Τα βρήκανε Ρωσία – Ουκρανία για το κομβόι

Επετεύχθη τελικά συμφωνία ανάμεσα στη Μόσχα και το Κίεβο για την είσοδο της ρωσικής οχηματοπομπής η οποία μεταφέρει ανθρωπιστική βοήθεια στο έδαφος της Ουκρανίας, όπως ανακοίνωσε πριν από λίγο η Διεθνής Επιτροπή του Ερυθρού Σταυρού (ΔΕΕΣ).

«Οι δύο κυβερνήσεις συμφώνησαν για τον τρόπο με τον οποίο θα διεξαχθεί η επιθεώρηση της οχηματοπομπής, δήλωσε στον Τύπο ένας εκπρόσωπος της ΔΕΕΣ στη Ρωσία, ο Πασκάλ Κουτάτ.

Το Κίεβο απομένει ακόμη να εγκρίνει

την είσοδο του φορτίου, ενώ η ΔΕΕΣ αναμένει να λάβει «εγγυήσεις ασφαλείας» για την μεταφορά της βοήθειας στην άλλη πλευρά των συνόρων, διευκρίνισε ο ίδιος.

Η ρωσική οχηματοπομπή με ανθρωπιστική βοήθεια που προορίζεται για την πολιορκημένη πόλη Λουγκάνσκ παρέμενε ακινητοποιημένη κοντά στα σύνορα με την Ουκρανία καθώς η κυβέρνηση στο Κίεβο είχε κάνει σαφές ότι θα αρχίσει την επιθεώρηση των σχεδόν 280 φορτηγών και του φορτίου τους από τελωνειακούς υπαλλήλους μόνον αφού λάβει μια λεπτομερή απογραφή του από την Διεθνή Επιτροπή του Ερυθρού Σταυρού (ΔΕΕΣ), την οργάνωση που έχει αναλάβει την ευθύνη για τη διανομή της βοήθειας.

Πρόκειται για ακόμη μια θετική εξέλιξη καθώς την Κυριακή θα επιχειρηθεί στο Βερολίνο ακόμη μια διπλωματική προσπάθεια εξομάλυνσης της κρίσης.

Keywords
Τυχαία Θέματα