ΤΡΟΪΚΑ: Στην Αθήνα αύριο οι επικεφαλής – Η διαπραγμάτευση άρχισε από το ΓΛΚ – Στα… ξενοδοχεία οι συναντήσεις

(upd) Στην Αθήνα θα βρίσκονται αύριο οι εκπρόσωποι των θεσμών, Ντέκλαν Κοστέλο από την Κομισιόν, Ράσμους Ρέφερ από την ΕΚΤ, Νίκολα Τζιαμαρόλι από τον ESM και Ντέλια Βελκουλέσκου από το ΔΝΤ.

Σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές, οι διαπραγματεύσεις σε διάφορες ομάδες εργασίας ξεκίνησαν σήμερα σε τεχνικό επίπεδο και όπως αναφέρουν πηγές του υπουργείου οικονομικών,

δεν υπήρξε κανένα οργανωτικό πρόβλημα.

«Οι συζητήσεις γίνονται στο χώρο διαμονής των θεσμών και όποτε χρειάστηκε, εκπρόσωποι των θεσμών συναντήθηκαν με Ελληνες αξιωματούχους στην Τράπεζα της Ελλάδος και το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους».

Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, στόχος των δυο πλευρών είναι να ολοκληρωθεί η συμφωνία όσο το δυνατόν γρηγορότερα, ενώ τα τεχνικά κλιμάκια αναμένεται να έχουν ολοκληρώσει τις εργασίες τους ως την Παρασκευή. Δεν αποκλείεται ωστόσο, σε κάποια ειδική περίπτωση να υπάρξει follow up το σαββατοκύριακο.

Οι ίδιες πηγές επαναλαμβάνουν ότι τα δημοσιεύματα περί νέων προαπαιτούμενων δεν προκύπτουν ούτε από τη συμφωνία της Συνόδου Κορυφής ούτε από τις επιστολές Τσακαλώτου προς τον ESM, ούτε από τις μέχρι σήμερα συζητήσεις με τους θεσμούς.

ΤΟ ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΝΩΡΙΤΕΡΑ

Συνεχίζονται σήμερα οι τεχνικές συζητήσεις με τους θεσμούς, οι οποίες ξεκίνησαν χθες Δευτέρα.

Τα τεχνικά κλιμάκια της τρόικας έφτασαν στο Γενικό Λογιστήριο του Κράτους στις 10 το πρωί και αποχώρησαν τρεις ώρες μετά, μετα τα δημοσιονομικά μεγέθη να βρίσκονται στο επίκεντρο.

Κορυφαίος παράγοντας του υπουργείου Οικονομικών ερωτηθείς εάν θα υπάρξουν συναντήσεις των υπουργών με τους επικεφαλής των εκπροσώπων των δανειστών, απάντησε ότι «οι υπουργοί αργότερα και εάν χρειαστεί». Ενώ, έτερος υψηλόβαθμος κυβερνητικός αξιωματούχος ανέφερε πως «οι συζητήσεις θα γίνονται στα ξενοδοχεία όπου θα διαμένουν».

Για το θέμα ενός τρίτου πακέτου με προαπαιτούμενα μέτρα, ο κορυφαίος παράγοντας του υπουργείου Οικονομικών είπε ότι «μας το ζητούν κάποιοι, αλλά εμείς τους απαντούμε ότι θα εφαρμόσουμε τη συμφωνία του Eurogroup και της Συνόδου Κορυφής, όπου δεν προβλέπεται τρίτο πακέτο».

«Θα μελετήσουμε και θα εφαρμόσουμε τη συμφωνία του Eurogroup και της Συνόδου Κορυφής. Ελπίζουμε ότι όλα θα πάνε καλά» δήλωσε χθες ο υπουργός Οικονομικών, Ευκλείδης Τσακαλώτος, μετά τη συνεδρίαση του Κυβερνητικού Συμβουλίου Οικονομικής Πολιτικής (ΚΥΣΟΙΠ) .

Keywords
Τυχαία Θέματα