ΣΑΜΠΥ ΜΙΩΝΗΣ Γενναία η Συγνώμη του ΑΔΩΝΙ ΓΕΩΡΓΙΑΔΗ από τον Εβραϊκό λαό

Δήλωση για την συγνώμη του Άδωνι Γεωργιάδη προς τον Εβραϊκό λαό έκανε πριν λίγο ο επικεφαλής του Task Force for Antisemitism of the Jewish Agencyκ. Σάμπυ Μιωνής.

Ως επικεφαλής του Task Force for Antisemitism of the Jewish Agency, μέλος του ισραηλινού συμβουλίου του Anti Defamation League και ως απλός Εβραίος ακτιβιστής κατά του ρατσισμού, πιστεύω οτι η συγνώμη του Αδωνι Γεωργιάδη προς τον Εβραϊκό λαό ειναι πολύ σημαντική οχι μόνο για την εβραϊκή κοινοτητα, αλλά για ολόκληρη την ελληνική κοινωνία.

Ο ρατσισμός, είναι μια ιδεοληψία, ιδιαίτερα επικίνδυνη για την κοινωνία και δεν πρέπει να γίνεται ποτέ ανεκτός σε οποιαδήποτε μορφή του. Όλοι οι άνθρωποι ειναι ίσοι ανεξαρτήτως του θρησκεύματος τους, της φυλής τους, του χρώματος τους και των σεξουαλικών τους προτιμήσεων.

Η σημερινή δήλωση του Αδωνι Γεωργιάδη είναι η πρώτη τέτοια δήλωση απο Έλληνα πολιτικό (οι Ελληνες πολιτικοί δεν συνηθίζουν να ζητάνε συγνώμη) και γι αυτό και έχει ιδιαίτερη σημασία και γίνεται δεκτή με ενθουσιασμό. Ελπίζω να σηματοδοτεί μια αλλαγή στην ελληνική πολιτική κουλτούρα στην οποία μέχρι σήμερα το ξεκάθαρο ” συγνώμη” ήταν μια άγνωστη λέξη.Είναι δε ιδιαίτερα σημαντικό που αυτή η δήλωση έρχεται σε μια εποχή που δυστυχώς βλέπουμε μια αύξηση του ρατσισμού και της ξενοφοβίας.

Η ξεκάθαρη στάση του κ. Γεωργιάδη ανεβάζει τον πήχη και για αλλους πολιτικούς οι οποίοι προσπαθούν να ξεπλύνουν το παρελθόν τους, τις ρατσιστικές τους απόψεις και τις νεοναζιστικές τους σχέσεις μεσα απο την συμμετοχή τους σε παραδοσιακά κόμματα, χωρίς όμως να εχουν μετανοήσει για τις πράξεις τους και την άρρωστη ιδεολογία τους, εκθέτοντας με την στάση τους το κόμμα τους και την Ελλάδα.

H ΣΥΓΝΩΜΗ ΤΟΥ ΑΔΩΝΙ ΓΕΩΡΓΙΑΔΗ ΣΤΟΝ ΕΒΡΑΙΚΟ ΛΑΟ

Με αφορμή τη σημερινή Ημέρα Μνήμης για τα θύματα του Ολοκαυτώματος, ο αντιπρόεδρος της ΝΔ Άδωνις Γεωργιάδης σε ανάρτησή του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης επισημαίνει ότι αισθάνεται την ανάγκη να ζητήσει συγγνώμη από την Εβραϊκή Κοινότητα.

«Τα τελευταία όμως χρόνια έχω μάθει πολλά για τον Εβραϊκό λαό, την ιστορία του και την προσφορά των Ελλήνων Εβραίων στην χώρα μας και έχω προσπαθήσει πολύ και προσπαθώ να ενημερώσω όλους τους συμπολίτες μας για την συνεισφορά τους αυτή» σημειώνει μεταξύ άλλων ο κ. Γεωργιάδης και προσθέτει:

«Πιστεύω ακράδαντα ότι ο αντισημιτισμός δεν έχει και δεν πρέπει να έχει θέση στη δημοκρατία μας και στον πολιτισμό μας».

Ολόκληρη η ανάρτηση του κ. Γεωργιάδη:

«Με την ευκαιρία της Ημέρας Μνήμης για τα θύματα του Ολοκαυτώματος, επιθυμώ να αποσαφηνίσω την ξεκάθαρη θέση μου σχετικά με τις απόψεις μου για τον αντισημιτισμό που αποτελεί καίρια απειλή κατά του Εβραϊκού λαού και πλήγμα στις αξίες της Δημοκρατίας μας και του Δυτικού πολιτισμού.

Στο παρελθόν είχα συνυπάρξει και ανεχτεί τις απόψεις ανθρώπων που έδειξαν ασέβεια στους εβραίους συμπατριώτες μου και γι’ αυτό τον λόγο αισθάνομαι την ανάγκη να ζητήσω συγνώμη από την Εβραϊκή Κοινότητα.

Ακόμα περισσότερο λυπάμαι που υποστήριξα και προώθησα το υβριστικό για τους Εβραίους βιβλίο του Κώστα Πλέυρη.

Τα τελευταία όμως χρόνια έχω μάθει πολλά για τον Εβραϊκό λαό, την ιστορία του και την προσφορά των Ελλήνων Εβραίων στην χώρα μας και έχω προσπαθήσει πολύ και προσπαθώ να ενημερώσω όλους τους συμπολίτες μας για την συνεισφορά τους αυτή.

Πιστεύω ακράδαντα ότι ο αντισημιτισμός δεν έχει και δεν πρέπει να έχει θέση στη δημοκρατία μας και στον πολιτισμό μας.

Το ολοκαύτωμα του Εβραϊκού λαού αποτελεί το μεγαλύτερο αίσχος του σύγχρονου πολιτισμού μας και μέσω της θυσίας του ισχυροποιήθηκε η δημοκρατία, ο αντιρατσισμός, και η πίστη στην ισότητα και την ελευθερία των λαών».

Πηγή

ΣΑΜΠΥ ΜΙΩΝΗΣ>Γενναία η Συγνώμη του ΑΔΩΝΙ ΓΕΩΡΓΙΑΔΗ από τον Εβραϊκό λαό

Keywords
Τυχαία Θέματα