Στερεύει από λεφτά το ΕΤΑΠ-ΜΜΕ – Κανένας δεν πληρώνει!

09:29 2/6/2016 - Πηγή: BankWars

Η αγορά έλαβε το μήνυμα μετά την ψήφιση του ασφαλιστικού νόμου και καθώς ο κρατικός ελεγκτικός μηχανισμός αδυνατεί να ελέγξει τους παραβάτεςόλοι οι εκδότες, διαφημιστικές εταιρείες και λοιποί χρεώστες στο ΕΤΑΠ – ΜΜΕ σταμάτησαν να πληρώνουν!

Σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες, σε παύση πληρωμών προχώρησαν ακόμη και όσοι είχαν κάνει ρύθμιση για παλαιότερα χρέη τους. Το επιχείρημα που χρησιμοποιείται, σύμφωνα με στελέχη του Οργανισμού, είναι ότι ο νέος νόμος δεν έχει καμία πρόβλεψη για τα παλαιά χρέη, κάτι που κανείς δεν γνωρίζει αν είναι

αλήθεια.

Το διάστημα που μεσολαβεί μέχρι να λειτουργήσει το ενιαίο ασφαλιστικό ταμείο-μαμούθ, η Διεύθυνση Ασφάλισης των ΜΜΕ δεν θα έχει καθόλου έσοδα, καθώς δεν πληρώνουν όσοι χρωστάνε (εκδότες από ασφαλιστικές εισφορές, διαφημιστικές εταιρείες από αγγελιόσημο και άλλοι χρεώστες), ούτε καν αυτά που είχαν προϋπολογισθεί εντός του 2016. Είναι ενδεικτικό ότι το ΕΤΑΠ – ΜΜΕ δεν έχει έσοδα από το αγγελιόσημο ήδη από το διάστημα που συζητιόταν ο ασφαλιστικός νόμος, με αποτέλεσμα ο ΕΔΟΕΑΠ να έχει πάρει μόλις 70.000 ευρώ έναντι 1.200.000 ευρώ που έπαιρνε.

Σημειώνεται ότι το αγγελιόσημο σύμφωνα με τον νόμο δεν έχει καταργηθεί, οι διαφημιστικές εταιρείες όμως μάλλον δεν το λαμβάνουν αυτό υπόψη τους. Επιπλέον, από το υπουργείο Εργασίας δεν έχει δοθεί καμία ενημέρωση για το τι θα γίνει με τα παλαιά χρέη προς τα Ασφαλιστικά Ταμεία, αν δηλαδή θα εισπραχθούν από το νέο Ταμείο και με ποιον τρόπο.

typologies.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα