Τρομοκρατία: Στο μικροσκόπιο της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας τα κρησφύγετα της Ρούπα

18:54 7/1/2017 - Πηγή: BankWars

Τα τέσσερα κρησφύγετα που αποκαλύφθηκαν μετά τη σύλληψη της Πόλας Ρούπα και της 25χρονης συνεργού της βρίσκονται στο μικροσκόπιο της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας και της Διεύθυνσης Εγκληματολογικών Ερευνών.

Όπως δημοσιεύει το skai.gr, πρόκειται για το διαμέρισμα επί της οδού Ζαΐμη στην Ηλιούπολη, όπου η 48χρονη Ρούπα έμενε για περισσότερο από ενάμιση χρόνο μαζί με τον 6χρονο γιο της, το σπίτι

της 25χρονης στην οδό Αθανασίου Διάκου στον Άγιο Δημήτριο και τα δύο μισθωμένα γκαράζ, το πρώτο στον Άλιμο και το δεύτερο στην Κυψέλη που εντοπίστηκαν στο διάστημα από την περασμένη Πέμπτη μέχρι σήμερα.

Το σπίτι της Ηλιούπολης χαρακτηρίζεται από τους επικεφαλής της έρευνας “επιχειρησιακό στρατηγείο” της Ρούπα. Εκτιμάται ότι στο εσωτερικό του θα βρεθούν ίχνη των άμεσων συνεργών της, ενώ από την επεξεργασία – εξερεύνηση του ηλεκτρονικού υπολογιστή, των USB και των χειρόγραφων σημειώσεων που κατασχέθηκαν θα προκύψουν στοιχεία για τη δράση της 48χρονης το διάστημα που καταζητείτο καθώς και για τα σχέδια μελλοντικών επιθέσεων που κατάστρωνε. Εξάλλου, όπως έχει ήδη γίνει γνωστό, στα πειστήρια που κατασχέθηκαν συγκαταλέγονται σημειώσεις με ονόματα επιχειρηματιών και πολιτικών που βρίσκονταν στο στόχαστρο της καταδικασμένης σε κάθειρξη 50 ετών τρομοκράτισσας.

Κεντρικός αναδεικνύεται ο ρόλος της 25χρονης. Ενώ αρχικά θεωρήθηκε ότι συμμετείχε στην υπόθαλψη της Ρούπα, τα ευρήματα των ερευνών αποκαλύπτουν ότι είχε ενεργότερο ρόλο, ενώ και η ίδια μετά τη σύλληψή της δήλωσε μέλος του “Επαναστατικού Αγώνα”. Σύμφωνα με πληροφορίες ανέλαβε να μισθώσει κλειστό πάρκινγκ στην Κυψέλη , όπου εκτιμάται ότι θα μεταφέρονταν τα εκρηκτικά και τα κλεμμένα αυτοκίνητα που η Αστυνομία βρήκε αποθηκευμένα την Πέμπτη στο γκαράζ – γιάφκα του Αλίμου.

Το πάρκινγκ επί της οδού Προμπονά στην Κυψέλη (εντοπίστηκε χθες) πάντως ήταν κενό αντίθετα με εκείνο του Αλίμου, όπου βρέθηκαν χειροβομβίδες, μασούρια ζελατοδυναμίτιδας καθώς και πρώτη ύλη για κατασκευή εκρηκτικής ύλης τύπου ΑNFO.

Από το αρχηγείο της ΕΛ.ΑΣ. γίνονται ενέργειες προκειμένου να δημοσιοποιηθούν φωτογραφίες της Ρούπα και της 25χρονης καθώς και τα ονόματα των πλαστών ταυτοτήτων που χρησιμοποιούσαν. Η διαδικασία αναμένεται να ολοκληρωθεί ενδεχομένως και εντός της ημέρας και εκτιμάται ότι θα οδηγήσει την Αντιτρομοκρατική στον εντοπισμό και άλλων κρησφύγετων που χρησιμοποιούσαν η 48χρονη και οι άμεσοι συνεργοί της.

Μαζιώτης – Ρούπα : Ο πόλεμος ενάντια στο παιδί μας αποτελεί μέσο πίεσης και εκδίκησης προς εμάς

Keywords
Τυχαία Θέματα