Στον εισαγγελέα εκτέλεσης ποινών η Ρούπα

14:37 5/1/2017 - Πηγή: BankWars

Ενώπιον του εισαγγελέα εκτέλεσης ποινών οδηγήθηκε η 48χρονη Πόλα Ρούπα προκειμένου να εκτελεστούν τα εντάλματα που εκκρεμούσαν σε βάρος της από το 2012, οπότε με τον σύντροφο της Νίκο Μαζιώτη παραβίασαν τους όρους που τους είχαν επιβληθεί για την άρση της προσωρινής -τότε- κράτησης τους.

Το δικαστήριο έχει διαχωρίσει τις κακουργηματικές κατηγορίες που βαρύνουν της 48χρονη για αυτήν την δικογραφία -καθώς ήταν καταζητούμενη- και την είχε καταδικάσει για επιμέρους πράξεις πλημμεληματικού βαθμού.

Σε βάρος της εκκρεμεί και ένταλμα σύλληψης του εφέτη ειδικού ανακριτή

αρμόδιου για θέματα τρομοκρατίας για ενέργειες που της αποδίδονται, όταν ήταν καταζητούμενη. Σύμφωνα με πληροφορίες, θεωρείται πιθανό αμέσως μετά τον Εισαγγελέα, η Πόλα Ρούπα να οδηγηθεί και στον εφέτη ανακριτή για να απολογηθεί.

Όπως ανακοίνωσε νωρίτερα ο εκπρόσωπος Τύπου της Ελληνικής Αστυνομίας, Θεόδωρος Χρονόπουλος, σε βάρος της Πόλας Ρούπα εκκρεμούν:

απόφαση του Ε΄ Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων Αθηνών, από το έτος 2013, με την οποία της επιβλήθηκε συνολική ποινή κάθειρξης 50 ετών και έξι μηνών, για συμμετοχή στην τρομοκρατική οργάνωση «Επαναστατικός Αγώνας» και τη δράση της εν λόγω οργάνωσης έως και το έτος 2010.ένταλμα σύλληψης του 15ου Τακτικού Ανακριτή, από το έτος 2014, που αφορά, μεταξύ άλλων, στα αδικήματα της συγκρότησης – διεύθυνσης τρομοκρατικής οργάνωσης, της κατασκευής, προμήθειας και κατοχής εκρηκτικών υλών, της έκρηξης με πρόθεση από κοινού από την οποία προέκυψε κοινός κίνδυνος σε ξένα πράγματα και κίνδυνος για άνθρωπο και προκλήθηκαν σωματικές βλάβες, της διακεκριμένης φθοράς ξένης ιδιοκτησίας με πρόκληση έκρηξης και της διακεκριμένης κλοπής από κοινού.απόφαση του ΣΤ΄ Τριμελούς Εφετείου Αθηνών, από το έτος 2016, με την οποία ορίστηκε συνολική ποινή φυλάκισης 11 ετών, σχετικά με έκρηξη Α.Ε.Μ την 10 Απριλίου 2014, έξω από τα γραφεία της Τράπεζας της Ελλάδος, την ευθύνη της οποίας είχε αναλάβει με προκήρυξη η τρομοκρατική οργάνωση «Επαναστατικός Αγώνας».

Επιπλέον:

από την Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία έχει σχηματισθεί σε βάρος της δικογραφία για συμμετοχή στον σχεδιασμό και την εκτέλεση οργανωμένου σχεδίου απελευθέρωσης εγκλείστων στο Κατάστημα Κράτησης Κορυδαλλού, με τη χρήση ελικοπτέρου, την 21 Φεβρουαρίου 2016, υπόθεση για την οποία διενεργείται κυρία ανάκριση από τον Ειδικό Ανακριτή – Εφέτη Αθηνών.στο πλαίσιο της προανάκρισης για την παραπάνω υπόθεση, προέκυψε η συμμετοχή της σε ένοπλη ληστεία υποκαταστήματος της Τράπεζας Πειραιώς, εντός του Γενικού Νοσοκομείου Νοσημάτων Θώρακος Αθηνών «Η Σωτηρία» την 25 Ιουνίου 2015.

Το χρονικό της σύλληψης

Όπως ανέφερε ο κ. Χρονόπουλος, η επιχείρηση της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας για τη σύλληψη της Πόλας Ρούπα πραγματοποιήθηκε με τη συνδρομή της ΕΚΑΜ και παρουσία εκπροσώπων των εισαγγελικών αρχών.

Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο Τύπου της ΕΛΑΣ η σύλληψη πραγματοποιήθηκε στις 06.10 π.μ. σε διαμέρισμα στην περιοχή της Ηλιούπολης Αττικής. Η Πόλα Ρούπα είχε μαζί της το ανήλικο παιδί της, το οποίο παραδόθηκε για προστατευτική φύλαξη στην Υποδιεύθυνση Προστασίας Ανηλίκων Αττικής της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, υπό την εποπτεία της Εισαγγελέα Ανηλίκων.

Ακολούθησε δεύτερη επιχείρηση περίπου στις 7.00 π.μ. σε διαμέρισμα στον Άγιο Δημήτριο Αττικής στη διάρκεια της οποίας συνελήφθη η 25χρονη, η οποία κατηγορείται για υπόθαλψη, καθώς φέρεται να παρείχε συνδρομή στην Παναγιώτα Ρούπα.

Keywords
Τυχαία Θέματα