Τι έγινε στις τράπεζες το 2014 – Όλα τα σημαντικά γεγονότα όπως τα διαβάσατε στο Bank Wars

Το 2014 ήταν χρονιά με πολλές και εξαιρετικά σημαντικές τραπεζικές ειδήσεις. Ιδιαίτερα στο ελληνικό banking πάρθηκαν μεγάλες αποφάσεις, υπήρξαν εξελίξεις κρίσιμης σημασίας και γεγονότα που θα καθορίσουν το μέλλον του εγχώριου κλάδου.

Ανακεφαλαιοποίηση, έξοδος στις αγορές, αλλαγές κορυφής, σημαντικές διεθνείς εξελίξεις…

Λίγο πριν τον ερχομό του 2015, επιχειρούμε να σταχυολογήσουμε τα γεγονότα του έτους που φεύγει όπως τα διαβάσατε, μήνα –

μήνα μέσα από το Bank Wars.

ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΣ

2.1 ΕΘΝΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ: Ολοκληρώθηκε η πώληση της Πανγαία – Στο deal και η York Capital

Η Εθνική Τράπεζα γνωστοποιεί ότι, κατόπιν χορήγησης και της έγκρισης της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς για την καταλληλότητα της εταιρίας Invel Real Estate (Netherlands) II B.V. ως νέου μετόχου, ολοκληρώθηκε την 30-12-13 η πώληση και μεταβίβαση ποσοστού 66% της συμμετοχής της στη θυγατρική εταιρία «Εθνική Πανγαία Α.Ε.Ε.Α.Π.». Η York Capital είναι ο συνέταιρος της Invel στην εξαγορά της Εθνικής Πανγαία ΑΕΕΑΠ.

5.1 Γ.Προβόπουλος: Να παραμείνουμε στους στόχους μας, αν θέλουμε να επαληθευτούν τα θετικά σενάρια

Ο Διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος Γ. Προβόπουλος, σε άρθρο του στην εφημερίδα «το Βήμα», τονίζει ότι δεν έχει ολοκληρωθεί η προσπάθεια προσαρμογής και προσθέτει ότι «προϋπόθεση για να επαληθευθούν οι θετικές προσδοκίες είναι ότι η οικονομική πολιτική θα παραμείνει προσηλωμένη στους στόχους που έχουν τεθεί».

8.1 “Μπλεξίματα” για τον Π. Δημητριάδη – Ανακριτές στην Alvarez & Marsal για τον κεντρικό τραπεζίτη

Στον οίκο Alvarez & Marsal παρέπεμψε ο γενικός εισαγγελέας Κώστας Κληρίδης τους ανακριτές της κυπριακής αστυνομίας, όσον αφορά στο θέμα του διοικητή της Κεντρικής Τράπεζας και της καταγγελίας περί ανάμιξής του σε υπόθεση πλαστογραφίας εγγράφου.

9.1 Ντράγκι: Θα χρησιμοποιήσουμε όλα τα διαθέσιμα μέσα – Σταθερό στο 0,25% το επιτόκιο

Μακρά περίοδο με χαμηλό πληθωρισμό αντιμετωπίζει πιθανότατα η ευρωζώνη, και η ΕΚΤ είναι έτοιμη να αναλάβει όποια δράση χρειαστεί για να αντιμετωπίσει την κατάσταση, δήλωσε ο διοικητής της ΕΚΤ Μάριο Ντράγκι.

9.1 Τρεις συλλήψεις και 7 εντάλματα για τα ακάλυπτα δάνεια του Τ.Τ. – Στο νοσοκομείο φρουρούμενος ο Δ. Κοντομηνάς

Επτά είναι τελικά τα εντάλματα σύλληψης και 25 οι κατηγορούμενοι στην υπόθεση των επισφαλών δανείων, πολλών εκατομμυρίων ευρώ από το Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο.

Εντάλματα έχουν εκδοθεί για τον επιχειρηματία Δημήτρη Κοντομηνά, που έχει ήδη εκτελεστεί και νοσηλεύεται φρουρούμενος σε ιδιωτικό νοσοκομείο, τον Λαυρέντη Λαυρεντιάδη, που είναι ήδη προφυλακισμένος για άλλη υπόθεση, τον επιχειρηματία Κυριάκο Γριβέα και τη σύζυγό του Αναστασία Βάτσικα που βρίσκονται στο εξωτερικό, τον πρώην διοικητή του ΤΤ Άγγελο Φιλιππίδη, που βρίσκεται σε ταξίδι στο εξωτερικό, καθώς και δύο υπαλλήλους του ΤΤ ( ο ένας είναι ο Μάριος Βαρότσης και ο άλλος είναι από τη Θεσσαλονίκη) οι οποίοι έχουν ήδη συλληφθεί.

Από τα παραπάνω εντάλματα έχουν εκτελεστεί τρία: Αυτό που αφορά στη σύλληψη του επιχειρηματία Δημήτρη Κοντομηνά, του πρώην αναπληρωτή γενικού διευθυντή του ΤΤ Μάριου Βαρότση και του υψηλόβαθμου υπαλλήλου του ΤΤ, Χαράλαμπου Γιαγκούδη.

23.1 Η Πόπη Παπανδρέου “δένει” τον Φιλιππίδη χειροπόδαρα – Νέο δάνειο 104,7 εκατ. στον επιχειρηματία Π.Ευθυμίου

Τρία δάνεια, 104.700.000 ευρώ που δόθηκαν από το Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο σε εταιρείες του επιχειρηματία Παναγιώτη Ευθυμίου αποτέλεσαν την “βάση” για την έκδοση και δεύτερου εντάλματος σύλληψης σε βάρος του πρώην προέδρου του ΤΤ Άγγελου Φιλιππίδη.

27.1 Έκτακτο σχέδιο Ντράγκι για αγορά από την ΕΚΤ τραπεζικών δανείων νοικοκυριών και επιχειρήσεων

Τα σχέδιά του για τις μη συμβατικές πολιτικές που θα μπορούσε να ακολουθήσει η ΕΚΤ στην περίπτωση που οι αποπληθωριστικές πιέσεις στην Ευρωζώνη εντείνονταν, παρουσίασε στο Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ, ο Μάριο Ντράγκι.

28.1 Η Εθνική Τράπεζα κοντά στους πληγέντες της Κεφαλλονιάς

Η Εθνική Τράπεζα, ανταποκρινόμενη άμεσα στην ανάγκη στήριξης των πληγέντων από το σεισμό της 26ης Ιανουαρίου 2014 στις νήσους Κεφαλληνίας και Ιθάκης: Παρατείνει, κατά 2 μήνες, τις προθεσμίες πληρωμής δανειακών υποχρεώσεων,Δέσμευσε, με δική της πρωτοβουλία, σημαντικό ποσό εκατοντάδων εκατομμυρίων ευρώ αποκλειστικά για διάθεση, με ευνοϊκούς όρους, σε επιχειρήσεις και φυσικά πρόσωπα, με στόχο την κάλυψη δαπανών ζημιών που προκλήθηκαν από το σεισμό.

31.1 Οδικός χάρτης για πώληση της Λαϊκής

Πλάνο για διάθεση των στοιχείων ενεργητικού της πρώην Λαϊκής, που περιλαμβάνουν και τη συμμετοχή κατά 18% στο μετοχικό κεφάλαιο της Τράπεζας Κύπρου, ετοίμασε η διαχειρίστρια της τράπεζας.

31.1 Τράπεζα Κύπρου: “Έπεσαν” οι υπογραφές πώλησης της θυγατρικής στην Ουκρανία

“Έπεσαν” οι υπογραφές της συμφωνίας για την πώληση της θυγατρικής τράπεζας της Τράπεζας Κύπρου, στην Ουκρανία. Η PJSC πωλήθηκε στη Ρωσική τράπεζα A GROUP. Η συμφωνία κλείδωσε στα 225 εκατομμυρίων ευρώ.

31.1 Εθνική: Νέα Μονάδα για τα προβληματικά δάνεια των επιχειρήσεων – Επικεφαλής ο Π. Φουρτούνης

Στη σύσταση νέας Μονάδας Εταιρικών Πιστοδοτήσεων Ειδικής Διαχείρισης προχωρά η Εθνική Τράπεζα. Σκοπός της νέας μονάδας, όπως σημειώνεται σε σχετική ανακοίνωση, ο σχεδιασμός της οποίας έγινε με τη στήριξη εξειδικευμένων συμβούλων από την εταιρεία McKinsey & Company, είναι η βέλτιστη διαχείριση δανείων που χρήζουν ειδικής αντιμετώπισης.

ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΣ

3.2 Alpha Bank: Συμφωνία με Amundi Hellas για τη διαχείριση Αμοιβαίων Κεφαλαίων

4.2 Ελβετικό “όχι” στην αναδρομική φορολόγηση καταθέσεων Ελλήνων

Πίσω κάνει η Ελβετία στο θέμα της φορολόγησης των καταθέσεων Ελλήνων πολιτών στις τράπεζες της όπως φαίνεται μετά και την σημερινή συνάντηση της υπ. Οικονομικών της Ελβετίας Εβελιν Βιντμερ Σλουμπφ και του Γιάννη Στουρνάρα στην Αθήνα.

7.2 Attica Bank: Νέος CEO ο Γκίκας Μάναλης – Αναπληρωτής CEO ο Αλ. Αντωνόπουλος

10.2 Εθνική Τράπεζα: Εγκρίθηκε και τυπικά η πώληση του Αστέρα στην Jermyn street

12.2 Bitcoin: Η ΤτΕ προειδοποιεί για τους κινδύνους – “Μπορεί να χάσετε τα λεφτά σας”

18.2 ΚΑΤΑΘΕΣΕΙΣ: Εξασφαλισμένες έως 100.000 ευρώ – Απόφαση του Ecofin

Την πολιτική συμφωνία που είχε επιτευχθεί στο Ευρωκοινοβούλιο, η οποία αποσκοπεί στην εναρμόνιση των ευρωπαϊκών κανόνων για τα σχήματα εγγύησης καταθέσεων (Deposit Guarantee Schemes, DGS) και τη βελτίωση της προστασίας των καταθετών, ενέκρινε το Ecofin.

24.2 ΤΡΑΠΕΖΕΣ: Μεγάλη κόντρα για τις κεφαλαιακές ανάγκες – 20 δισ. λέει το ΔΝΤ, 6 δισ. η ΤτΕ

26.2 ΤΡΑΠΕΖΕΣ: Στο 31% έφτασαν τα “κόκκινα” δάνεια στο γ΄τρίμηνο του 2013

Στο 31% αυξήθηκαν τα μη εξυπηρετούμενα δάνεια στα χαρτοφυλάκια των ελληνικών τραπεζών κατά τη διάρκεια του γ΄τριμήνου του 2013, έναντι 29,3% στο τέλος του α΄εξαμήνου.

27.2 Μειώθηκαν 1,3% οι καταθέσεις τον Ιανουάριο στα 161 δισ. ευρώ – Τις έφαγε η Εφορία

28.2 Χ. ΜΕΓΑΛΟΥ: Στόχος μια ισχυρή Eurobank – Στα 177 εκατ. ευρώ τα προ προβλέψεων κέρδη δ΄τριμήνου 2013

Ανέκαμψαν τα κέρδη προ προβλέψεων της Eurobank, στα 177 εκατ. ευρώ στο δ΄ τρίμηνο 2013, έναντι 148 εκατ. το Γ΄τρίμηνο του 2013 και 84 εκατ. το Δ΄ τρίμηνο του 2012.

ΜΑΡΤΙΟΣ

5.3 Κεντρική Τράπεζα Ρωσίας: Παρέμβαση – μαμούθ για να στηρίξει το ρούβλι – Πούλησε 11,3 δισ. Δολ.

5.3 ΣΚΑΝΔΑΛΟ – ΤΡΑΠΕΖΕΣ: Το «καρτέλ» των Barclays, Deutsche, Soc Gen, HSBC χειραγωγούσε τις τιμές του χρυσού

6.3 Μ. Ντράγκι: Η ευρωζώνη ανακάμπτει – Έτοιμη για πρόσθετη δράση η ΕΚΤ – Αμετάβλητο στο 0,25% το βασικό επιτόκιο

8.3 Alpha Bank: Αύξηση κεφαλαίου 1,2 δισ – Eγγυημένη από Citigroup και J.P. Morgan

Σε Αύξηση Μετοχικού Κεφαλαίου έως 1,2 δισ. με παραίτηση παλαιών μετόχων προχωρά η Alpha Bank. Η ΑΜΚ είναι εγγυημένη από τις Citigroup και J.P. Morgan ενώ το Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας, κάτοχος του 81,7% του συνόλου των κοινών μετοχών εκδόσεως της Τραπέζης, έχει εκφράσει την πλήρη στήριξή του στις ενέργειες της Τραπέζης για την προσέλκυση ιδιωτικών κεφαλαίων και την ενίσχυση του Ισολογισμού της.

10.3 Alpha Bank: Κέρδη 2,92 δισ. ευρώ το 2013 – Γ. Κωστόπουλος: Ηγετική η θέση μας στην αγορά

Σε 2,92 δισ. ευρώ διαμορφώθηκαν τα κέρδη της Alpha Bank το 2013, με τον όμιλο να επωφελείται και από την θετική επίπτωση από την εξαγορά της Εμπορικής Τράπεζας ύψους 3,3 δισ. ευρώ. Η τράπεζα προχωρά σε αύξηση του μετοχικού της κεφαλαίου κατά 1,2 δισ. ευρώ.

10.3 Τράπεζα Πειραιώς: Credit Suisse, Deutsche Bank και Goldman Sachs οι ανάδοχοι της ΑΜΚ 1,75 δισ. ευρώ

Οι Credit Suisse, Deutsche Bank και Goldman Sachs ορίστηκαν ανάδοχοι της αύξησης μετοχικού κεφαλαίου της Τράπεζας Πειραιώς κατά 1,75 δισ. Ευρώ.

13.3 Ντράγκι – ΕΚΤ: Παρακολουθούμε το ισχυρό ευρώ – Ετοιμάζουμε μέτρα για τις αποπληθωριστικές πιέσεις

14.3 Εurobank: Καλό νέο για την ανακεφαλαιοποίηση – “Ναι” της τρόικας

«Δεν μπλοκάρει το ΤΧΣ την ανακεφαλαιοποίηση της Eurobank» ανέφερε στέλεχος του Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας που ρωτήθηκε σχετικά με το ζήτημα, μετά τη λήξη της συνάντησης Στουρνάρα, Τρόικας και των εκπροσώπων του ΤΧΣ Α.Σακελλαρίου και Χ.Σκλαβούνη.

15.3 ΠΥΡ ΚΑΤΑ ΤΡΑΠΕΖΙΤΩΝ ΚΑΙ ΤΧΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΣΥΡΙΖΑ – ΚΡΑΤΙΚΕΣ ΟΙ ΤΡΑΠΕΖΕΣ

Οξύτατη επίθεση στους τραπεζίτες και το ΤΧΣ εξαπέλυσε ο ΣΥΡΙΖΑ προειδοποιώντας ότι «μετά την ανάληψη της διακυβέρνησης της χώρας θα ανατραπούν όλες οι αποφάσεις και οι νόμοι που οδηγούν στο χάρισμα δημόσιας περιουσίας στους μεγαλομετόχους.

18.3 Επίθεση Α.Τσίπρα στον Σπύρο Λάτση για την Eurobank – Βολές κατά Πειραιώς και Alpha

Η επικείμενη ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών αποτελεί αντικείμενο επίκαιρης ερώτησης του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ προς τον πρωθυπουργό. Ο κ. Τσίπρας ρωτά, μεταξύ άλλων, γιατί συνεχίζεται η σκανδαλώδης απαλλαγή του πρώην βασικού μετόχου της EUROBANK Σπύρου Λάτση από τις ευθύνες του για τη χρεοκοπία της τράπεζας.

18.3 ΠΕΙΡΑΙΩΣ: Ψήφος εμπιστοσύνης από τις αγορές – Υπερκαλύφθηκε 6 φορές η έκδοση ομολόγου – Στο 5% το επιτόκιο

Με εξαιρετική επιτυχία ολοκληρώθηκε σήμερα Τρίτη, 18 Μαρτίου 2014, η έκδοση και διάθεση στις διεθνείς αγορές, τριετούς ομολόγου κυρίου χρέους ποσού 500 εκατ. ευρώ για την άντληση μεσοπρόθεσμης ρευστότητας, αναφέρει σε ανακοίνωσή της Τράπεζα Πειραιώς.

19.3 “Ένα βήμα πριν τις αγορές η Ελλάδα – Η Πειραιώς δείχνει τον δρόμο”

«Η επιστροφή της Ελλάδας στις αγορές είναι προ των πυλών», γράφει σήμερα το Bloomberg. Η πετυχημένη έκδοση ομολόγων ύψους 500 εκατ. ευρώ από την τράπεζα Πειραιώς, την πρώτη έκδοση για ελληνική τράπεζα απ’ το 2009, δείχνει προς αυτή την κατεύθυνση.

19.3 Εθνική Τράπεζα: Η Finansbank αγοραστής του Crystal Tower στην Κωνσταντινούπολη

20.3 ΕΘΝΙΚΗ: Κέρδη 809 εκατ. ευρώ το 2013 – Μεγάλη η συμβολή της Finansbank

Στα 809 εκατ. ευρώ ανήλθαν τα καθαρά κέρδη του ομίλου της Εθνικής Τράπεζας για το 2013, έναντι ζημιών 2,14 εκατ. ευρώ το 2012.Τα κέρδη του 4ου τριμήνου διαμορφώθηκαν στα 547 εκατ. ευρώ. Η Εθνική Τράπεζα διαθέτει δείκτη κεφαλαιακής επάρκειας Core Tier 1 στο 11,2%.

24.3 Πειραιώς: Άνοιξε βιβλίο προσφορών για ΑΜΚ έως 1,75 δισ.

Την έναρξη διαδικασίας για το άνοιγμα του βιβλίου προσφορών για επενδυτές εκτός Ελλάδας, ανακοινώνει η Τράπεζα Πειραιώς.

26.3 Τα ξένα κεφάλαια είπαν “ναι” στην ιδιωτικοποίηση ALPHA και Πειραιώς

Ψήφος εμπιστοσύνης στις διοικήσεις των τραπεζών ΠΕΙΡΑΙΩΣ και ALPHA BANK και ψήφος αποδοχής στα stress tests της Τράπεζας της Ελλάδος ήταν η συγκέντρωση των 2,95 δισεκατομμυρίων από τις δύο τράπεζες.

26.3 ΠΑΝΙΚΟΣ ΣΤΗΝ ΚΙΝΑΦΥΓΗ ΚΑΤΑΘΕΤΩΝ ΑΠΟ ΤΡΑΠΕΖΕΣ

ΑΠΡΙΛΙΟΣ

1.4 Τράπεζα Πειραιώς: Υπερψηφίστηκε η Αύξηση Μετοχικού Κεφαλαίου

Η Τράπεζα Πειραιώς ανακοινώνει ότι η έκτακτη γενική συνέλευση των μετόχων κατόχων κοινών μετοχών, που πραγματοποιήθηκε στις 28 Μαρτίου, υπερψήφισε την αύξηση μετοχικού κεφαλαίου της τράπεζας με καταβολή μετρητών, έκδοση νέων κοινών ονομαστικών μετοχών και κατάργηση του δικαιώματος προτίμησης των παλαιών μετόχων.

2.4 ΟΛΟΜΕΤΩΠΗ ΕΠΙΘΕΣΗ Α.ΤΣΙΠΡΑ ΣΕ ΤΡΑΠΕΖΕΣ – ΤΧΣ – ΣΤΟΥΡΝΑΡΑ – ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΕΙΣ – ΚΑΤΕΣΤΗΜΕΝΑ ΜΜΕ

Ποινικές ευθύνες για κακουργηματική πράξη θα αποδώσει στα στελέχη του ΤΧΣ αλλά και στους πολιτικούς, που αποφασίζουν την ιδιωτικοποίηση της Eurobank και πουλούν μετοχές τραπεζών σε τιμές χαμηλότερες από τις τιμές που τις απέκτησε το Δημόσιο, η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ, είπε σε συνένετυξη ο Α.Τσίπρας.

3.4 ΝΤΡΑΓΚΙ: ΤΑ ΕΠΙΤΟΚΙΑ ΘΑ ΠΑΡΑΜΕΙΝΟΥΝ ΧΑΜΗΛΑ – ΕΤΟΙΜΗ Η ΕΚΤ ΓΙΑ ΑΝΤΙΣΥΜΒΑΤΙΚΑ ΜΕΤΡΑ ΑΝ ΧΡΕΙΑΣΤΕΙ

10.4 Τράπεζα Πειραιώς: Συγκέντρωσε κεφάλαια 1,74 δισ. ευρώ από την ΑΜΚ

Ολοκληρώθηκε η αύξηση μετοχικού κεφαλαίου με δημόσια πρόταση της Πειραιώς. Καλύφθηκε πληρως, ενώ προσφέρθηκαν κεφάλαια ύψους 300 εκατ. Το συνολικό ποσό που συγκεντρώθηκε στη Δημόσια Προσφορά και στη Διεθνή Προσφορά ανέρχεται σε €1.749.999.998.

10.4 ALPHA BANK: ΨΗΦΟΣ ΕΜΠΙΣΤΟΣΥΝΗΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΜΕΓΑΛΟΕΠΕΝΔΥΤΗ JOHN PAULSON

Ψήφο εμπιστοσύνης στην Alpha Bank δίνει ο διάσημος μεγαλοεπενδυτής John Paulson, καθώς έχει αυξήσει σημαντικά τη συμμετοχή του στην Alpha Bank, η οποία, αν ασκηθούν τα warrants, ανέρχεται στο 5,1% επί του συνόλου των δικαιωμάτων ψήφου.

11.4 Γ.Προβόπουλος – Συνέντευξη: “Μπορούμε και χωρίς Μνημόνιο – Θα κερδίσει το Δημόσιο από τη Eurobank

12.4 Eurobank: Η απόφαση της γενικής συνέλευσης για την αύξηση κεφαλαίου

Σε αύξηση κεφαλαίου 2,863 δισ. ευρώ θα προχωρήσει η Eurobank, σύμφωνα με την απόφαση που έλαβε το πρωί του Σαββάτου η γενική συνέλευση των μετόχων της.

15.4 Eurobank: Στρατηγικός επενδυτής η Fairfax – Εγκρίθηκε από το ΤΧΣ η προσφορά 1,3 δισ. Ευρώ

15.4 Ένα βήμα πριν την τραπεζική ένωση – “ΟΚ” από ευρωβουλή στον μηχανισμό εκκαθάρισης

Στην τελική ευθεία μπαίνει η δημιουργία της τραπεζικής ένωσης, καθώς το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο ενέκρινε στην τελευταία συνεδρίαση της ολομέλειας, πριν διαλυθεί ενόψει των εκλογών του Μαΐου, τον μηχανισμό εκκαθάρισης των τραπεζών.

15.4 Γ. Στουρνάρας: Πλήρως εξασφαλισμένες οι καταθέσεις έως 100.000 ευρώ

“Χαιρετίζω ολόψυχα τη σημερινή υιοθέτηση από το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο με μεγάλη πλειοψηφία τριών βασικών κειμένων, τα οποία συνθέτουν την Τραπεζική Ένωση της ΕΕ, δηλαδή την Οδηγία για την Αναδιάρθρωση και Εξυγίανση των τραπεζών (BRRD), τον Ενιαίο Μηχανισμό Εξυγίανσης (SRM) και την αναδιατυπωμένη Οδηγία για τα Συστήματα Εγγύησης Καταθέσεων (DGS)”, αναφέρει ο υπουργός Οικονομικών.

16.4 Εθνική Τράπεζα: Στις 10 Μαϊου η Γ.Σ. για ΑΜΚ 2,5 δισ. ευρώ – Εγκρίθηκε με “εντολή” κυβέρνησης, ΤτΕ και ΤΧΣ

Την έγκριση του ΤΧΣ ώστε να προχωρήσει στη διαδικασία της ΑΜΚ έλαβε η Εθνική Τράπεζα, ενώ και το διοικητικό συμβούλιο της τράπεζας αποφάσισε έκτακτη γενική συνέλευση στις 10 Μαίου, για να εγκρίνει την ΑΜΚ.

17.4 Alpha Bank: 940 εκ. ευρώ στο Δημόσιο για τις προνομιούχες

Τα 940 εκατομμύρια ευρώ των προνομιούχων μετοχών αποπλήρωσε η Alpha Bank στο ελληνικό Δημόσιο. Η κίνηση έγινε μετά την επιτυχημένη ολοκλήρωση της AMK του 1,2 δισ. ευρώ και πρακτικά μεταφράζεται σε ισόποση μείωση χρέους.

