Των ΑΝΕΛ…το κάγκελο! – Μετά το σόου της Χ. Γιαταγάνα, παίχτηκε το έργο “Ο Καμμένος στον εισαγγελέα”

Τελικά, όσοι πέρασαν από τους ΑΝΕΛ, φαίνεται πως έχουν ένα…προβληματάκι. Δείτε τι έγινε με την Χρ.Γιαταγάνα. Άλλα έλεγε το πρωί, άλλα το μεσημέρι για τον Αποστολόπουλο και τον Καμμένο, σε βαθμό που να αναγκάσει και την ΕΝΩΣΗ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ να βγάλει ανακοίνωση για να προστατέψει τους κοινοβουλευτικούς συντάκτες από τους πολιτικούς!

1. Δεν γνωρίζω, και δεν υπαινίχθηκα, αν ο Γ. Αποστολόπουλος είναι και σήμερα συνεργάτης του Προέδρου των

Ανεξάρτητων Ελλήνων Π. Καμμένου», δηλώνει σε γραπτή της ανακοίνωση η ανεξάρτητη βουλευτής (πρώνν ΑΝΕΛ) Χρ. Γιαταγάνα ανασκευάζοντας τα όσα είχε πει νωρίτερα σε δημοσιογράφους.

2. Η ίδια μιλώντας σε κοινοβουλευτικούς συντάκτες δεν απέκλεισε η υπόθεση να είναι στημένη μεταξύ Αποστολόπουλου και Καμμένου. Είναι ακόμη συνεργάτης του Πάνου Καμμένου, και τον περασμένο Οκτώβριο με πήρε τηλέφωνο και μου ζήτησε να γυρίσω στους Ανεξάρτητους Ελληνες, ανέφερε η κ. Γιαταγάνα, η οποία πρόσθεσε ότι δεν είχα ποτέ σε εκτίμηση τον κ. Αποστολόπουλο.

– «Ενεργοποιούνται τα εν υπνώσει μαξιλάρια…» έγραψε στο Twitter ο Π. Καμμένος λίγο μετά, χωρίς πάντως να δίνει περισσότερες εξηγήσεις.

– «Νομίζω ότι αυτό τα λέει όλα! Στημένο 100%», το σχόλιο στο Twitter του Αδωνι Γεωργιάδη.

Ανεξάρτητοι Ελληνες: Θα προσφύγουμε στη δικαιοσύνη

Αμεση ήταν η απάντηση του κόμματος των ΑΝΕΛ: «Ο Γ. Αποστολόπουλος αποχώρησε από τους ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ την άνοιξη του 2013. Έχουμε ζητήσει την άρση του απορρήτου των τηλεφωνικών του συνδιαλέξεων.

Οποιοσδήποτε μας συκοφαντεί θα τον παραπέμψουμε στη Δικαιοσύνη. Αυτό θα συμβεί τη Δευτέρα με την Χρυσούλα Γιαταγάνα, η οποία έχει φύγει από τους ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ εδώ και εννέα μήνες χωρίς να εξηγήσει τους λόγους της αποχώρησής της και σήμερα εμφανίσθηκε να ρίχνει νερό στο μύλο της κυβέρνησης. Τελικά τι φοβούνται; Η Εισαγγελία έχει το λόγο».

Η νέα δήλωση της Γιαταγάνα

Λίγο αργότερα η ανεξάρτητη βουλευτής εξέδωσε ανακοίνωση υποστηρίζοντας: «Δεν γνωρίζω, και δεν υπαινίχθηκα, αν ο Γ. Αποστολόπουλος είναι και σήμερα συνεργάτης του Προέδρου των Ανεξάρτητων Ελλήνων Π. Καμμένου», αναφέρει σε δήλωση που εξέδωσε πριν από λίγο η βουλευτής Χρυσούλα Γιαταγάνα.

