ΤΡΑΠΕΖΕΣ: Τι προβλέπει η Euroxx για τα αποτελέσματα β’ τριμήνου

Τα αποτελέσματα που θα ανακοινώσουν για το β’ τρίμηνο οι συστημικές ελληνικές τράπεζες αναμένεται να επιβεβαιώσουν τις θετικές τάσεις στην παραγωγή εσόδων από κύριες δραστηριότητες, με τον σχηματισμό μη εξυπηρετούμενων δανείων να επιβραδύνεται περαιτέρω, εκτιμά η Euroxx Securities.

Η χρηματιστηριακή εκτιμά πως η Εθνική Τράπεζα θα παραμείνει κερδοφόρα (επαναλαμβανόμενα καθαρά κέρδη

29 εκατ. ευρώ από 38 εκατ. ευρώ το α’ τρίμηνο) χάρη στην ανθεκτικότητα των δραστηριοτήτων στην Τουρκία, τον περιορισμό των λειτουργικών δαπανών στην Ελλάδα και τις χαμηλότερες προβλέψεις.

Οι επαναλαμβανόμενες καθαρές ζημιές της Alpha Bank προβλέπονται στα 55 εκατ. ευρώ από 89 εκατ. ευρώ το α’ τρίμηνο, αντανακλώντας τη βελτίωση στην παραγωγή εσόδων από κύριες δραστηριότητες, την σταθεροποίηση του κόστους και τις σημαντικά χαμηλότερες προβλέψεις.

Η Eurobank αναμένεται να περιορίσει τις επαναλαμβανόμενες καθαρές ζημιές της κατά 9,9% σε τριμηνιαία βάση στα 211 εκατ. ευρώ, με τη βοήθεια της ισχυρής παραγωγής εσόδων από trading (στα 53 εκατ. ευρώ από 28 εκατ. ευρώ το α’ τρίμηνο).

Τέλος, η Τράπεζα Πειραιώς αναμένεται να εμφανίσει επαναλαμβανόμενες καθαρές ζημιές ύψους 265 εκατ. ευρώ από 193 εκατ. ευρώ το προηγούμενο τρίμηνο, κυρίως λόγω της αύξησης κατά 5,9% σε τριμηνιαία βάση των απωλειών από δάνεια και assets, αλλά και τις εποχικά υψηλότερες λειτουργικές δαπάνες.

Η Euroxx Sec διατηρεί την τιμή στόχο των 0,90 ευρώ ανά μετοχή για την Alpha Bank – η οποία παραμένει και top pick της χρηματιστηριακής – των 0,50 ευρώ ανά μετοχή για την Eurobank, των 3,30 ευρώ για την Εθνική Τράπεζα και των 2,20 ευρώ για την Πειραιώς, ενώ διατηρεί αμετάβλητες τις προβλέψεις της για το διάστημα 2014-2017.

Όπως επισημαίνει, το βασικότερο ρίσκο για τις αποτιμήσεις και τις αξιολογήσεις είναι ο αυξημένος πολιτικός κίνδυνος και η επίπτωση που μπορεί να έχει στην ανάκαμψη της ελληνικής οικονομίας.

Keywords
Τυχαία Θέματα