Μάρτυρας στη δίκη της Αγίας Νάπας επιβεβαιώνει το HOT DOC

Νέες εξελίξεις στην δίκη για την πενταπλή δολοφονία στην Αγία Νάπα έρχονται να επιβεβαιώσουν τις πρόσφατες αποκαλύψεις του HOT DOC. Ειδικότερα, το HOT DOC είχε αποκαλύψει την ύπαρξη μάρτυρα, ο οποίος είχε καταθέσει στην Αστυνομία. Λίγες μέρες μετά το δημοσίευμα, ο μάρτυρας εμφανίστηκε στη δίκη και παρέθεσε στοιχεία που συνδέουν τον εκτελεστή της Αγίας Νάπας, Δημήτρη Μαμαλικόπουλο, με τη Σέχτα Επαναστατών και τη δολοφονία του Σωκράτη Γκιόλια. Ο μάρτυρας ήταν γνωστός του εκτελεστή, ενώ μέσα από την κατάθεσή του έχουν παρουσιαστεί νέα στοιχεία για τη συμμετοχή των Ελλήνων υπόπτων, έχει «εμπλακεί» ένας κατηγορούμενος για φόνους στην Νότια Αφρική, ενώ παράλληλα έχουν ανακύψει νέα δεδομένα από την ανακάλυψη καρτών κινητής τηλεφωνίας μέσα σε κυπριακή φυλακή.

Το πιο εντυπωσιακό είναι πως, ταυτόχρονα, διεξάγεται άλλη δίκη για μια δεύτερη ομάδα, η οποία κατηγορείται για την ίδια δολοφονία. Τον Σεπτέμβριο του 2012, συνελήφθησαν στην Αγία Νάπα δύο Έλληνες, ηλικίας 36 και 45 ετών, καθώς και ένας 33χρονος Αλβανός οι οποίοι είχαν στην κατοχή τους το όπλο Glock με το οποίο πυροβολήθηκαν οι πέντε φρουροί. Σύμφωνα με το ίδιο σκεπτικό, «οι δύο Ελληνες και ο Αλβανός συνεννοούνταν με τα ίδια άτομα που οργάνωσαν τους πέντε φόνους, πήραν το όπλο της εκτέλεσης και πλέον είχαν στόχο να σκοτώσουν τον ίδιο τον επιχειρηματία». Σύμφωνα με τα στοιχεία, η δολοφονία είχε προγραμματιστεί για τις 9 Σεπτεμβρίου 2012. Δεν είναι απίθανο το σενάριο η ομάδα να είχε σταλεί ως ομάδα κάλυψης του Δημήτρη Μαμαλικόπουλου.

Από την πλευρά τους, οι κατηγορούμενοι υποστήριξαν ότι είχαν πάει στην Κύπρο, έπειτα από εντολές ενός άλλου Αλβανού, για «κλοπές, διαρρήξεις και διακοπές».

Δύο χρόνια μετά τη δολοφονία του δημοσιογράφου, το φονικό στην Αγία Νάπα, το 2012, δημιούργησε σχεδόν τη βεβαιότητα πως ο εκτελεστής ήταν ο ίδιος και στις δύο περιπτώσεις. Το προφίλ του και ο τρόπος που κινήθηκε, έκαναν την ΕΛΑΣ να μιλάει για πιθανή σύλληψη του «πιστολιού» της Σέχτας.

Διαβάστε τις αποκαλύψεις του HOT DOC για την Αγία Νάπα αλλά και τον Σωκράτη Γκιόλια

Keywords
Τυχαία Θέματα