«Με αφορμή δημοσιεύματα ύστερα από συνομιλία που είχα με δημοσιογράφους στη Βουλή, οφείλω να ξεκαθαρίσω τα εξής: Δεν είπα ποτέ, και δεν πιστεύω, ότι οι καταγγελίες Χαϊκάλη για απόπειρα χρηματισμού του είναι στημένες.

Αντίθετα θεωρώ, και το υπογράμμισα στους δημοσιογράφους, ότι η υπόθεση αυτή είναι σοβαρή και πρέπει να ελεγχθεί άμεσα και εξονυχιστικά από την ανεξάρτητη Δικαιοσύνη. Δεν γνωρίζω, και δεν υπαινίχθηκα, αν ο Γ. Αποστολόπουλος είναι και σήμερα συνεργάτης του Προέδρου των Ανεξάρτητων Ελλήνων Π. Καμμένου», δηλώνει η κ. Γιαταγάνα.

Μετά και από αυτή τη δήλωση, οι ΑΝΕΛ ανακοίνωσαν ότι αποσύρουν την προσφυγή.

Η ΕΝΩΣΗ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ

Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΣΗΕΑ θεωρεί απαράδεκτη και καταδικαστέα κάθε απόπειρα εμπλοκής δημοσιογράφων σε πολιτικά ή προσωπικά παιχνίδια, ιδιαίτερα στις κρίσιμες στιγμές που περνά η χώρα.

Η ΕΣΗΕΑ στέκεται στο πλευρό των συναδέλφων δημοσιογράφων του κοινοβουλευτικού ρεπορτάζ, που τις τελευταίες ώρες βιώνουν απαράδεκτες και απαξιωτικές πρακτικές και τις οποίες καταγγέλλουν με την παρακάτω δήλωσή τους:

«Προς το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΣΗΕΑ

Τα τελευταία 24ωρα βουλευτές επιχειρούν να εμπλέξουν τους κοινοβουλευτικούς συντάκτες στα όποια πολιτικά ή προσωπικά τους παιχνίδια. Αυτό που βιώνουμε είναι μέλη του Κοινοβουλίου, να διαψεύδουν με νεότερες δηλώσεις τους, όλα όσα νωρίτερα είχαν πει απαντώντας σε ερωτήσεις μας, τόσο στην αίθουσα των κοινοβουλευτικών συντακτών, όσο και σε διαδρόμους της Βουλής. Θεωρούμε αυτή την πρακτική απαράδεκτη, απαξιωτική και υπονομευτική για την εργασία μας. Κανείς δεν έχει το δικαίωμα να επιχειρεί τον εκφοβισμό μας.

Αντώνης Αντωνόπουλος

Γιάννης Απέργης

Έλενα Βαρίνου

Κατερίνα Βλαχοδήμου

Πηνελόπη Γκάλιου

Λευτέρης Γαλανός

Αντώνης Γαλανόπουλος

Αλέξανδρος Διαμάντης

Μαριτίνα Ζαφειριάδου

Αθηνά Ζύμαρη

Νατάσσα Θωμά

Χάρης Ιωάννου

Αγγελική Καραγεώργου

Κώστας Κωνσταντόπουλος

Ειρήνη Κωστάκη

Γιώργος Λυκουρέντζος

Ανδρέας Μακρίδης

Χρήστος Μπόκας

Γιώργος Μπουρδάρας

Όλγα Παναγιωτίδου

Κώστας Παπαγιάννης

Αντιγόνη Πανέλλη

Γιώργος Πίκουλας

Δημήτρης Ράντος

Λάμπρος Σταυρόπουλος

Παναγιώτης Τζαννετάτος

Ευαγγελία Τσικρίκα

Δημήτρης Τάκης

Νίκος Τσιμπίδας

Γιώργος Χατζηδημητρίου

Μιχάλης Χατζηκωνσταντίνου».

ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΚΑΙ ΣΤΟΥΣ ΔΙΚΑΣΤΙΚΟΙ ΣΥΝΤΑΚΤΕΣ

Επιστολή με αποδέκτη το κόμμα των Ανεξάρτητων Ελλήνων, στην οποία επισημαίνουν ότι είναι υποχρεωμένοι να τηρούν τον Κώδικα Δεοντολογίας προστατεύοντας τις πηγές τους, υπογράφουν 18 συντάκτες του δικαστικού ρεπορτάζ.
Αφορμή για την επιστολή, με την οποία ζητούν να αποκατασταθεί η αλήθεια, αποτέλεσε σημερινό Δελτίου Τύπου του κόμματος, το οποίο χαρακτήριζε “τετατουργήματα” δημοσιεύματα σχετικά με την προσέλευση του Π. Καμμένου στον εισαγγελέα.
Ολόκληρη η επιστολή των δικαστικών συντακτών προς τους ΑΝ.ΕΛ. έχει ως εξής:

“Αναφερόμενοι στο Δελτίο Τύπου του κόμματος των Ανεξάρτητων Ελλήνων με τίτλο: “ΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΥ ΤΩΝ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΤΕΡΕΝΣ ΚΟΥΙΚ ΓΙΑ ΤΙΣ ΚΑΤΑΘΕΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΕΙΣΑΓΓΕΛΙΑ” που συντάχθηκε “με αφορμή νέα δημοσιογραφικά τερατουργήματα” τα οποία αφορούν “τη δήθεν δυσφορία για την οποία έγινε λόγος σε μέσα ενημέρωσης, ότι δεν καταθέτει σήμερα (ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ Πάνος Καμμένος) αν και είναι συμφωνημένο για αύριο” οι δημοσιογράφοι του δικαστικού ρεπορτάζ θα θέλαμε να επισημάνουμε το εξής:

Ο πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων Πάνος Καμμένος σε δηλώσεις του στο εφετείο ανέφερε: “Πριν από λίγο η συνήγορος με ειδοποίησε ότι ο κ. Ντογιάκος θέλει να καταθέσω τώρα αλλιώς θα κλείσει την υπόθεση… Πριν από 20 λεπτά πήρε η σύζυγός μου και συνήγορος ότι ωρύετο ο κ. Ντογιάκος στο γραφείο του στέλνοντας μου το μήνυμα ότι θα κλείσει η υπόθεση και χωρίς τη δική μου κατάθεση αν το κρίνει αυτός αν δεν έρθω σήμερα”.

Με αφορμή αυτή την εξέλιξη ζητάμε από τους Ανεξάρτητους Έλληνες με τον ίδιο τρόπο που καταγγελθήκαμε ως “τετατουργοί” να αποκατασταθεί η αλήθεια.

Θα θέλαμε ακόμα να επισημάνουμε προς πάσα κατεύθυνση ότι δεν υπάρχει επίσημη ενημέρωση από τις δικαστικές αρχές, αφού σπάνια αυτές εκδίδουν Δελτία Τύπου.

Οι δημοσιογράφοι είναι υποχρεωμένοι να τηρούν τον Κώδικα Δεοντολογίας προστατεύοντας τις πηγές τους. Είναι απαράδεκτο να εκμεταλλεύονται κάποιοι κατά το δοκούν την αυτονόητη προστασία των πηγών.

Άννα Κανδύλη
Ρεγγίνα Σπυράτου
Τζούλη Βινιεράτου
Κωνσταντίνος Γεώργιζας
Παναγιώτης Στάθης
Αντωνία Ξυνού
Σοφία Φασουλάκη
Σοφία Σπίγγου
Βάσω Παλαιού
Μαρία Ζαχαροπούλου
Ντίνα Τσουκαλά
Κατερίνα Κατή
Μίνα Μουστάκα
Ιωάννα Μάνδρου
Μαρία Δήμα
Χριστιάνα Χατζηιορδάνογλου
Φάνης Καραμπατσάκης
Βάσω Κόκκαλη”.

