ΤΕΛΟΣ ΚΑΙ Η 35ΕΤΙΑ ΣΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ – ΑΝΑΤΡΟΠΗ ΣΤΑ ΗΛΙΚΙΑΚΑ ΟΡΙΑ ΓΙΑ ΣΥΝΤΑΞΗ

Όσοι εργαζόμενοι στο Δημόσιο είχαν προσληφθεί πριν από το 1983 είχαν τη δυνατότητα συνταξιοδότησης με τη συμπλήρωση 35ετίας, ανεξαρτήτως ορίου ηλικίας.

Με κοινή υπουργική απόφαση των Γ. Κατρούγκαλου και Γ. Χουλιαράκη που δημοσιεύθηκε χθες στην εφημερίδα της κυβερνήσεως, ορίζεται ότι οι ασφαλισμένοι του δημοσίου και πριν από το 1983 χάνουν το δικαίωμα συνταξιοδότησης με 35ετία η 37ετία χωρίς όριο ηλικίας . Για τα πρόσωπα αυτά ως ισχύον την 18−8−2015 όριο ηλικίας καταβολής της σύνταξης, λογίζεται το 58ο ή το 55ο έτος( τρίτεκνες).

Το καινούργιο στοιχείο που ανατρέπει τα θεμελιωμένα

δικαιώματα είναι ότι ακόμη κι αυτοί που είχαν συμπληρώσει την 35ετία έως τις 18 Αυγούστου και δεν αποχώρησαν τώρα θα χρειαστεί να συμπληρώσουν και τα αντίστοιχα ηλικιακά όρια που ξεκινούν από τα 58,5 και φθάνουν μέχρι τα 62.

Για όσα από τα ανωτέρω πρόσωπα δεν έχουν συμπληρώσει τα προαναφερόμενα έτη ασφάλισης μέχρι και την 31−12−2021, τα έτη αυτά αυξάνονται από 1−1−2022 σε 40.

Από την αύξηση των ορίων εξαιρείται μόνο ένας από τους δύο γονείς οι οποίοι έχουν ανίκανο για την άσκηση κάθε βιοποριστικού επαγγέλματος παιδί κατά ποσοστό ανικανότητας 67% και άνω.
Ολόκληρη την υπουργική απόφαση και τους πίνακες με την αύξηση των ορίων μπορείτε να δείτε ΕΔΩ.

ΔΕΙΤΕ ΤΙ ΕΙΠΕ ΣΤΟ MEGA O ΠΡΩΗΝ ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ Γ.ΚΟΥΤΡΟΥΜΑΝΗΣ

Keywords
Αναζητήσεις
σύνταξη δημοσιου 2015, ηλικιακες ανατροπες στις συνταξεις
Τυχαία Θέματα