Αντιρατσιστικό μήνυμα από τους συγγενείς των θυμάτων του Αλιβερίου

Μέσα στον πόνο της η οικογένεια του 56χρονου γιατρού και της 54χρονης συζύγου του που δολοφονήθηκαν από ένα Πακιστανό την Κυριακή στο Αλιβέρι είχε το κουράγιο να στείλει ένα αντιρατσιστικό μήνυμα με πολλούς αποδέκτες. Σε επιστολή της ζήτησε σεβασμό στον πόνο της από τα ΜΜΕ, ενώ απαίτησε να μη χρησιμοποιηθεί το γεγονός από όποιον προσπαθεί να το εκμεταλλευτεί για να τροφοδοτήσει ρατσιστικό μίσος.

Διαβάστε το πλήρες κείμενο της επιστολής:

Με την παρούσα επιστολή η οικογένεια των δύο θανόντων στην Ακτή

Νηρέως στο Αλιβέρι παρακαλεί τα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης να σεβαστούν τις δύσκολες ώρες που περνά και γι’ αυτό το λόγο ενημερώνουμε ότι:

- Δεν επιθυμούμε την οποιαδήποτε δημοσιοποίηση φωτογραφιών των θανόντων και παρακαλούμε να αποσυρθούν άμεσα.

- Η οικογένεια αναμένει απ’ τον τηλεοπτικό σταθμό STAR και την εκπομπή «Μίλα» της Τατιάνας Στεφανίδου, απάντηση για τη δημοσιοποίηση φωτογραφίας η οποία πραγματοποιήθηκε χωρίς να έχει ερωτηθεί η οικογένεια.

- Κατά τη διάρκεια της κηδείας δε θα επιτραπεί η είσοδος σε τηλεοπτικές κάμερες καθώς η οικογένεια δεν επιθυμεί την οποιαδήποτε προβολή της από τα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης.

- Απαιτούμε ο θάνατος των δύο συγγενών, να μη χρησιμοποιηθεί για πολιτικές σκοπιμότητες απ’ όποιον προσπαθεί να εκμεταλλευτεί το γεγονός για να τροφοδοτήσει ρατσιστικό μίσος.

Keywords
Τυχαία Θέματα