ΤΙ ΑΠΑΝΤΑ Ο ΤΕΡΕΝΣ ΚΟΥΙΚ

Το βράδυ της Κυριακής ο εκπρόσωπος Τύπου των Ανεξαρτήτων Ελλήνων Τέρενς Κουίκ, απαντώντας στην ανακοίνωση της ΕΣΗΕΑ και των συντακτών που καλύπτουν δικαστικό ρεπορτάζ, αναφέρει ότι:
«Ως επαγγελματίας δημοσιογράφος, επί 45 χρόνια, γνωρίζω πάρα πολύ καλά τα του ρεπορτάζ. Δεν κρύβω, ότι με στενοχώρησε η ανακοίνωση των συναδέλφων που μάχονται στο δικαστικό χώρο, κατανοώ πλήρως τις συνθήκες που έχουν να αντιμετωπίσουν με τις διαδικασίες πληροφόρησης που εκ των πραγμάτων έχει η Δικαιοσύνη, αλλά θα ήθελα να έρθουν για λίγο στη θέση μου, όταν:
1. Μέχρι την ώρα που έβγαζα την επίμαχη ανακοίνωση δεν υπήρχε καμιά επίσημη έκφραση δυσφορίας της Εισαγγελίας προς τον Πρόεδρο του Κινήματος, για την προσέλευση του τη Δευτέρα και όχι την Κυριακή. Γεγονός που «κλείστηκε» στην τηλεφωνική επικοινωνία που είχε μαζί του – όπως ανέφερα σε προγενέστερη ανακοίνωσή μου – ο Ταξίαρχος της ΕΛΑΣ Παναγιώτης Στάθης.

2. Και όταν επιπλέον, σε επικοινωνία του κ. Καμμένου με τον αρμόδιο εισαγγελέα, ο οποίος εξετάζει την υπόθεση, κ. Π. Παναγιωτόπουλο, ο ίδιος ο εισαγγελέας απάντησε ότι δεν υπάρχει τέτοιο θέμα από την πλευρά του και ότι αυτά είναι δημοσιογραφικά επινοήματα.

Τα του κ. Ισίδωρου Ντογιάκου προέκυψαν για μας τους ΑΝΕΛ αργότερα, μετά την αντίδρασή μας. Γιατί πρώτα η διαρροή και μετά η επίσημη ενημέρωση στον κ. Καμμένο για τη δυσαρέσκεια;

Να υπενθυμίσω επίσης, ότι είχαμε να αντιμετωπίσουμε, την προηγούμενη μέρα, και μια άλλη περίεργη διαρροή η οποία προέκυψε, ότι «το υλικό της μαγνητοφωνημένης μιάμισης ώρας συνομιλίας Χαϊκάλη – Αποστολόπουλου είχε πειραχθεί με συρραφές» κάτι που διαψεύστηκε σε τηλεφωνική συνομιλία του Πάνου Καμμένου με τον υπουργό Δημόσιας Τάξης Βασίλη Κικίλια και χωρίς να έχει βεβαιωθεί από τις αρμόδιες εισαγγελικές αρχές. Υπήρχε μάλιστα και σχετική ανακοίνωσή μας για το θέμα αυτό.

Προσωπικά, δεν με στενοχωρεί η ανακοίνωση – διάψευση που θέλει να προασπίσει την αξιοπιστία συναδέλφων μας, με πολλούς εκ των οποίων έχω εργαστεί στις ίδιες εφημερίδες και τα ίδια ραδιοτηλεοπτικά κανάλια. Να την δεχθώ.

Απλά, με στενοχωρεί το γεγονός ότι κάποιοι για τους δικούς τους λόγους χρησιμοποιούν διαρροές, που τελικά «φορτώνονται» δημοσιογράφοι. Το έχω ζήσει και εγώ, αφού από αυτό τον χώρο προέρχομαι.

Υ.Γ. Βεβαίως ως δημοσιογράφος προασπίζομαι τη μυστικότητα των πηγών μου. Αρκεί να μη με χρησιμοποιούν…».

Keywords
Τυχαία Θέματα