Τύμπανα πολέμου στη Λωρίδα της Γάζας – Ήχησαν οι σειρήνες στο Τελ Αβίβ

Ομοβροντία από ρουκέτες από την Γάζα δέχεται την τελευταία ώρα το Τελ Αβίβ, στο οποίο ήχησαν οι σειρήνες για πρώτη φορά από το 1991.

Αργά το απόγευμα της Πέμπτης ρουκέτες από την Γάζα έπληξαν τα νότια προάστια της πόλης, χωρίς να προκληθούν τραυματισμοί ή σημαντικές ζημιές, σύμφωνα με το Πρώτο Θέμα.

Ωστόσο, από τις επιθέσεις έχουν χάσει από χτες τη ζωή τους τρεις ισραηλινοί, ενώ άλλοι τέσσερις τραυματιστεί σοβαρά. Στη Γάζα δεκατρία άτομα σκοτώθηκαν, ανάμεσά τους και δύο παιδιά.

Η ένταση στη Λωρίδα της Γάζας

κλιμακώνεται, έπειτα από τη χθεσινή δολοφονία του διοικητή της στρατιωτικής πτέρυγας της παλαιστινιακής οργάνωσης Χαμάς, Αχμέντ Αλ Τζαμπάρι, από στοχευμένη ισραηλινή επίθεση.

Όλη τη νύχτα ο ισραηλινός στρατός συνέχισε τις αεροπορικές του επιθέσεις πλήττοντας αδιακρίτως παλαιστινιακούς στόχους, ενώ περισσότερες από 200 ρουκέτες από τη Γάζα έπληξαν την Πέμπτη πόλεις του νοτίου Ισραήλ, ανάμεσα τους τις Ασντόντ, Ασκελόν, Μπερ Σεβά, Εσκόλ και Κιριάτ Μαλαχί.

Οι Ταξιαρχίες Εζεντίν αλ Κάσαμ, ένοπλη πτέρυγα της Χαμάς, η οποία βρίσκεται στην εξουσία στη Γάζα, ανακοίνωσαν στην ιστοσελίδα τους ότι έρριξαν μια αυτοσχέδια ρουκέτα “γύρω στις 16:37 τοπική ώρα (και ώρα Ελλάδος) στο Τελ Αβίβ”.

Keywords
Τυχαία Θέματα