απαίτηση της τρόικας το υπουργείο Παιδείας εξέδωσε εγκύκλιο με την οποία απελευθερώνονταν πλήρως οι απολύσεις στους ιδιωτικούς εκπαιδευτικούς.

Ωστόσο η εγκύκλιος πάγωσε στο ΣτΕ, με αποτέλεσμα να μην μπορεί να εφαρμοστεί μέχρι να εκδικαστεί πλήρως η υπόθεση. Μάλιστα το υπουργείο αναγκάαστηκε να εκδώσει και σχετική οδηγία σύμφωνα με την οποία η εγκύκλιος Αρβανιτόπουλου παγώνει.

Όχι όμως και για τον κ. Σαμαρά. Ο αδερφός του πρωθυπουργού εντελώς προκλητικά παρέκαμψε την απόφαση της Δικαιοσύνης. Το πλέον χειρότερο όμως είναι το γεγονός ότι η αρμόδια Δ/νση ΠΕ Ανατολικής Αττικής, παρά τις επανειλημμένες και έγγραφες εκκλήσεις της ΟΙΕΛΕ, αρνείται να εγκαλέσει πειθαρχικά τον κ. Σαμαρά. Προφανώς γιατί δεν θέλει να δυσαρεστήσει υψηλότατα κυβερνητικά κλιμάκια.

Ας ελπίσουμε να μη γίνει κάτι τέτοιο και με τον αρμόδιο εισαγγελέα στον οποίο προσέφυγαν οι εκπαιδευτικοί του ιδιωτικού τομέα.

Διαβάστε σχετικά

Το e-mail της τρόικας με το οποίο ζητά απολύσεις των ιδιωτικών εκπαιδευτικών

Το υπουργείο Παιδείας κάνει την «πάπια» για το επίμαχο email και τον αδερφό του πρωθυπουργού

Keywords
Τυχαία Θέματα