Σήμα κινδύνου εκπέμπουν τα ελληνικά ξενοδοχεία

Σήμα κινδύνου εκπέμπουν τα ελληνικά ξενοδοχεία για τον τουρισμό της χώρας και όπως σημείωσε και ο πρόεδρος του Ξενοδοχειακού Επιμελητήριου Ελλάδος Γιώργος Τσακίρης μιλώντας από το βήμα της 5ης Γενικής Συνέλευσης του Ξ.Ε.Ε στις δύσκολες στιγμές που διάγει ο κλάδος είναι απαραίτητη η στήριξη των ελληνικών ξενοδοχείων.

Ο πρόεδρος του Ξ.Ε.Ε. ζήτησε την βοήθεια της πολιτείας για την καταπολέμηση του φαινόμενου της παράνομης ενοικίασης ιδιωτικών κατοικιών. Ταυτόχρονα ζήτησε από την πολιτεία την ορθολογική ρύθμιση των κόκκινων δανείων των τουριστικών επιχειρήσεων, προκειμένου αυτές να

μην περάσουν στα κοράκια των αγορών.

Παράλληλα ζήτησε την άμεση ολοκλήρωση ενός νέου, ρεαλιστικού και αποτελεσματικού αναπτυξιακού νόμου, που να ευνοεί τις ιδιωτικές επενδύσεις, την προώθηση δράσεων του νέου ΕΣΠΑ για τον εκσυγχρονισμό των μικρομεσαίων επιχειρήσεων και τέλος την ρύθμιση του μεγάλου προβλήματος του ΕΝΦΙΑ για τις ξενοδοχειακές επιχειρήσεις και ειδικά την απάλειψη της αδικίας σε βάρος των ατομικών επιχειρήσεων.

“Είναι σημαντικό να καταλάβουμε όλοι, ότι η ποιότητα είναι η καλύτερη επένδυση μας και συγχρόνως, -τολμώ να πω- ένα μοναδικό συγκριτικό πλεονέκτημα και ασπίδα μας απέναντι τόσο στον αυξανόμενο παγκόσμιο ανταγωνισμό, όσο και στον εσωτερικό παράνομο ανταγωνισμό από τα κάθε λογής καταλύματα που πλέον ξεπηδούν σα μανιτάρια και προσφέρονται προς ενοικίαση, χωρίς καμία άδεια, καμία φοροδοτική υποχρέωση ή ακόμη έλεγχο ποιότητας και ασφάλειας” είπε χαρακτηριστικά.

Ο κ. Τσακίρης εμφανίστηκε συγκρατημένος εμφανιστήκε στις προσδοκίες για τη τουριστική σαιζόν που έρχεται καθώς σημείωσε για το 2016 πως “Είναι μια χρονιά με ευκαιρίες αλλά και με μεγάλους κινδύνους. Όσο πιθανό είναι να έχουμε μια καλή συνέχεια της δυναμικής του 2015, άλλο τόσο πιθανό είναι να κληθούμε να διαχειριστούμε μια απρόβλεπτη χρονιά. Μια χρονιά στην οποία επιπλέον των άλλων, θα δουλέψουμε για πρώτη φορά με διπλάσιο ΦΠΑ, τη στιγμή που επανεμφανίζονται ζητήματα όσον αφορά στην αστυνόμευση των πόλεων, που το μεταναστευτικό πρόβλημα βρίσκεται σε έξαρση και που στο ευρύτερο γεωπολιτικό μας περιβάλλον δρομολογούνται τέτοιες σημαντικές αναδιατάξεις που εύλογα προκαλούν ανησυχίες για το κατά πόσο η τουριστική εικόνα της χώρας μας θα επηρεαστεί θετικά ή αρνητικά”.

Keywords
Τυχαία Θέματα