Ύποπτες συμβάσεις με μισθούς… Βουλγαρίας για τα επόμενα χρόνια

Τη στιγμή που η κυβέρνηση βάζει κόκκινες γραμμές στην κρίσιμη διαπραγμάτευση με τους δανειστές, ετοιμάζει το έδαφος για τα επόμενα χρόνια, με βάση αυτά που ζητούν οι ακραίοι εκπρόσωποι των θεσμών.

Ρυθμίσεις οι οποίες μπορεί να φαίνονται αθώες τώρα και να βοηθήσουν στην κατεύθυνση μείωσης της ανεργίας, ωστόσο ως γνωστόν στην Ελλάδα «ουδέν μονιμότερον του προσωρινού».

Σύμφωνα με πληροφορίες, η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ, προωθεί συμβάσεις εργασίας

χωρίς δικαιώματα, χωρίς άδειες και χωρίς δώρα Χριστουγέννων ή Πάσχα και λοιπά επιδόματα, με μισθούς … Βουλγαρίας, στα 361 ευρώ.

Σύμφωνα με το «Πρώτο Θέμα», μεμονωμένοι υπάλληλοι του δημοσίου, καλούνται να υπογράψουν ατομικές συμβάσεις μίσθωσης έργου. Το ενδιαφέρον στοιχείο αυτών των συμβάσεων είναι οι επιμέρους όροι.

Πιο συγκεκριμένα προβλέπεται ξεκάθαρα ότι ο εργαζόμενος με αυτή τη μορφή εργασιακής σχέσης «δεν έχει δικαίωμα άλλης εργασίας, δεν δικαιούται δώρο Χριστουγέννων, ή Πάσχα και επίδομα άδειας, ή οποιοδήποτε άλλο επίδομα που τυχόν χορηγείται στους εργαζόμενους δεδομένου ότι η παρούσα είναι σύμβαση έργου και όχι εργασίας».

Όπως αποκαλύπτει η εφημερίδα τέτοιου είδους ατομικές συμβάσεις μίσθωσης έργου έχουν ξεκινήσει να συνάπτονται στις υγειονομικές μονάδες και τα νοσοκομεία της χώρας, ενώ πληροφορίες κάνουν λόγο για επέκταση και στο υπόλοιπο κράτος.

Η σύμβαση έχει δίμηνη διάρκεια, με πενθήμερη, πεντάωρη απασχόληση και αμοιβή που ανέρχεται στα 361,22 ευρώ το μήνα.

Keywords
Τυχαία Θέματα