ΒΕΝΖΙΝΑΔΙΚΑ: Ηλεκτρονικά από 31 Μαρτίου ο έλεγχος καυσίμων – «Απάντηση» στις πειραγμένες αντλίες

12:47 3/3/2013 - Πηγή: BankWars

Συστήματα ελέγχου εισροών-εκροών καυσίμων θα πρέπει να εγκατασταθούν στα πρατήρια Αττικής και Θεσσαλονίκης μέχρι τις 31 Μαρτίου, όπως ανακοίνωσε σήμερα ο γενικός γραμματέας Εμπορίου Σ. Κομνηνός μιλώντας σε ημερίδα της Ομοσπονδίας Πρατηριούχων.

Ο κ. Κομνηνός ανέφερε ότι η χρηματοδότηση του κόστους εγκατάστασης θα γίνει από εθνικούς πόρους καθώς δεν υπήρχε δυνατότητα ένταξης του συστήματος στο ΕΣΠΑ.

Τα συστήματα θα επιτρέπουν τον ηλεκτρονικό έλεγχο των ποσοτήτων που προμηθεύονται

και διαθέτουν στην κατανάλωση τα πρατήρια, ενώ θα είναι συνδεδεμένα και με την Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων του υπουργείου Οικονομικών.

Με την εγκατάσταση τους θα διασφαλίζεται και η παράδοση της πραγματικής ποσότητας στους καταναλωτές, αντιμετωπίζεται δηλαδή το ζήτημα των «πειραγμένων» αντλιών.

Η προθεσμία εγκατάστασης των συστημάτων για τα πρατήρια της Αττικής και της Θεσσαλονίκης λήγει στις 31 Μαρτίου και όσα πρατήρια δεν εγκαταστήσουν τα συστήματα θα κλείσουν έως ότου το κάνουν.
Ο κ. Κομνηνός έκανε λόγο ακόμη για αντιστάσεις και συμφέροντα που καθυστέρησαν την εγκατάσταση των συστημάτων καθώς έχουν περάσει 3,5 χρόνια από την ψήφιση του νόμου.

Από την πλευρά του, ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Πρατηριούχων Χ. Μαυράκης τόνισε την ανάγκη να εγκατασταθούν συστήματα ελέγχου σε όλη την αλυσίδα διακίνησης των καυσίμων ενώ ζήτησε επίσης μείωση της φορολογικής επιβάρυνσης στα καύσιμα.

Πηγή: ΑΜΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα