ΘΑΣΟΣ: Κάηκαν 7000 στρέμματα πευκοδάσους

Σε ύφεση βρίσκεται η πυρκαγιά που ξέσπασε την Παρασκευή σε χαράδρα στην περιοχή Καλλιράχη της Θάσου και έκανε στάχτη χιλιάδες στρέμματα δάσους.
Στο νησί παραμένουν όλες οι δυνάμεις της πυροσβεστικής που επιχειρούσαν από την πρώτη στιγμή φοβούμενες τον κίνδυνο αναζωπυρώσεων.

Η πυρκαγιά ξέσπασε σε περιοχή κοντά σε εγκαταλελειμμένο σκουπιδότοπο, στην ορεινή Καλλιράχη, και επεκτάθηκε γρήγορα λόγω των θυελλωδών ανέμων που πνέουν στο νησί, και φτάνουν σε ένταση τα 7 μποφόρ, ενώ έχει κάψει περισσότερα από 7.000 στρέμματα δάσους με πεύκα και πλατάνια.

Μάχη με τις φλόγες έδιναν

μέχρι αργά το βράδυ του Σαββάτου 15 πυροσβέστες με 5 οχήματα, αλλά και με εναέριες δυνάμεις (πέντε αεροσκάφη, τρία ελικόπτερα και 2 πετζετέλ), προσπαθώντας να κατασβέσουν τις μικρές εστίες που μαίνονταν μέχρι αργά.

Νωρίτερα, 93 πυροσβέστες με 36 οχήματα, 58 άτομα πεζοπόρο τμήμα, πέντε αεροσκάφη, τρία ελικόπτερα και 2 πετζετέλ επιχειρούσαν στην περιοχή. Στο έργο της κατάσβεσης συμμετείχαν και κάτοικοι με αγροτικά μηχανήματα κι εκσκαφείς καθώς και εθελοντές δασοπυρόσβεσης.

Σύμφωνα με την Πυροσβεστική οι άνεμοι από το μεσημέρι και μετά δεν ήταν τόσο ισχυροί όσο ήταν το πρωί, βοηθώντας τους άντρες της Π.Υ. να θέσουν υπό έλεγχο την φωτιά.

Σε επιφυλακή βρίσκεται και το προσωπικό από δυο φέρι- μπότ σε Λιμένα και Κεραμωτή για να μεταφέρουν αν κριθεί αναγκαίο εξοπλισμό και δυνάμεις.

Σύμφωνα με ισχυρισμούς κατοίκων δύο κτηνοτροφικές μονάδες παραδόθηκαν στις φλόγες.

ΠΗΓΗ΅protothema.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα