Α. Τσίπρας: Επιδότηση ασφαλιστικών εισφορών για μισθωτή εργασία – Μείωση της ανεργίας κατά 2,5% ετησίως

(upd) Ιδιαίτερη στιγμή χαρακτήρισε την επίσκεψή του στο υπουργείο Εργασίας, ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, σημειώνοντας ότι είναι το πιο κρίσιμο υπουργείο όσον αφορά την έκβαση της μάχης για την αντιμετώπιση της κρίσης.

Ο πρωθυπουργός εξήγγειλε επιδότηση ασφαλιστικών εισφορών για μετατροπή της εργασίας σε μισθωτή, ενώ ανέφερε ότι προβλέπεται μείωση της ανεργίας κατά 2,5% ετησίως λόγω των ρυθμών ανάπτυξης της οικονομίας.

«Επιδοτούμε

τις ασφαλιστικές εισφορές για όσους εργοδότες επιλέξουν να μετατρέψουν τον απασχολούμενο με μπλοκάκι, σε μισθωτό εργαζόμενο.
Δίνουμε έτσι κίνητρο να μετατραπεί η ψευδής αυταπασχόληση, σε αυτό που πραγματικά είναι, δηλαδή μισθωτή εργασία», ανέφερε ο πρωθυπουργός.

Η επίσκεψη μου στο υπουργείο Εργασίας καταδεικνύει τη διαφορά ανάμεσα στην εικονική ανάκαμψη των προηγούμενων κυβερνήσεων, με τα τεράστια ποσοστά ανεργίας και στην ανάκαμψη που έχει ευδιάκριτα αποτελέσματα στην πραγματική ζωή των ανθρώπων, τόνισε ο πρωθυπουργός.

Η πιο σημαντική θετική είδηση τα τελευταία χρόνια είναι η σταθερή μείωση των ποσοστών ανεργίας και η αύξηση της απασχόλησης, ανέφερε ο κ Τσίπρας. Ο πρωθυυπουργός σημείωσε ότι το πρωτο εξάμηνο του 2017 είχαμε, σύμφωνα με την Εργάνη, 256.000 νέες θέσεις εργασίας που είναι η υψηλότερη επίδοση 1για πρωτο εξάμηνο, από το 2001 έως σήμερα. Όπως ανέφερε ο κ Τσίπρας η τάση στο σύνολο της απασχόλησης, δείχνει ότι από τον Φεβρουάριο του 2015, δημιουργήθηκαν περισσότερες από 320.000 θέσεις εργασίας.

ΝΩΡΙΤΕΡΑ

Την περιοδεία του στα υπουργεία συνεχίζει ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, σε μια προσπάθεια να προτάξει την κοινωνική και αναπτυξιακή ατζέντα της κυβέρνησης.

Σήμερα, σειρά παίρνει το υπουργείο Εργασίας (στις 10 το πρωί), την ώρα που η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου προωθεί προγράμματα για την καταπολέμηση της ανεργίας.

Μια τέτοια στοχευμένη δράση είναι το πρόγραμμα για περίπου 46.000 ανέργους για νέους, άτομα άνω των 55 ετών, άτομα με αναπηρία, ευάλωτες κοινωνικές ομάδες του πληθυσμού, όπως είχε την ευκαιρία να θυμίσει η αρμόδια υπουργός Έφη Αχτσιόγλου, μέσω συνέντευξής της, χθες, στην εφημερίδα ‘Real News’.

Στην πρώτη γραμμή των δράσεων του Υπουργείου, επίσης, η καταπολέμηση της αδήλωτης εργασίας, τώρα και μέσω της χρηματοδότησης ύψους 7,6 εκατ. ευρώ από ΕΣΠΑ ενός συνολικού σχεδίου δράσης.

Σήμερα, μετά τη συνεργασία που θα έχει ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας με την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου (Ε. Αχτσιόγλου, Θ. Φωτίου, Ρ. Αντωνοπούλου και Τ. Πετρόπουλο), θα ακολουθήσουν δηλώσεις προς τα μέσα ενημέρωσης.

Keywords
Τυχαία Θέματα