ΒΟΥΛΗ: ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ ψάχνουν δικαιολογίες για να πληρώσουν τα δικαστικά έξοδα στον Γεωργίου!

Μπορεί ο βουλευτής των ΑΝΕΛ, Δημήτρης Καμμένος να ζήτησε να μην γίνει δεδικασμένο η πληρωμή των δικαστικών εξόδων δημοσίων λειτουργών, ωστόσο ο αναπληρωτής Υπουργός Οικονομικών, Γιώργος Χουλιαράκης υπερασπίστηκε στη Βουλή τη διάταξη, λέγοντας ότι έτσι η κυβέρνηση ενισχύσει «την ανεξαρτησία τους και τους επιτρέπουμε να κάνουνε καλύτερα τη δουλειά τους». Σύμφωνα με τον ίδιο, στόχος του Μεγάρου Μαξίμου δεν είναι να προστατεύσουν κανένα («ούτε τους παρόντες, ούτε τους μελλοντικούς προέδρους της ΕΛΣΤΑΤ»)!

Εξάλλου, κατά τον Γ. Χουλιαράκη, η συγκεκριμένη διάταξη ενισχύει αναπόφευκτα την ανεξαρτησία των ανεξάρτητων αρχών στο πλαίσιο εξ ορθολογισμού ενώ τους δίνει δυνατότητά να κάνουν τη δουλειά τους χωρίς να φοβούνται ότι θα βρεθούν μετά από χρόνια χρεωμένοι με μεγάλους λογαριασμούς χωρίς να φταίνε. Έδωσε, μάλιστα, και ένα παράδειγμα: «Θα μπορούσε εύκολα μετά από 10 – 15 χρόνια ένας δήμος να διώξει τον σημερινό πρόεδρο ΕΛΣΤΑΤ γιατί καταχώρισε μία πηγή πλούτου σε γειτονικό δήμο και να βρεθεί μετά από χρόνια να καλύπτει τη νομική δαπάνη από τσέπη του».

Λίγο νωρίτερα, πάντως, ο βουλευτής των ΑΝΕΛ, Δημήτρης Καμμένου ζητούσε εγγυήσεις περί αποφυγής του δεδικασμένου προκειμένου να υπερψηφίσει. «Δεν είναι ότι δεν το ψηφίζουμε, αλλά να δούμε πως δεν θα γίνει δεδικασμένο», είπε χαρακτηριστικά, προαναγγέλλοντας την διαφαινόμενη στροφή του κόμματος του Πάνου Καμμένου στο άρθρο 45 για τη πληρωμή των δικαστικών εξόδων του πρώην επικεφαλής της ΕΛΣΤΑΤ, Ανδρέα Γεωργίου.

Σύμφωνα με τον βουλευτή των ΑΝΕΛ ο μόνος τους ενδοιασμός είναι πως η συγκεκριμένη ρύθμιση δεν θα αποτελέσει δεδικασμένο για τις ανεξάρτητες αρχές. «Θα ήθελα να το δούμε σε σχέση με το ΤΑΙΠΕΔ αν γίνει κάτι αντίστοιχο ή με τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου του Υπερταμείου, πως θα το χειριστούμε». Σύμφωνα, άλλωστε, με τον ίδιο το ζήτημα είναι «ποιος θα κάνει προχωρήσει όταν ξέρει ότι ο Έλληνας φορολογούμενος πληρώσει τα έξοδά του», όπως τουλάχιστον ορίζεται στη σχετική διάταξη που έχει φέρει η κυβέρνηση για την υπόθεση Γεωργίου.

ΠΗΓΗ: LIBERAL

Keywords
Τυχαία Θέματα