Σούπερ Λίγκα: Παίζουν απόψε την τύχη τους Ξάνθη, Πανιώνιος, Πλατανιάς, Απόλλων, Βέροια (19.00 Nova sports)

Aπόψε στις 19.00 όλα τα φώτα είναι στραμμένα σε τέσσερα γήπεδα: Στη Ξάνθη, όπου η ακριτική ομάδα υποδέχεται τον Παναθηναϊκό και θέλει τη νίκη για να παίζει και του χρόνου στη Σούπερ Λίγκα, στη Νέα Σμύρνη, όπου Πανιώνιος και Πλατανιάς θα δώσουν μάχη για την αποφυγή του υποβιβασμού (με ισοπαλία παραμένουν και οι δύο), στο Καραϊσκάκη, όπου ο Απόλλωνας

θα επιδιώξει να χαλάσει την φιέστα του Ολυμπιακού και στη Βέροια, όπου η τοπική ομάδα υποδέχεται τον αδιάφορο Αστέρα Τρίπολης και με «τρίποντο» αναμένεται να σωθεί.

Η ομάδα της Ημαθίας και η Ξάνθη βρίσκονται στην πιο δύσκολη θέση, από βαθμολογικής άποψης (έχουν από 35 βαθμούς η καθεμία). Ο Απόλλων, που θα έχει την πιο δύσκολη αποστολή από πλευράς δυναμικότητας του αντιπάλου, έχει 36, ενώ Πλατανιάς και Πανιώνιος, από 37 και 38 βαθμούς αντίστοιχα.

Μετά τον αγώνα στο γήπεδο Καραϊσκάκη θα ακολουθήσει η φιέστα του Ολυμπιακού για την κατάκτηση του 41ου τίτλου στην ιστορία των «ερυθρόλευκων». Η διοίκηση έχει ετοιμάσει αρκετές εκπλήξεις για τον κόσμο που θα βρεθεί στην φυσική έδρα της ομάδας, ενώ μεταξύ άλλων θα έχουν την ευκαιρία να δουν από κοντά και τα προηγούμενα 40 τρόπαια του Ολυμπιακού.

Όλα τα παιχνίδια θα ξεκινήσουν στις 19:00, με τηλεοπτική κάλυψη από τα συνδρομητικά κανάλια της Nova.

Το πρόγραμμα: Ξάνθη-Παναθηναϊκός, Άρης-ΠΑΣ Γιάννινα, Βέροια-Αστέρας Τρίπολης, Εργοτέλης-Καλλονή, Λεβαδειακός-ΠΑΟΚ, Ολυμπιακός-Απόλλων, Παναιτωλικός-ΟΦΗ, Πανθρακικός-Ατρόμητος, Πανιώνιος-Πλατανιάς.
Τα σενάρια του υποβιβασμού

1ο: Τριπλή ισοβαθμία στους 38
Στην καλύτερη θέση από τις πέντε ομάδες βρίσκεται αναμφισβήτητα ο Πανιώνιος, που απλά θέλει ένα βαθμό με τον Πλατανιά στη Νέα Σμύρνη για να παραμείνει στα μεγάλα σαλόνια. Με 39 βαθμούς, ανεξάρτητα τι θα γίνει στα υπόλοιπα παιχνίδια, οι Νεοσμυρνιώτες θα πανηγυρίσουν την παραμονή τους.
Ακόμη και σε περίπτωση ήττας (τότε θα παραμείνει σίγουρα ο Πλατανιάς), ο Πανιώνιος θα περιμένει να δει τι θα κάνουν η Βέροια (παίζει εντός με τον Αστέρα Τρίπολης), η Ξάνθη (υποδέχεται τον Παναθηναϊκό) κι ο Απόλλωνας (εκτός με τον Ολυμπιακό).
Για να πέσει ο Πανιώνιος θα πρέπει να υπάρξει τουλάχιστον, τριπλή ισοβαθμία. Με Βέροια και Ξάνθη οι «κυανέρυθροι» υποβιβάζονται, καθώς στις αναμετρήσεις με αυτές τις ομάδες έχουν συγκεντρώσει 4 βαθμούς, έναντι 6 της ομάδας της Ημαθίας και 7 των Ακριτών.
Σε περίπτωση ισοπαλίας με τον Πλατανιά και οι δύο ομάδες παραμένουν στην κατηγορία (ο Πανιώνιος φτάνει στους 39). Στους 38 βαθμούς με τριπλή ισοβαθμία (Βέροια, Πλατανιά και Ξάνθη), οι Χανιώτες παραμένουν στη Σούπερ Λίγκα.

