Τρίτη αξιολόγηση: Θερμό φθινόπωρο – Το χρονοδιάγραμμα και οι φόβοι για τις τράπεζες

00:46 3/9/2017 - Πηγή: BankWars

Τον Επίτροπο Πιερ Μοσκοβισί θα συναντήσει ο υπουργός Οικονομικών και ο Γ. Χουλιαράκης την Τρίτη στις Βρυξέλλες καθώς μπαίνουμε στην τελική ευθεία για την τρίτη αξιολόγηση.

Τη Δευτέρα θα συνεδριάσει το Euro Working Group με τη συμμετοχή

του αναπληρωτή υπουργού Οικονομικών, Γ. Χουλιαράκη και – εκτός απροόπτου- θα δοθεί το πράσινο φως για την εκταμίευση της τελευταίας υποδόσης των 800 εκατ. ευρώ από τη β΄αξιολόγηση που αφορά στην εξόφληση των ληξιπρόθεσμων οφειλών.

Η τρίτη αξιολόγηση αναμένεται να ξεκινήσει από τους επικεφαλής των δανειστών μετά την ετήσια σύνοδο του ΔΝΤ στην Ουάσιγκτον, στις 13-15 Οκτωβρίου.

Σε αυτήν, περιλαμβάνονται αποφάσεις για τη μεταρρύθμιση των κοινωνικών επιδομάτων, τα εργασιακά (απεργίες), οι ιδιωτικοποιήσεις, η λειτουργία όλων των δομών του υπερταμείου, η αγορά ενέργειας και η δημόσια διοίκηση (αξιολόγηση, συμβασιούχοι).

Παράγοντας κινδύνου και σε αυτήν την αξιολόγηση θα είναι το ΔΝΤ, για το οποίο οι πληροφορίες επιμένουν ότι θα θέσει θέμα κεφαλαιακής επάρκειας των τραπεζών και θα ζητήσει προς τούτο να αξιολογηθούν τα στοιχεία ενεργητικού τους.

Στόχος της κυβέρνησης είναι να ολοκληρωθεί η αξιολόγηση έως το Eurogroup της 4ης Δεκεμβρίου.

Keywords
Τυχαία Θέματα