Σούπερ σταρ Βασίλης Λεβέντης – Μηδένισε Τσίπρα, Καμμένο, τους “4” της ΝΔ και…την ΕΡΤ

Δεν άφησε κανένα …εκτός. Ο Β.Λεβέντης προέβλεψε πτώση της κυβέρνησης, ζήτησε οικουμενική υπό τον Α.Τσίπρα, μίλησε για αργόσχολους στο Δημόσιο, είπε ότι κακώς άνοιξε η ΕΡΤ και “έθαψε” τους υποψήφιους για την αρχηγία της ΝΔ.

μιλώντας «στον ενικό» με τον Νίκο Χατζηνικολάου,

«Εγώ τσόντα σαν τον Καμμένο δεν θα γίνω», είπε ο Β. Λεβέντης και εκτίμησε πως «αυτή η κυβέρνηση πολύ σύντομα θα καταρρεύσει καθώς με πασαλείμματα προσπαθεί να την κρατήσει ο Τσίπρας». Επανέλαβε την πρότασή του για οικουμενική κυβέρνηση, με τη συμμετοχή και της Ν.Δ., ενώ διευκρίνισε ότι δεν τον ενοχλεί εάν παραμείνει πρωθυπουργός ο Αλέξης Τσίπρας. «Δεν έχω στόχο να παραμερίσω από την πρωθυπουργία τον κ. Τσίπρα» είπε χαρακτηριστικά. Ανέφερε ότι αξιόλογος άνθρωπος ήταν ο κ. Παπαδήμος αλλά οι υπουργοί του δεν ήταν καλοί. «Εγώ ζητώ τεχνοκράτες υπουργούς. Από τους πολιτικούς έχουμε απογοητευθεί», φέροντας ως παράδειγμα υπουργού τον Γιάννη Στουρνάρα.
Εμφανίστηκε πρόθυμος να κάνει δημόσιο διάλογο με τον Αλέξη Τσίπρα, αν και, όπως είπε, ο πρωθυπουργός «ψεύδεται» όταν λέει ότι πως δεν θα κόψει συντάξεις.

«Τότε τι θέλει τι συναίνεση; Ο Τσίπρας είναι ο διάδοχος του …ΠΑΣΟΚ».

ΓΙΑ ΤΟ ΕΓΓΡΑΦΟ ΤΗΣ ΓΕΡΜΑΝΙΚΗΣ ΠΡΕΣΒΕΙΑΣ

«Το διέψευσαν αλλά είχε άδικο η Γερμανική πρεσβεία; Είναι ψέμα ότι οι κυβερνήσεις δεν αγαπούν την Ευρώπη; Είναι ψέμα πως στις μεταρρυθμίσεις κάνουμε ένα βήμα μπροστά και δυο πίσω;

ΚΑΝΕΝΑΣ ΥΠΟΨΗΦΙΟΣ ΤΗΣ ΝΔ ΔΕΝ ΚΑΝΕΙ ΓΙΑ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ

Ο πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων είπε τα μελλούμενα και για τη Νέα Δημοκρατία τονίζοντας ότι «σύντομα το κόμμα της Νέας Δημοκρατίας θα βρίσκεται σε κρίση για νέο αρχηγό» και για τους τέσσερις υποψηφίους πως «κανείς δεν κάνει για πρωθυπουργός».
Αξιολόγησε μάλιστα τους τέσσερις υποψήφιους αρχηγούς της Νέας Δημοκρατίας, ως εξής:
Για τον Απόστολο Τζιτζικώστα ανέφερε ότι «ο πατέρας του ήταν πολύ φίλος του βασιλιά». Για τον Βαγγέλη Μειμαράκη είπε ότι «είναι καλό παιδί αλλά είναι από τους πολιτικούς που δεν έκανε αυτόβουλη πολιτική». Για τον Άδωνι Γεωργιάδη δήλωσε ότι «είναι λίγο ακραίος και είναι λάθος του που συνεχίζει εκπομπές με βιβλία» και για τον Κυριάκο Μητσοτάκη τόνισε ότι «είναι καλός αλλά δεν μπορούμε να έχουμε συνέχεια Μητσοτάκηδες».
Για τη Χρυσή Αυγή είπε ότι «δεν με ενοχλεί καθόλου να είναι αξιωματική αντιπολίτευση η Χρυσή Αυγή. Ας γίνεται η αντιπολίτευση εκ των έσω όπως γίνεται και στη Γερμανία με τον μεγάλο συνασπισμό. Έτσι κι αλλιώς η Χρυσή Αυγή έχει αυτομηδενιστεί. Απλά ανεβαίνουν στο βήμα της Βουλής φωνάζουν και βρίζουν τους πάντες. Είναι αντιπολίτευση αυτό;»

ΚΑΚΩΣ ΑΝΟΙΞΕ Η ΕΡΤ- ΣΤΕΓΗ ΑΡΓΟΜΙΣΘΙΑΣ
Ο πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων εξέφρασε την άποψη ότι «αφού την κλείσαμε, κακώς άνοιξε γιατί προσελήφθησαν οι ίδιοι, πήραν αποζημίωση και ζημίωσαν το Δημόσιο». Παράλληλα, ο κ. Λεβέντης τόνισε ότι «η ΕΡΤ εξακολουθεί να είναι στέγη αργομισθίας και να υπάρχουν χιλιάδες υπάλληλοι, χωρίς να κάνουν τίποτα». Ο κ. Λεβέντης υπογράμμισε ότι «θα έπρεπε να το δούμε καλύτερα το θέμα της ΕΡΤ, μελλοντικά και περισσότερο διακομματικά» και συμπλήρωσε: «Στον ΣΥΡΙΖΑ υπάρχει ένα αρρωστημένο κομματικό πάθος».

ΓΙΑ ΚΑΤΑΘΕΣΕΙΣ ΤΟΥ ΣΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ

Ερωτηθείς για δημοσίευμα που τον θέλει να έχει καταθέσεις στο εξωτερικό, ο κ. Βασίλης Λεβέντης απάντησε: «Εάν έχω λεφτά εκεί τα δίνω όλα στο δημόσιο και παραιτούμαι από βουλευτής».

Keywords
Τυχαία Θέματα