Σε πύρινο κλοιό ο Βαρνάβας – Σε ύφεση η φωτιά στον Κάλαμο – “Πυρ ομαδόν” από την αντιπολίτευση

Μάχη για να σταματήσουν την πύρινη λαίλαπα στην παραλία του Βαρνάβα και να μην επεκταθεί προς το Γραμματικό δίνουν όλες οι επίγειες και εναέριες δυνάμεις στο μέτωπο αυτό της μεγάλης πυρκαγιάς που μαίνεται από χθες στην Ανατολική Αττική.

Όπως δήλωσε στο ΑΜΠΕ ο αντιδήμαρχος Πολιτικής Προστασίας Μαραθώνα, Αδάμ Μεγαγιάννης, η πυρκαγιά έχει μέτωπο 25 χιλιομέτρων, εξακολουθεί και είναι ανεξέλεγκτη και μαίνεται σε περιοχή δύσβατη, με πολύ πυκνό δάσος.

Ακόμη, ενημέρωσε ότι είναι σε εξέλιξη η εκκένωση δυο στρατοπέδων στην περιοχή, καθώς και δυο κατασκηνώσεων.

Το πύρινο μέτωπο

στον Κάλαμο είναι πλέον σε ύφεση, ωστόσο από χθες οι φλόγες έχουν κάψει χιλιάδες στρέμματα, ενώ έχουν καταστραφεί ή έχουν υποστεί σοβαρές ζημιές περισσότερες από 20 οικίες.

Στον Κάλαμο η ηλεκτροδότηση αποκαταστάθηκε νωρίς το βράδυ της Κυριακής, ενώ στην περιοχή του Βαρνάβα, ο ΔΕΔΔΗΕ βρίσκεται σε πλήρη ετοιμότητα για την αποκατάστασή της αμέσως μόλις οι συνθήκες το επιτρέψουν.

ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΚΟΝΤΡΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΦΩΤΙΕΣ

Ευθύνες στην κυβέρνηση για την αδυναμία έγκαιρης αντιμετώπισης των πυρκαγιών των τελευταίων ημερών συνεχίζει να αποδίδει η αντιπολίτευση.

Χθες ο πρόεδρος της Ν.Δ. Κυριάκος Μητσοτάκης ζήτησε αποφασιστική και συντονισμένη δράση και «όχι θεωρίες συνωμοσίας», με αφορμή τις υποψίες που εκφράστηκαν από το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη για σχέδιο εμπρησμών σε όλη τη χώρα.

Για ανικανότητα και αδυναμία της κυβέρνησης που στοιχίζουν ακριβά κάνει λόγο το ΠΑΣΟΚ, υποστηρίζοντας ότι είναι τεράστιες οι ευθύνες της για την μεγάλη καθυστέρηση στην αντιμετώπιση της πυρκαγιάς στην Αττική.

Το ΚΚΕ ζητεί να ληφθούν όλα τα απαραίτητα μέτρα, ώστε να αντιμετωπιστούν οριστικά η μεγάλη πυρκαγιά στη Βορειοανατολική Αττική και οι πυρκαγιές στις άλλες περιοχές της χώρας. Σύμφωνα με το Κομμουνιστικό Κόμμα, η ύπαρξη πιθανού σχεδίου εμπρησμών πάνω και στην εμπορευματοποίηση της γης, όχι μόνο δεν μειώνει, αλλά αυξάνει τις ευθύνες της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ.

Σε έλλειψη οργάνωσης και επιχειρησιακού σχεδιασμού απέδωσε ο επικεφαλής του Ποταμιού Σταύρος Θεοδωράκης την αδυναμία αντιμετώπισης των πυρκαγιών. «Η κυβέρνηση χωρίς σχέδιο, με “υπουργό” τον ανύπαρκτο κ. Τόσκα, άφησε τα πράγματα στην τύχη. Τώρα αναζητά εύκολες δικαιολογίες για την ανικανότητά της», σχολίασε το Ποτάμι.

Keywords
Τυχαία Θέματα