Το ΤΧΣ κρατάει “όμηρο” τη διοίκηση της Εθνικής! – Ανακοίνωση για πιθανή Έκτακτη Γενική Συνέλευση

“Περίεργη” ανακοίνωση εκδόθηκε από το Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας – ΤΧΣ, αμέσως μετά την συνεεδρίαση του ΔΣ της Εθνικής που με πλειοψηφία εξέλεξε τον κ.Π.Θωμόπουλο στη θέση του Προέδρου.

Στην ανακοίνωση του ΤΧΣ, γίνεται σαφέστατα λόγος για “το ενδεχόμενο σύγκλισης Έκτακτης Γενικής Συνέλευσης λαμβάνοντας υπόψη ότι η ομαλή συνεργασία μεταξύ του Δ.Σ. της Τράπεζας και του βασικού μετόχου είναι καθοριστική».

Τι εννοεί το ΤΧΣ; Ότι ανά πάσα στιγμή, ως μέτοχος

του 40% μπορεί μέσω γενικής συνέλευσης να αλλάξει τη Διοίκηση!

ΤΟ ΠΛΗΡΕΣ ΚΕΙΜΕΝΟ ΤΗΣ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗΣ ΤΟΥ ΤΧΣ

Κατά τη σημερινή συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου (Δ.Σ.) της Εθνικής Τράπεζας της Ελλάδος (ΕΤΕ) o εκπρόσωπος του Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας (ΤΧΣ) ανέφερε ότι: «Το ΤΧΣ σύμφωνα με την απόφαση του Γενικού του Συμβουλίου εξετάζει το ενδεχόμενο σύγκλισης Έκτακτης Γενικής Συνέλευσης λαμβάνοντας υπόψη ότι η ομαλή συνεργασία μεταξύ του Δ.Σ. της Τράπεζας και του βασικού μετόχου είναι καθοριστική».

Στην ίδια συνεδρίαση ο εκπρόσωπος καταψήφισε την εκλογή του κ. Π. Θωμόπουλου για τη θέση του Προέδρου του Διοικητικού Συμβουλίου της ΕΤΕ, ενέργεια η οποία συνάδει με προηγούμενη σχετική απόφαση του Γενικού Συμβουλίου του ΤΧΣ.

Keywords
Τυχαία Θέματα