Σε περιοδεία ο Αλ. Τσίπρας προς αναζήτηση συμμάχων – Συνάντηση με Αν. Γκουρία στο Παρίσι

Στο Παρίσι θα βρεθεί σήμερα ο πρωθυπουργός, σε μια προσπάθεια εξασφάλισης συμμάχων με στόχο να αντιστραφεί το κλίμα δυσπιστίας που έχει δημιουργηθεί απέναντι στην Ελλάδα και να ανοίξουν ξανά οι στρόφιγγες της ευρωπαϊκής χρηματοδότησης προς τη χώρα.

Σήμερα το μεσημέρι ο Αλέξης Τσίπρας θα συναντηθεί με τον επικεφαλής του ΟΟΣΑ,

Άνχελ Γκουρία, στη συνέχεια θα υπογράψουν συμφωνία και στις 16.30 αναμένεται να παραχωρήσουν κοινή συνέντευξη Τύπου.

Στο επίκεντρο της συνάντησης εργασίας θα βρεθούν οι μεταρρυθμίσεις με προοδευτικό πρόσημο που θέλει να εφαρμόσει η κυβέρνηση και για τις οποίες δέχεται ασφυκτικές πιέσεις από τους Ευρωπαίους εταίρους της.

Η ελληνική κυβέρνηση επιμένει πως οι μεταρρυθμίσεις αυτές δεν θα έχουν καμία σχέση με τα όσα επεδίωκε η τρόικα, αλλά θα κινούνται στην κατεύθυνση της αλλαγής του ελληνικού παραγωγικού και οικονομικού μοντέλου προκειμένου να ενισχυθεί η διαφάνεια και η ανταγωνιστικότητα της ελληνικής διοίκησης.

Τον Αλέξη Τσίπρα συνοδεύουν, ο υπουργός Οικονομικών Γιάνης Βαρουφάκης, ο υπουργός Επικρατείας Νίκος Παππάς και ο υφυπουργός Διεθνών Οικονομικών Σχέσεων Ευκλείδης Τσακαλώτος.

Ο πρωθυπουργός θα μιλήσει επίσης σε εκδήλωση του οργανισμού για τις μεταρρυθμίσεις που θα γίνουν στην Ελλάδα, προκειμένου να αποκατασταθεί η δημόσια διοίκηση για να αντιμετωπιστεί η φοροδιαφυγή και να αποκατασταθεί η κοινωνική δικαιοσύνη.

Την Παρασκευή, ο Πρωθυπουργός θα βρίσκεται στις Βρυξέλλες, όπου θα συναντηθεί με τον πρόεδρο του ευρωκοινοβουλίου Μάρτιν Σουλτς (08:30 το πρωί), με τον πρόεδρο της Κομισιόν Ζαν Κλοντ Γιούνκερ (στις 09:30) και στη συνέχεια (11:30 πμ) με τον ευρωβουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ και σημαιοφόρο της εκστρατείας για τη διεκδίκηση των γερμανικών αποζημιώσεων Μανώλη Γλέζο.

Από τη συνάντηση με τον κ. Γιούνκερ, υπάρχουν υψηλές προσδοκίες, ειδικά όσον αφορά στο οικονομικό πακέτο ανάπτυξης των 300 δισ. ευρώ από την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων η οποία και αναμένεται να έχει σημαντικό ρόλο στην αξιοποίηση και επένδυση των πόρων.

Keywords
Τυχαία Θέματα