Ρώσικη δραχμή – Σεναρίων συνέχεια για το τηλεφώνημα Πούτιν στον Ολάντ

Στην “Καθημερινή της Κυριακής” μίλησε ο Φαμπρίς Λομ, ένας από τους δύο δημοσιογράφους που ο Γάλλος πρόεδρος τους εκμυστηρεύτηκε το τηλεφώνημα του έκανε ο Vladimir Putin, με το οποίο τον ενημέρωσε για το αίτημα της Ελλάδας περί εκτύπωσης δραχμών στη Ρωσία.

Το τηλεφώνημα Putin σύμφωνα με τα όσα φέρεται να

τους είπε ο Hollande, έγινε στις 6 Ιουνίου 2015, δηλαδή την επόμενη ημέρα του ελληνικού δημοψηφίσματος. Κατά την επικοινωνία των δύο ανδρών, ο Ρώσος πρόεδρος έκανε σαφές ότι δεν επιθυμούσε το Grexit.

Putin: Πρέπει να σου δώσω μια πληροφορία, για να μην υπάρχει παρεξήγηση μεταξύ μας…

Hollande: Ναι, δεν υπάρχει πρόβλημα, πες μου.

Putin: Η Ελλάδα ζήτησε από εμάς να τυπώσουμε δραχμές στη Ρωσία γιατί δεν διαθέτουν πια τυπογραφείο για να το κάνουν.

Hollande: Τι τους απάντησες;

Putin: Απάντησα ότι μπορούμε να το κάνουμε, αλλά εσύ τι πιστεύεις;

Hollande: Η Ελλάδα είναι μια κυρίαρχη χώρα. Αν έβγαινε από την Ευρωζώνη και χρειαζόταν χαρτονομίσματα, δεν θα με εξέπληττε αν η Ρωσία το έκανε. Αυτό θα απαντούσε σε ένα αίτημα.

Putin: Ήθελα να σου δώσω αυτή την πληροφορία για να καταλάβεις ότι δεν επιθυμούμε καθόλου κάτι τέτοιο…

“Αναρωτήθηκε ποιος ήταν ο λόγος που μου το είπε αυτό” αποκαλύπτει ο γάλλος πρόεδρος στους δημοσιογράφους που έγραψαν το βιβλίο του. “Ίσως για να μη θεωρηθεί υπεύθυνος ότι έσπρωξε την Ελλάδα στην έξοδο, και κατά δεύτερον, για να μου πει –και δεν ήταν κακή ιδέα- ότι κατά την άποψή του, επρόκειτο για ρίσκο και θα έπρεπε να κάνουμε τα πάντα για να το αποφύγουμε” προσθέτει ο Hollande.

Ο γάλλος πρόεδρος δηλώνει σίγουρος ότι ο Putin έκανε αυτό το εντυπωσιακό διάβημα σε εκείνον “με καλή πρόθεση”. Ο Φαμπρίς Λομ επιμένει ότι ο Francois Hollande ήταν σκεπτικός, διότι ο Πούτιν δεν αφήνει τίποτε στην τύχη. “Ίσως ο Putin ήταν εντεταλμένος από την Αθήνα. Δεν μπορούμε να αποκλείσουμε την πιθανότητα ο Putin να διαμεσολάβησε για λογαριασμό του Τσίπρα, αλλά τίποτε δεν είναι φανερό και ο Hollande δεν ζήτησε εξηγήσεις από τον ρώσο ομόλογό του. Απλώς τον άκουσε, και πιστεύει ότι είχε καλή πρόθεση” σχολιάζει στην “Κ” ο γάλλος συγγραφέας.

Keywords
Τυχαία Θέματα