23.4 ΟΙ ΑΓΟΡΕΣ ΕΜΠΙΣΤΕΥΟΝΤΑΙ ΞΑΝΑ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ, ΛΕΕΙ Η BofA

24.4 ΕΘΝΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ: ΥΠΕΡΚΑΛΥΦΘΗΚΕ ΤΡΕΙΣ ΦΟΡΕΣ Η ΟΜΟΛΟΓΙΑΚΗ ΕΚΔΟΣΗ – ΕΠΙΤΟΚΙΟ 4,5%

Τριπλάσιες προσφορές από τα 750 εκατ. ευρώ που ζητούσε συγκέντρωσε η Εθνική. Προσφέρθηκαν συνολικά περί τα 2,25 δισ. ευρώ για το ομόλογο ύψους 750 εκατ. ευρώ πενταετούς διάρκειας.

24.4 ΕΘΝΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ – Α. ΤΟΥΡΚΟΛΙΑΣ: Ίδρυση fund αποκλειστικά για τη στήριξη των start – ups

Την ίδρυση ενός νέου fund αποκλειστικά για τη στήριξη νέων επιχειρηματιών – start ups, ανακοίνωσε ο διευθύνων σύμβουλος της Εθνικής, Αλέξανδρος Τουρκολιάς, κατά την εκδήλωση του ετήσιου διαγωνισμού “i – bank καινοτομία και τεχνολογία”.

26.4 ΟΙ ΑΓΟΡΕΣ ΨΗΦΙΣΑΝ – Η ΜΕΓΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ ΤΗΣ EUROBANK – ΤΑ ΕΠΟΜΕΝΑ ΒΗΜΑΤΑ

Εντυπωσιακή η επιτυχία της Eurobank στις αγορές για την αύξηση του μετοχικού της κεφαλαίου. Το σύνολο των προσφορών φτάνει τα 5 δισ. ευρώ! Πλήρης και η επιβεβαίωση όλων εκείνων που στήριξαν σε δύσκολες ώρες το σχέδιο που έθεσε από την πρώτη ημέρα παρουσίας του στη Eurobank o CEO της Τράπεζας Χ.Μεγάλου.

29.4 Χ. ΜΕΓΑΛΟΥ – EUROBANK: Επιστρέψαμε! – Μεγάλη η επιτυχία της ΑΜΚ – Στα 7 δισ. ευρώ οι προσφορές

Η Eurobank καθίσταται ο πρώτος συστημικός όμιλος που ανήκει κατά πλειοψηφία σε ιδιώτες, καθώς ολοκλήρωσε σήμερα την αύξηση του μετοχικού της κεφαλαίου. Η τιμή διάθεσης διαμορφώθηκε στα 0,31 ευρώ, ενώ πάνω από 250 θεσμικοί επενδυτές συμμετείχαν στη διεθνή προσφορά επιβεβαιώνοντας το ισχυρό ενδιαφέρον για τη Eurobank. Η ζήτηση για τη συνδυασμένη προσφορά τίτλων σε Ελλάδα και εξωτερικό είναι πολύ υψηλή, ειδικά από «ποιοτικά» κεφάλαια. Οι προσφορές για την αύξηση των 2,86 δισ. ευρώ φτάνουν τα 7,1 δισ. ευρώ, ενώ καταγράφηκε μία σαφής μετατόπιση της διεθνούς ζήτησης από hedge funds σε πιο θεσμικά επενδυτικά κεφάλαια, όπως Blackrock, Pimco, Highfields κ.α..

29.4 Ύμνος Στουρνάρα στην νέα ιδιωτική Eurobank – “To κράτος κέρδισε από τη σωτηρία των τραπεζών”

«Το ελληνικό τραπεζικό σύστημα κεφαλαιοποιείται και θωρακίζεται η εμπιστοσύνη των καταθετών και άρα εξασφαλίζεται η παροχή ρευστότητας στην αγορά». Η Eurobank έγινε «η πρώτη τράπεζα που αποκτά πλειοψηφική μετοχική βάση και αυτό αποτελεί ορόσημο για την πορεία του τραπεζικού συστήματος». Τις επισημάνσεις αυτές έκανε ο υπουργός Οικονομικών Γ.Στουρνάρας στη Βουλή.

ΜΑΪΟΣ

5.5 Λ. ΛΑΥΡΕΝΤΙΑΔΗΣ ΚΑΙ 33 ΑΚΟΜΗ ΘΑ ΔΙΚΑΣΤΟΥΝ ΓΙΑ ΤΗΝ PROTON – “OXI” ΣΕ ΑΠΟΦΥΛΑΚΙΣΗ ΑΠΟ ΤΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΕΦΕΤΩΝ

Απέρριψε το Συμβούλιο Εφετών την εισαγγελική πρόταση να αφεθεί ελεύθερος ο Λαυρέντης Λαυρεντιάδης με εγγύηση 100 εκατομμυρίων ευρώ. Το βούλευμα του Συμβουλίου Εφετών παραπέμπει σε δίκη τον επιχειρηματία και 33 ακόμα άτομα.

5.5 Eurobank: Ψήφος εμπιστοσύνης από την Pimco – Μπήκε στην ΑΜΚ και πήρε το 1%

Στην αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου της Eurobank μπήκε η Pimco, το μεγαλύτερο fund διαχείρισης ομολόγων του κόσμου, σύμφωνα με πληροφορίες των Financial Times.

8.5 ΕΘΝΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ: Αφρόκρεμα ξένων και Ελλήνων επενδυτών στην ΑΜΚ – Στα 2,2 ευρώ η τιμή – Πάνω από 5 δισ. ευρώ οι προσφορές

Με μεγάλη επιτυχία ολοκληρώθηκε η αύξηση κεφαλαίου της Εθνικής Τράπεζας, καθώς τα 2,5 δισ. ευρώ που ζητούσε η καλύφθηκαν τουλάχιστον δυο φορές, ξεπερνώντας τα 5 δισ. ευρώ.

8.5 Μεγάλα κέρδη για το fund του J. Paulson από τις ελληνικές τράπεζες

“Γερά” κέρδη αποκομίζει ο πολυεκατομμυριούχος επενδυτής John Paulson από τις επενδύσεις τους σε ελληνικές τράπεζες, καθώς, όπως μεταδίδει το Reuters, η ανοδική πορεία των ελληνικών τραπεζικών μετοχών «ώθησε» τα κέρδη α’ τριμήνου του Recovery Fund, ενώ οι μελλοντικές αποδόσεις αναμένεται να συνεχίσουν να αυξάνονται καθώς διατηρείται η ανάκαμψη της αγοράς real estate.

8.5 Attica Bank: Ξεκινά δυναμικά για την ΑΜΚ – Σε αναζήτηση στρατηγικού επενδυτή

9.5 Χ. Μεγάλου: Σημαντική ημέρα για την Eurobank – Επιστροφή και επισήμως στον ιδιωτικό τομέα

Επ’ ευκαιρία της έναρξης διαπραγμάτευσης των νέων μετοχών της Eurobank που προέκυψαν από την ΑΜΚ, ο διευθύνων σύμβουλος της τράπεζας κ. Χρήστος Μεγάλου μαζί με τον πρόεδρο της τράπεζας κ. Γ. Δαυίδ κήρυξαν την έναρξη της συνεδρίασης στο Χρηματιστήτιο της Αθήνας.

12.5 Eurobank: Εισαγωγή στον MSCI Global Standard Index και MSCI Large Cap

14.5 ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ ΠΕΙΡΑΙΩΣ – MIG – Μεγάλη αναδιάταξη του επιχειρηματικού χάρτη

Tον δρόμο για νέες μεγάλες συμφωνίες που θα αναδιατάξουν το επιχειρηματικό σκηνικό, ανοίγει το μεγάλο deal σύμφωνα με το οποίο η Τράπεζα Πειραιώς αποκτά το 17,7% των μετοχών της MIG, έναντι 250 εκατ. Ευρώ. Με την εν λόγω συμφωνία, υλοποιείται πλήρως η πρόσφατη έκκληση του διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος, Γιώργου Προβόπουλου, για συγχωνεύσεις επιχειρήσεων και δημιουργία μεγάλων, υγειών επιχειρηματικών μονάδων.

