Κυβερνητικός αχταρμάς: Τι τους ενώνει και τι τους δονεί;

Γράφει ο Θανάσης Καρτερός

Τι δουλειά έχει ο Άδωνις στο υπουργείο Υγείας; Η μόνη σχέση του με το αντικείμενο είναι ότι σύμφωνα με φήμες του αρέσει η σοκολάτα υγείας.

Τι δουλειά έχει η Φώφη Γεννηματά στο Πεντάγωνο; Η μόνη της σχέση με το αντικείμενο είναι ότι σύμφωνα με φήμες της άρεσε πολύ μια παλιά ελληνική ταινία, η Αλίκη στο Ναυτικό.

Τι δουλειά έχουν ο Τσαυτάρης και ο Χαρακόπουλος στο ίδιο υπουργείο – στην αγροτική ανάπτυξη; Η μόνη τους σχέση με το αντικείμενο είναι σύμφωνα με φήμες ότι καλλιεργούν

την αμοιβαία εχθρότητα.

Τι δουλειά έχει ο Πάνος Παναγιωτόπουλος στο υπουργείο πολιτισμού; Χρειάζεται να προστρέξουμε σε φήμες για να κατανοήσουμε τη σχέση του με το παιγνιδάκι που του χάρισαν;

Βρίθει από τέτοια παραδείγματα η νέα κυβέρνηση Σαμαρά. Αν ήταν εταιρία, θα είχε χρεοκοπήσει σε δυο ώρες, σύμφωνα με τους σκληρούς νόμους της αγοράς, τους οποίους προσκυνούν οι εταίροι της. Για τον απλούστατο λόγο ότι τα στελέχη της είναι λίγα, μέτρια, αδύνατα, με γνωστό παρελθόν και συνεπώς με ακόμα πιο γνωστό μέλλον.

Ρετάλια των χρεοκοπημένων κυβερνήσεων του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ.

Άνθρωποι με κυμαινόμενες απόψεις, που πριν μερικά χρόνια διαβεβαίωναν πόσο καλά πάμε με τον Καραμανλή και πόσο καλύτερα με τον Γιώργο – άσε εκείνους που βάδιζαν χέρι-χέρι με τον Καρατζαφέρη.

Ανθρωπάκια που μας εξηγούσαν πώς και γιατί η κρίση δεν θα μας αγγίξει πολύ, διότι και λεφτά υπάρχουν και επανίδρυση του κράτους συντελέστηκε και ελήφθησαν όλα τα κατάλληλα μέτρα.

Φωνακλάδες που δεν έβαζαν γλώσσα μέσα όταν ήταν να κατηγορήσουν οι μεν τους δε – ο Σαμαράς τον Βενιζέλο, η Φώφη τον Σαμαρά, ο Χρυσοχοΐδης τον Βενιζέλο, ο Άδωνις όλους τους επιτελείς του ΠΑΣΟΚ και όλοι οι επιτελείς του ΠΑΣΟΚ όλους τους επιτελείς της ΝΔ.

Δείτε τους τώρα – δεν θα τους αναγνωρίσετε! Έχει συντελεστεί στην κυβέρνηση αυτή η εθνική ενότητα, έτσι όπως την κατανοούν, τη θέλουν και τους βολεύει ο Σαμαράς, ο Βενιζέλος, οι επαγγελματίες επιβήτορες της εξουσίας και φυσικά οι υπεράνω όλων επιβήτορες της Ελλάδας. Ο γραμματέας μαζί με τον αλήτη κι η παρθένα με το Σατανά. Οι ίδιες φάτσες που μας κυβέρνησαν χρόνια και χρόνια και μας σακάτεψαν μορφάζοντας και δείχνοντας τα δόντια της η μια στην άλλη, τώρα χαμογελούν η μια στην άλλη, ανταλλάσσουν υπουργεία, χειραψίες και επαίνους -και διαμοιράζουν ιμάτια που δεν τους ανήκουν.

Τι τους ενώνει και τι τους δονεί; Όχι βέβαια του Διακογιάννη η φωνή, όπως έλεγε το παλιό τραγούδι. Αλλά η αγάπη για την εξουσία που δεν ορρωδεί προ ουδενός, είναι η πρώτη σκέψη -απολύτως σωστή. Αλλά και κάτι ακόμα χειρότερο για μας τη δεδομένη στιγμή: Η διάθεση εν ονόματι αυτής της αγάπης, για την οποία έκαναν λιώμα αρχές, αντιθέσεις, ήθος και ιδεολογίες να κάνουν λιώμα κι εμάς. Μάλιστα εμάς. Γιατί αν προσέξετε καλά αυτό τον κυβερνητικό αχταρμά, ένα ξεχωρίζει -η «ακομπλεξάριστη» για να επαναλάβουμε μια λέξη του Κυριάκου Μητσοτάκη, προθυμία να εφαρμοστούν χωρίς ταλαντεύσεις και ευαισθησίες όλα όσα επιτάσσει η βαρβαρότητα των μνημονίων.

Δεν διορίστηκε χειρούργος της δημόσιας υγείας ο Άδωνις – αλλά χασάπης της.

Δεν διορίστηκε μεταρρυθμιστής της δημόσιας διοίκησης ο Κυριάκος – αλλά κεφαλοθραύστης της.

Δεν διορίστηκε αναγεννητής της δημόσιας ραδιοτηλεόρασης ο Καψής – αλλά MEGAs νεκροθάφτης της.

Δεν διορίστηκε κανείς μόνο γιατί είναι φίλος του Σαμαρά, κολλητός του Βενιζέλου, αγαπημένος του Μπόμπολα, ή ανεψιός του Αλαφούζου. Μπορεί να είναι πρωτοξάδελφα, ανίψια, κολλητοί και παρατρεχάμενοι – αλλά όλα κι όλα, εκπροσωπούν τώρα και το έθνος, την πατρίδα, την κοινωνία – έτσι όπως τα θέλει και τα επιδιώκει η τρόικα και τα Μεγάλα Αφεντικά.

Γι” αυτό και πριν μας τους φορέσουν ως υπουργούς, υφυπουργούς και αναπληρωτές υπουργούς τους πέρασαν από έλεγχο ο Σαμαράς κι ο Βενιζέλος -να δουν αν αντέχουν τις αντιδράσεις για τα καλούδια που μας φέρνουν. Αν έχουν δηλαδή γερά δόντια, κοφτερά νύχια και βαρύ χέρι -που προορίζονται για μας φυσικά…

Keywords
Τυχαία Θέματα