2ο: Μπαράζ πριν το…μπαράζ;
Σε περίπτωση ισοπαλίας στη Νέα Σμύρνη και δε νικήσουν Βέροια και Ξάνθη, τότε για να κινδυνεύσει ο Πλατανιάς, θα πρέπει ο Απόλλωνας να φύγει νικητής από το Καραϊσκάκη κόντρα στον Ολυμπιακό. Σε πιθανή ισοβαθμία με τη Ξάνθη οι Κρήτες παραμένουν και υποβιβάζεται η Βέροια, ενώ η ακριτική ομάδα πάει στο μπαράζ με την τρίτη της Football League.
Εφόσον η «ελαφρά ταξιαρχία» νικήσει τον Ολυμπιακό, η Ξάνθη ηττηθεί από τον Παναθηναϊκό και κερδίσει η Βέροια τον Αστέρα Τρίπολης, τότε η Ξάνθη υποβιβάζεται απευθείας και θα διεξαχθεί αγώνας μπαράζ ανάμεσα σε Πλατανιά και Βέροια για το ποια ομάδα θα διεκδικήσει στη συνέχεια την παραμονή της σε νέο μπαράζ.

3ο: Πώς παραμένει ο Απόλλωνας
Κατ’ αρχήν εάν νικήσει τον Ολυμπιακό, άσχετα με το τι θα γίνει στα υπόλοιπα ματς η ομάδα του Σάντσες θα συνεχίσει στην κορυφαία επαγγελματική κατηγορία.
Εάν πάρει ισοπαλία και χάσει ο Πλατανιάς στη Νέα Σμύρνη, η αθηναϊκή ομάδα θα ισοβαθμίσει με τους Χανιώτες. Στην Κρήτη ο Απόλλων ηττήθηκε με 2-0, νίκησε 3-1 εντός, οπότε έχει το «πάνω χέρι». Αν νικήσουν Βέροια και Ξάνθη, τότε ο Πλατανιάς θα ακολουθήσει τον Άρη και η «ελαφρά ταξιαρχία» θα πάει στα μπαράζ.

4ο: Τριπλή ισοβαθμία στους 36
Η πιθανότητα να υπάρξει τριπλή ισοβαθμία στους 36 βαθμούς είναι αρκετά μεγάλη. Για να γίνει αυτό θα πρέπει να χάσει ο Απόλλωνας από τον Ολυμπιακό και να αναδειχθούν ισόπαλες οι Βέροια και Ξάνθη με Αστέρα Τρίπολης και Παναθηναϊκό. Σε αυτό το σενάριο, η Ξάνθη παραμένει στη Σούπερ Λίγκα, η Βέροια υποβιβάζεται και μένει ο Απόλλωνας.

5ο: Μπαράζ
Δεν αποκλείεται η περίπτωση κι άλλου μπαράζ. Για να γίνει αυτό θα πρέπει να χάσει ο Απόλλωνας, η Βέροια να έρθει ισόπαλη με τον Αστέρα στην έδρα της και να χάσει ή να κερδίσει η Ξάνθη!
Με ήττα η Ξάνθη ακολουθεί τον Άρη στην Football League. Η Βέροια με τον Απόλλωνα θα δώσουν αγώνα μπαράζ για την παραμονή. Νίκη της Ξάνθης, ήττα του Απόλλωνα και ισοπαλία της Βέροιας, τότε Βέροια και Απόλλων θα παίξουν μπαράζ για να φανεί ποια ομάδα θα υποβιβαστεί και ποια θα δώσει νέο μπαράζ για τη σωτηρία της.
Όσον αφορά το ενδεχόμενο διπλής ισοβαθμίας, ανάμεσα σε Απόλλωνα και Ξάνθη (αν οι ακρίτες αναδειχθούν ισόπαλοι με τον Παναθηναϊκό και χάσει η κερδίσει η Βέροια), η ομάδα της Ριζούπολης έχει το «πάνω χέρι». Αν κερδίσει η Βέροια, τότε υποβιβάζεται η Ξάνθη και θα παίξει μπαράζ ο Απόλλωνας, ενώ αν χάσει η Βέροια, θα υποβιβαστεί και θα δώσει μπαράζ παραμονής η Ξάνθη.

Η βαθμολογία μετά από 33 αγώνες:
Πανιώνιος 38
Πλατανιάς 37
Απόλλων 36
Βέροια 35
Ξάνθη 35

Original article: Σούπερ Λίγκα: Παίζουν απόψε την τύχη τους Ξάνθη, Πανιώνιος, Πλατανιάς, Απόλλων, Βέροια (19.00 Nova sports).

Keywords
Τυχαία Θέματα