14.5 Standard & Poor΄s: Αναβάθμισε Alpha, Εθνική, Eurobank και Τράπεζα Πειραιώς

15.5 ΕΠΙΘΕΣΗ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ ΣΤΟ ΤΡΑΠΕΖΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ – ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΜΚ ΤΗΣ ΕΘΝΙΚΗΣ

Νέα κριτική στους χειρισμούς του υπουργείου Οικονομικών στην αύξηση κεφαλαίου της Εθνικής Τράπεζας ασκεί σήμερα με ανακοίνωσή του ο ΣΥΡΙΖΑ, καταγγέλλοντας ταυτόχρονα την “υποτιμητική κερδοσκοπία” (short selling) που είναι σε εξέλιξη και οδηγεί τη μετοχή της Εθνικής σε απώλειες 11%.

19.5 ΧΡΥΣΟΣ: Συμφωνία ΕΚΤ – Κεντρικών Τραπεζών ευρωζώνης – Καμία πώληση τα επόμενα 5 χρόνια

27.5 Η Τράπεζα Πειραιώς απορροφά την Γενική

Απόφαση-έκπληξη στο τραπεζικό σύστημα. Η Γενική Τράπεζα, η οποία μέχρι στιγμής κινήθηκε ανεξάρτητα από την Τρέπεζα Πειραιώς, η οποία είναι και ο βασικός της μέτοχος, απορροφάται από την μητέρα τράπεζα και εντάσσεται στον γενικός στρατηγικό σχεδιασμό του Ομίλου.

28.5 Χρ. Μεγάλου – Eurobank: Προτεραιότητα η διαχείριση των δανείων σε καθυστέρηση – Στα 194 εκατ. ευρώ τα κέρδη προ προβλέψεων

Κέρδη προ προβλέψεων ύψους 194 εκατ. ευρώ, κατέγραψε η Eurobank, στο α΄τρίμηνο του 2014, με τον δείκτη κεφαλαιακής επάρκειας Core Tier 1 να διαμορφώνεται στο 17,7%. Το συνολικό αποτέλεσμα διαμορφώθηκε σε ζημιές 207 εκατ. ευρώ, έναντι 913 εκατ. ευρώ στο δ΄τρίμηνο του 2013.

28.5 Αλ. Τουρκολιάς – Εθνική: Στηρίζουμε την ανάκαμψη – Στα 181 εκατ. ευρώ τα καθαρά κέρδη α΄τριμήνου 2014

Καθαρά κέρδη για έκτο συνεχόμενο τρίμηνο, κατέγραψε η Εθνική Τράπεζα, τα οποία ανήλθαν σε €181 εκατ. κατά το α’ τρίμηνο 2014, σε σχέση με κέρδη €27 εκατ. το α’ τρίμηνο 2013.

29.5 ALPHA BANK: Φεύγει ο καπετάνιος! Στην προεδρία ο Β. Ράπανος

Ένας από τους στυλοβάτες, ο αποκαλούμενος και “καπετάνιος”, της Alpha Bank, κ. Γιάννης Κωστόπουλος, αποφάσισε να αποχωρήσει απο την προεδρία της τράπεζας. Στην θέση του προέδρου, χωρίς εκτελεστικές αρμοδιότητες, αναλαμβάνει ο πρώην διοικητής της Εθνικής Τράπεζας κ. Βασίλης Ράπανος. Η ηγετική ομάδα (εκτελεστικά μέλη) παραμένει ως έχει.

30.5 BNP Paribas: Πρόστιμο-ρεκόρ 10 δισ. δολ. από ΗΠΑ!

30.5 Geniki Bank – Ν. Καραμούζης: Κέρδη 4,8 εκατ. ευρώ μετά από 10 χρόνια ζημιών – Αμέριστη η συνδρομή του Ομίλου Πειραιώς

Στην κερδοφορία επέστρεψε μετά από δέκα χρόνια η GenikiBank, στο α΄τρίμηνο του 2014. Τα κέρδη ανήλθαν σε 4,8 εκατ. ευρώ και τα κέρδη πριν από προβλέψεις στα 1,9 εκατ. ευρώ για πρώτη φορά από το 2010.

30.5 Attica Bank: Επέστρεψε στην κερδοφορία – Ξεκινά η διαδικασία της ΑΜΚ – Κύριος σύμβουλος η UBS

ΙΟΥΝΙΟΣ

2.6 Alpha Bank: Συμφώνησαν διοίκηση και εργαζόμενοι για νέα επιχειρησιακή σύμβαση

11.6 ΤΡΑΠΕΖΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ: ΝΕΟΣ ΔΙΟΙΚΗΤΗΣ Ο ΓΙΑΝΝΗΣ ΣΤΟΥΡΝΑΡΑΣ

Ο Γιάννης Στουρνάρας είναι ο νέος διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος. Η συνεδρίαση του Γενικού Συμβουλίου της Κεντρικής Τράπεζας ολοκληρώθηκε και εισηγείται την αλλαγή σκυτάλης.

11.6 Γ. Προβόπουλος: “Αποχωρώ υπερήφανος – Ότι καλύτερο η επιλογή Γ. Στουρνάρα” – Ευχαριστώ Σαμαρά, Βενιζέλου

«Η επιλογή του Γιάννη Στουρνάρα στη θέση του διοικητή της ΤτΕ ήταν ότι καλύτερο», σημείωσε ο απερχόμενος διοικητής Γιώργος Προβόπουλος και προσέθεσε ότι ο Γιάννης Στουρνάρας εκτός από τις γνώσεις των μακροοικονομικών, έχει ασχοληθεί με την πολιτική διαχείριση των πραγμάτων, γνωρίζει τα τραπεζικά και εξασφαλίζεται έτσι μια καλή συνέχεια στην Τράπεζα της Ελλάδος.

12.6 ALPHA BANK: Επιτυχημένη έκδοση ομολόγου 500 εκατ. ευρώ – Στο 3,5% το επιτόκιο

Με επιτυχία προχώρησε η Alpha Bank σε έκδοση ομολόγου κύριας εξασφαλίσεως (senior unsecured bond), ύψους 500 εκατ. ευρώ, τριετούς διάρκειας και αποδόσεως 3,5%. Όπως ανακοινώθηκε, το Βιβλίο Προσφορών, μέσα σε λίγες ώρες ανήλθε στα Ευρώ 2 δισ. (υπερκάλυψη 4 φορές). Η μεγάλη συμμετοχή θεσμικών επενδυτών από 15 χώρες επιβεβαιώνει την απήχηση που είχε η έκδοση στο διεθνές επενδυτικό κοινό.

13.6 Η Alpha Bank εξαγοράζει τις εργασίες Λιανικής Τραπεζικής της Citibank

Η Alpha Bank ανακοινώνει ότι, την 13 Ιουνίου 2014, υπέγραψε μετά της Citibank International plc και της Citibank Overseas Investment Corporation (“Citi”), οριστική συμφωνία για την εξαγορά των εργασιών Λιανικής Τραπεζικής της Citi, συμπεριλαμβανομένου του Diners Club στην Ελλάδα.

16.6 MIG: Καλύφθηκαν ομόλογα 251,83 εκ. ευρώ από την Τράπεζα Πειραιώς

Σε κάλυψη ομολογιών ύψους 251,83 εκατ. εκδόσεως της Marfin Investment Group προχώρησε η Τράπεζα Πειραιώς.

17.6 Alpha Bank: Ευέλικτα Προγράμματα Συμβολαιακής Επιχειρηματικότητας

19.6 Θετική για ελληνική οικονομία, τράπεζες η Moody’s – Βελτιώνεται το προφίλ ρευστότητας των τραπεζών

Με δύο ξεχωριστές αναλύσεις στο εβδομαδιαίο της report ο οίκος αξιολόγησης Moody’s χαρακτηρίζει ως Credit Positive για την Ελλάδα την υπέρ του δέοντος επίτευξη των δημοσιονομικών στόχων και για τις ελληνικές τράπεζες τη μείωση της εξάρτησης τους απ’ την ΕΚΤ.

19.6 ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΠΡΟΣ ΤΡΑΠΕΖΕΣ: “ΚΟΥΡΕΨΤΕ ΤΑ ΚΟΚΚΙΝΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΑ ΔΑΝΕΙΑ”

20.6 Η Fitch αναβαθμίζει το κρατικά εγγυημένο χρέος Εθνικής, Alpha, Eurobank

Η Fitch αναβάθμισε σήμερα σε ΄B΄ από ΄B-΄ την εγγυημένη από το κράτος μακροπρόθεσμη πιστοληπτική ικανότητα της Εθνικής Τράπεζας (B-/Stable), της Alpha Bank ( B-/Stable) και της Eurobank (B-/Stable). Η απόφαση ακολουθεί την αναβάθμιση της πιστοληπτικής ικανότητας Ελλάδας σε ΄B΄, με “σταθερό” το outlook στις 23 Μαΐου.

24.6 ΕΘΝΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ: Εκδίδει ομόλογο – Πωλείται η NBGI του Π. Στελλάκη

Η Εθνική Τράπεζα ενδέχεται να προχωρήσει σύντομα σε νέα έκδοση ομολόγου και εξετάζει τις προσφορές του δεύτερου γύρου για την NBGI Private Equity Funds και ευελπιστεί πως θα πωλήσει την συγκεκριμένη μονάδα «άμεσα», όπως δήλωσε στο Reuters ο διευθύνων σύμβουλος της τράπεζας, κ. Πέτρος Χριστοδούλου.

24.6 Υπόθεση FBB: Αποφυλακίστηκε ο Αναστάσιος Πάλλης με εγγύηση 500.000 ευρώ

25.6 Eurobank: Capital και Wellington απέκτησαν το 13,5% της Eurobank Properties

Η Eurobank Ergasias ανακοίνωσε ότι μεταβίβασε μέσω του Χρηματιστηρίου Αθηνών σε θεσμικούς επενδυτές με προσυμφωνημένες συναλλαγές (πακέτα) συνολικά 13.636.848 κοινές ονομαστικές μετοχές της εταιρείας Eurobank Properties, οι οποίες αντιστοιχούν σε ποσοστό περίπου 13,5% του μετοχικού κεφαλαίου της Eurobank Properties. Το ποσοστό απέκτησαν τα Capital και Wellington.

27.6 Alpha Bank: Τιτλοποίηση ναυτιλιακών δανείων 1 δισ. Ευρώ

ΙΟΥΛΙΟΣ

7.7 Πάει υποδιοικητής στην Τράπεζα Ελλάδος ο Γιάννης Μουρμούρας

Νέος υποδιοικητής στην Τράπεζα της Ελλάδος αναμένεται να τοποθετηθεί τις επόμενες ημέρες ο καθηγητής του Πανεπιστημίου Μακεδονίας και σύμβουλος του πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά, Γιάννης Μουρμούρας.

9.7 Alpha Bank: Εγκρίθηκε από την Κομισιόν το σχέδιο αναδιάρθρωσης

10.7 Banco Espirito Santo: Φοβούνται “κούρεμα” μέτοχοι και ομολογιούχοι

11.7 Ικανοποιημένος με την επένδυση στην Eurobank ο Wilbur Ross – Αναζητά και νέες ευκαιρίες

Είναι ξεκάθαρο ότι η ελληνική οικονομία γυρίζει σελίδα, λέει ο μεγαλοεπενδυτής Wilbur Ross, που δηλώνει μάλιστα ικανοποιημένος από την επένδυσή του στην Eurobank. “Κάναμε μια πολύ πολύ καλή αρχή” δήλωσε χαρακτηριστικά.

14.7 Citigroup: Πρόστιμo 7 δισ. δολ. από τις ΗΠΑ! Τα 2,5 θα αποζημιώσουν πελάτες

20.7 OI ΤΡΑΠΕΖΕΣ ΘΑ ΤΑ ΚΑΤΑΦΕΡΟΥΝ ΣΤΑ STRESS TESTS – Συνέντευξη της Α.Σακελλαρίου

Διαχειρίσιμα θα είναι τα αποτελέσματα των stress testsτης Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας (ΕΚΤ) για τις ελληνικές τράπεζες, εκτιμά η Διευθύνουσα Σύμβουλος του Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας (ΤΧΣ) Αναστασία Σακελλαρίου. Μιλώντας στην εφημερίδα «Καθημερινή της Κυριακής», σημειώνει πως “ακόμα και εάν προκύψουν κάποιες πρόσθετες κεφαλαιακές ανάγκες, πιστεύω θα είναι διαχειρίσιμες”.

21.7 Τράπεζα Κύπρου: Ανοίγει το βιβλίο προσφορών για κεφαλαιακή ενίσχυση 1 δισ. Ευρώ

23.7 Κομισιόν: Ενέκρινε τα σχέδια αναδιάρθρωσης Εθνικής και Πειραιώς

ΑΥΓΟΥΣΤΟΣ

4.8 Banco Espirito Santo: Κρατική διάσωση 4,9 δισ. ευρώ! Χωρίζεται σε “καλή” και “κακή”

Η Πορτογαλία ανακοινώνει σχέδιο διάσωσης για τη μεγαλύτερη τράπεζα της χώρας, την περιβόητη Banco Espirito Santo που έχει αναστατώσει τις αγορές. Η μετοχή της τράπεζας σημείωσε βουτιά 75%, ενώ η κεντρική τράπεζα της Πορτογαλίας αποκάλυψε πως η BES έχασε κάθε πρόσβαση στη ρευστότητα του ευρωσυστήματος όταν ανακοίνωσε ζημίες ρεκόρ ύψους 3,58 δισ.

7.8 ΑΡΓΕΝΤΙΝΗ: Προσφυγή στο διεθνές δικαστήριο της Χάγης κατά των ΗΠΑ

Την απειλή της για προσφυγή στο Διεθνές Δικαστήριο της Χάγης κατά των ΗΠΑ, υλοποιεί η κυβέρνηση της Αργεντινής, σπρώχνοντας με αυτό τον τρόπο στα άκρα τη διαμάχη της με τα κερδοσκοπικά επενδυτικά κεφάλαια, τα οποία την οδήγησαν στη δεύτερη χρεοκοπία τα τελευταία 13 χρόνια.

11.8 ΤΡΑΠΕΖΕΣ: Καλό νέο για τα stress tests – Μετράνε έσοδα από μελλοντικές πωλήσεις περιουσιακών στοιχείων

Αποδεκτό έκανε η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα το αίτημα της ελληνικής κυβέρνησης να συνυπολογισθούν στα stress tests οι εκτιμήσεις των εγχώριων τραπεζών για έσοδα από μελλοντικές πωλήσεις περιουσιακών στοιχείων, ενώ θα προσμετρήσει και τα κεφάλαια που χρησιμοποιήθηκαν ως το τέλος Σεπτεμβρίου για αποπληρωμή κρατικής βοήθειας.

14.8 Τράπεζα Πειραιώς: Στην ERGO Insurance η ΑΤΕ Ασφαλιστική – Τίμημα: 90 εκ. ευρώ

18.8 Eurobank: Πώληση της θυγατρικής της στην Ουκρανία «PJSC Universal Bank» – Τίμημα: 95 εκ. Ευρώ

25.8 Τράπεζα Ελλάδος: Εγκρίθηκε o Κώδικας Δεοντολογίας Τραπεζών

Η Επιτροπή Πιστωτικών και Ασφαλιστικών Θεμάτων της Τράπεζας της Ελλάδος ενέκρινε τον Κώδικα Δεοντολογίας για τη διαχείριση των μη εξυπηρετούμενων ιδιωτικών οφειλών.

26.8 ΕΥΡΩΤΡΑΠΕΖΕΣ: Πωλούν περιουσιακά στοιχεία αξίας 1,7 τρισ. δολαρίων για να “βγάλουν” τα stress test

27.8 Τράπεζα Κύπρου: Κέρδη μετά φόρων 81 εκ. ευρώ στο εξάμηνο

28.8 ALPHA BANK: ΚΕΡΔΗ 267,4 ΕΚ. ΕΥΡΩ ΣΤΟ ΕΞΑΜΗΝΟ – Δ. Μαντζούνης: Προς ταχεία ιδιωτικοποίηση η τράπεζα

Κέρδη μετά από φόρους ύψους 264,4 εκατ. ευρώ εμφάνισε η Alpha Bank για το α’ εξάμηνο του έτους. Σε επίπεδο τριμήνου τα κέρδη μετά από φόρους διαμορφώθηκαν στα 361,6 εκατ. ευρώ.

28.8 Attica Bank: Eπιστροφή στην κερδοφορία στο πρώτο εξάμηνο

Η Attica Bank, κατά το α’ 6μηνο του 2014, επέστρεψε στην κερδοφορία, καθώς κατέγραψε κέρδη, ύψους 1,1 εκ. ευρώ έναντι ζημιών, ύψους 59,7 εκ. ευρώ το αντίστοιχο 6μηνο του 2013. Παράλληλα, τα ίδια κεφάλαια του Ομίλου διαμορφώθηκαν στα 414,2 εκ. ευρώ ενώ ο δείκτης κεφαλαιακής επάρκειας (Core Tier 1) ανήλθε στο 12,6%.

29.8 EUROBANK: Στα 222 εκ. ευρώ τα προ προβλέψεων κέρδη β΄ τριμήνου – Χ. Μεγάλου: Αισιοδοξούμε για το άμεσο μέλλον

Συνέχιση της βελτίωσης των λειτουργικών επιδόσεων κατέγραψε για άλλο ένα τρίμηνο η Eurobank, κάτι, που όπως επισημαίνει, αποτυπώθηκε στην αύξηση των κερδών προ προβλέψεων σε €222εκ., από €194εκ. το Α΄ τρίμηνο 2014 και €95εκ. το Β΄ τρίμηνο 2013.

29.8 ΠΕΙΡΑΙΩΣ: Στα 164 εκατ. ευρώ τα καθαρά κέρδη στο β΄ τρίμηνο – Μ. Σάλλας: “Η τράπεζα συνεισφέρει στην ανάκαμψη της οικονομίας”

Σημαντική βελτίωση της οργανικής κερδοφορίας κατέγραψε στο β΄ τρίμηνο του έτους ο όμιλος της Τράπεζας Πειραιώς. Την ίδια περίοδο το καθαρό αποτέλεσμα από συνεχιζόμενες δραστηριότητες που αναλογεί στους μετόχους του ομίλου ανήλθε στα 164 εκατ. ευρώ, σημαντικά βελτιωμένο έναντι του πρώτου τριμήνου του έτους (-€247 εκατ).

29.8 Geniki Bank: Κέρδη 85 εκατ. ευρώ στο εξάμηνο – Στο 23,1%, ο δείκτης κεφαλαιακής επάρκειας

Κέρδη μετά από φόρους στα €80,2 εκατ. το β’ τρίμηνο και στα €85 εκατ. για το πρώτο εξάμηνο του 2014 πέτυχε η Geniki Bank.

ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΣ

2.9 Φθηνά δάνεια 9 δισ. ευρώ στις ελληνικές τράπεζες από την ΕΚΤ

3.9 Eurobank: Πουλά χαρτοφυλάκιο δανείων 470 εκ. ευρώ – Σύμβουλος η Moelis Capital

4.9 ΕΚΤ: ΕΚΠΛΗΞΗ – ΜΕΙΩΣΗ ΒΑΣΙΚΟΥ ΕΠΙΤΟΚΙΟΥ ΣΤΟ 0,05%

5.9 Ο Γ. Μουρμούρας υποδιοικητής στην Τράπεζα της Ελλάδας

Το δ.σ. της Τράπεζας της Ελλάδας, στη συνεδρίασή του στη Θεσσαλονίκη επέλεξε νέο υποδιοικητή τον Καθηγητή Γιάννη Μουρμούρα.

10.9 Alpha Bank: Απέκτησε πάρκο logistics στο Βουκουρέστι

Στον όμιλο της Alpha Bank με 14,2 εκατ. ευρώ καταλήγει, λόγω χρεών, ένα πάρκο logistics στη νότια περιοχή του Βουκουρεστίου.

15.9 ΑLPHA BANK: Εθελουσία έξοδος για 2.000 υπαλλήλους μέχρι 30/09

15.9 ΤΡΑΠΕΖΑ ΠΕΙΡΑΙΩΣ: Βγάζει σε πλειστηριασμό το Ερρίκος Ντυνάν με αρχική τιμή 115 εκατ.ευρώ

16.9 Μεγάλη χορηγία της ΕΤΕ στον “Ευαγγελισμό”

17.9 Τράπεζα Πειραιώς: Απέκτησε ποσοστό 17,78% στη MIG

Ποσοστό 17,78% στη MIG απέκτησε η Τράπεζα Πειραιώς μέσω έκδοσης ομολογιακού δανείου.

18.9 ΕΥΡΩΤΡΑΠΕΖΕΣ: Άντλησαν 82,6 δισ. ευρώ από το TLTRO της ΕΚΤ – Χαμηλότερο των προσδοκιών

19.9 Τράπεζα Κύπρου: Ολοκληρώθηκε η ΑΜΚ του 1 δισ. ευρώ

23.9 Τράπεζα Κύπρου: Η Κεντρική Τραπεζίτης καλεί σύσσωμο το ΔΣ σε παραίτηση

23.9 ΕΘΝΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ: Χρηματοδοτεί νέες καινοτόμες επιχειρήσεις – Πρόγραμμα NBG Business Seeds

24.9 ΤΡΑΠΕΖΕΣ: Στη Βουλή η τροπολογία για τον αναβαλλόμενο φόρο

Στη Βουλή κατατέθηκε η τροπολογία για τον αναβαλλόμενο φόρο στις τράπεζες. Η ρύθμιση για τον αναβαλλόμενο φόρο, προβλέπει τη μετατροπή του σε φορολογική απαίτηση με αποτέλεσμα το δημόσιο να εγγυάται ότι θα αποδώσει στις τράπεζες το μέρος του φόρου που δεν θα συμψηφιστεί με κέρδη τα επόμενα χρόνια.

26.9 A. Σακελλαρίου: Στηρίζουμε τις τράπεζες – Στα 17 δισ. ευρώ υποχώρησε η συμμετοχή του ΤΧΣ

26.9 Εθνική: Απέκτησε το 5% της Finansbank, μέσω put option, έναντι 343 εκατ. Δολ.

Ποσοστό 5% των κοινών μετοχών μετά ψήφου της τουρκικής τράπεζας Finansbank A.S. από το International Finance Corporation (“IFC”), απέκτησε η Εθνική Τράπεζα, κατόπιν άσκησης σχετικού δικαιώματός της (put option) και σύμφωνα με την από 29 Μαρτίου 2007 μεταξύ τους συμφωνία.

ΟΚΤΩΒΡΙΟΣ

1.10 Ο ΝΤΡΑΓΚΙ ΣΤΕΛΝΕΙ 10 ΔΙΣ. ΕΥΡΩ ΣΤΙΣ ΕΛΛΗΝΙΚΕΣ ΤΡΑΠΕΖΕΣ

Ρευστότητα 10 δισ. ευρώ στέλνει στις ελληνικές τράπεζες, ο διοικητής της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, Μάριο Ντράγκι. Η ρευστότητα των 10 περίπου δισεκατομμυρίων ευρώ στην ελληνική οικονομία, τις επιχειρήσεις και τα νοικοκυριά μέσω των τραπεζών δεν θα έρθει χωρίς αντάλλαγμα. Όπως δήλωσε ο Μάριο Ντράγκι παρουσιάζοντας το πρόγραμμα αγορών ABS από την ΕΚΤ, προϋπόθεση είναι οι χώρες που θα οφεληθούν από την ρευστότητα να τηρήσουν συγκεκριμένους όρους

2.10 EKT: ΑΜΕΤΑΒΛΗΤΟ ΣΤΟ 0,05% ΤΟ ΕΠΙΤΟΚΙΟ ΤΟΥ ΕΥΡΩ

3.10 ΕΘΝΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ: Δεν ασκείται το δικαίωμα του squeeze out στη Finansbank

Την πρόθεση της Εθνικής Τράπεζας να μην ασκήσει ως μεγαλομέτοχος της Finansbank το δικαίωμα εξαγοράς των υπόλοιπων μετοχών μειοψηφίας (squeeze out), ανακοίνωσε η τουρκική θυγατρική του ομίλου.

3.10 “ΠΟΛΕΜΟΣ” ΣΤΗΝ ΕΚΤ – ΓΑΛΛΟΓΕΡΜΑΝΙΚΟ ΜΕΤΩΠΟ ΚΑΤΑ ΝΤΡΑΓΚΙ

7.10 Τράπεζα Πειραιώς: Διεθνής διάκριση για την ενοποίηση 5 τραπεζών σε μόλις 14 μήνες

16.10 ΕΠΙΤΥΧΙΑ Γ. ΣΤΟΥΡΝΑΡΑ – ΡΕΥΣΤΟΤΗΤΑ 12 ΔΙΣ. ΣΤΙΣ ΤΡΑΠΕΖΕΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΚΤ

Την ώρα που οι αγορές αντιμετωπίζουν με καχυποψία την Ελλάδα, η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα έρχεται να επαναβεβαιώσει έμπρακτα τη στήριξή της, παρέχοντας μεγαλύτερη ρευστότητα στην ελληνική οικονομία. Η Φρανκφούρτη αποφάσισε να μειώσει το «κούρεμα» που επιβάλλει στους τίτλους (ομόλογα, κ.λπ.) που δίνουν οι ελληνικές τράπεζες ως ενέχυρα για να δανειστούν από την ΕΚΤ. Με τη μείωση του «κουρέματος», οι τράπεζες θα μπορούν να πάρουν με τα ίδια ενέχυρα 12 δισ. ευρώ ρευστότητα επιπλέον.

17.10 Attica Bank: Διοικητικές αλλαγές – Μη εκτελεστικός πρόεδρος ο Ι. Γαμβρίλης – Διευθύνων Σύμβουλος ο Γκίκας Μάναλης

H Attica Bank ανακοίνωσε ότι στη συνεδρίαση της 17ης Οκτωβρίου, το Διοικητικό Συμβούλιο της τράπεζας προέβη στον επανακαθορισμό των αρμοδιοτήτων των μελών του. Ειδικότερα ο Ιωάννης Γαμβρίλης παραιτήθηκε από εκτελεστικός πρόεδρος και παραμένει μη εκτελεστικός πρόεδρος. Διευθύνων Σύμβουλος ο Γκίκας Μάναλης

21.10 Χ. ΜΕΓΑΛΟΥ: Η Eurobank στηρίζει τον τουρισμό με 100 εκ. ευρώ το 2015

Τις κινήσεις του ομίλου της Eurobank για τη στήριξη του ελληνικού τουρισμού, περιέγραψε ο διευθύνων σύμβουλος της τράπεζας, Χρήστος Μεγάλου, κατά την ομιλία του στο 13ο συνέδριο του Συνδέσμου Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων (ΣΕΤΕ).

22.10 ΕΘΝΙΚΗ: Προχωρά η ΑΜΚ για την πώληση του 40% της Finansbank

Την πρόθεση της να πουλήσει σχεδόν το 40% του μετοχικού κεφαλαίου της τουρκικής θυγατρικής γνωστοποίησε η Εθνική. Συγκεκριμένα προχωρά σε αύξηση μετοχικού κεφαλαίου με κατάργηση δικαιώματος προτίμησης η οποία θα διατεθεί με δημόσια προσφορά και ιδιωτική τοποθέτηση.

26.10 ΜΕΓΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΙΚΩΝ ΤΡΑΠΕΖΩΝ ΣΤΑ STRESS TESTS – ΜΗΔΕΝ ΝΕΑ ΚΕΦΑΛΑΙΑ!

Keywords
τραπεζες, γεγονοτα, εγινε, τραπεζα τησ ελλαδοσ, καθημερινή της κυριακής, εθνικη τραπεζα, ταχυδρομικο ταμιευτηριο, alpha bank, attica bank, deutsche bank, goldman sachs, tier 1, hedge funds, financial times, εν λόγω, βασίλης ράπανος, bnp paribas, geniki bank, γιάννης στουρνάρας, ειδήσεις, εθνικη, τραπεζα, deal, york, real, θυγατρική, capital, αεεαπ, ΕΚΤ, δραση, συλληψεις, λαυρεντιαδης, θεσσαλονικη, παπανδρεου, συμμετοχή, κυπρος, group, νέα, εταιρεία, mckinsey, alpha, amundi, hellas, στουρναρας, αθηνα, attica, ceo, ττε, ΔΝΤ, eurobank, δολ, hsbc, morgan, sachs, συριζα, τσιπρας, χρεοκοπια, ελλαδα, bloomberg, crystal, tier, προσφορες, κινα, φυγη, ετοιμη, john, μνημονιο, μαΐου, αναδιαρθρωση, amk, ξανα, fund, ups, επιτυχια, hedge, funds, pimco, βουλη, times, reuters, msci, global, index, mig, χρυσοσ, bnp, geniki, σαμαρας, ιουνίου, citibank, plc, diners, club, marfin, κυβερνηση, fitch, χρεος, outlook, equity, properties, ηπα, αργεντινη, ergo, insurance, ατε, ευρω, μειωση, logistics, ετε, business, put, finance, abs, ekt, squeeze, κουρεμα, σετε, μηδεν, κινηση στους δρομους, μυστικες δημοσκοπησεις, αποτελεσματα δημοτικων εκλογων 2010, εκλογες 2010 αποτελεσματα , εκλογες 2010, φορολογικη δηλωση 2011, αλλαγη ωρας, εκκαθαριση φορολογικης δηλωσης 2011, eurobank alpha, alpha eurobank, βενιζελος, κυβερνηση εθνικης ενοτητας, νεα κυβερνηση, Καλή Χρονιά, μνημονιο 2, δημοσκοπηση, εκλογες 2012, η ημέρα της γης, βουλευτικές εκλογές 2012, Ημέρα της μητέρας, αλλαγη ωρας 2012, εκλογες ηπα, τραπεζα πειραιως, τραπεζα κυπρου, μνημονιο 3, τελος του κοσμου, φορολογια 2013, σχεδιο αθηνα, νεος παπας, αλλαγη ωρας 2013, εκλογες 2014, ασφαλιστικη ικανοτητα, γιάννης στουρνάρας, ραπανος, βασίλης ράπανος, ξανα, αποτελεσματα, ergo, τραπεζα τησ ελλαδοσ, υιοθετηση, ψηφος εμπιστοσυνης, mckinsey, χωρες, αργεντινη, ατε, βημα, δανεια, δολ, εθνικη, εξοδος, ετε, ηπα, θεμα, κινα, κοντρα, κυπρου, μητερα, οδικος χαρτης, οικονομια, ομολογα, οροσημο, ουκρανια, πειραιως, προγραμμα, πωλειται, σημερινη, σωτηρια, ττε, ωρα, alpha, attica, bloomberg, bnp paribas, bnp, capital, ceo, citibank, ekt, equity, eurobank, geniki, hsbc, marfin, outlook, real, reuters, times, ups, αγορα, αεεαπ, αυξηση, αρθρο, απηχηση, ατε ασφαλιστικη, βιβλιο, βρισκεται, γενικη τραπεζα, δαυιδ, δανειο, δημοσιο, διοικηση, δικη, δειχνει, διοικητης, εγγυηση, ευκαιρια, ευρω, ειπαν, ειπε, ελβετια, εν λόγω, εξελιξη, επενδυτης, επενδυσεις, επιτυχια, ερχεται, εταιρεία, εταιρια, ευθυμιου, εφημεριδα, ιδια, ιδρυση, υποθεση, θυγατρική, οικο, ομιλια, καχυποψια, κεφαλαιο, κυβερνηση, κινηση, λεφτα, ληξη, μαΐου, μαμουθ, μηνες, μηδεν, μειωση, νομοι, ντυναν, ομαδα, οικος, ομιλος, ποπη παπανδρεου, πορτογαλια, προγραμματα, πρωι, πωλησεις, ρεκορ, ρυθμιση, ρωτα, σαφης, συγκεκριμενα, συζυγο, συνεχεια, συντομα, συγκεντρωση, συλληψη, συμμετοχή, σπυρου, στα ακρα, σχεδια, σχεδιο, σχηματα, ταμιευτηριο, τιμη, τρια, τριτη, φθηνα, υψηλη, φυγη, φυσικα, φτανει, φορολογικη, φρανκφουρτη, φορα, χρηστος, χρυσοσ, ιωαννης, ωρες, abs, group, αγορες, amk, amundi, ανηκει, attica bank, business, club, crystal, deal, deutsche bank, δικαιωμα, diners, ευθεια, ενωση, ερρικος, ετοιμη, financial times, finance, fund, geniki bank, γκικας, global, γνωσεις, john, goldman sachs, hedge funds, hedge, hellas, ιδιαιτερα, υμνος, ιουνίου, index, properties, κωστοπουλος, κωστας, logistics, msci, mig, morgan, νοσοκομειο, insurance, pimco, plc, πληροφοριες, put, πωληση, sachs, squeeze, ταξιδι, funds, tier 1, tier, τραπεζα, θετικα, york
Τυχαία Θέματα