Πως είδαν τα αποτελέσματα ΕΤΕ, Alpha οι ξένοι οίκοι – Τι προβλέπουν για τις μετοχές

Δείτε πως σχολιάζουν τα αποτελέσματα εξαμήνου και τι προβλέπουν για την πορεία των μετοχών της Εθνικής Τράπεζας και της Alpha Bank οι JP Morgan, HSBC, Goldman Sachs και Deutsche Bank.

JP
Morgan

H JP Morgan χαρακτηρίζει τα κέρδη της Εθνικής και της Alpha υψηλότερα των προβλέψεών της και επισημαίνει μεταξύ άλλων την υποχώρηση των μη εξυπηρετούμενων δανείων αλλά και την βελτίωση των spreads.

Παράλληλα τονίζει ότι έχει δημιουργηθεί μεγαλύτερο μαξιλάρι εν όψει των stress tests, ενώ στέκεται στις δηλώσεις των διοικήσεων για τις θετικές προοπτικές που διαμορφώνονται για την ποιότητα των χαρτοφυλακίων.

Ο διεθνής οίκος αναμένει θετική αντίδραση για τις μετοχές στον απόηχο της ανακοίνωσης των αποτελεσμάτων.

ΗSBC

Η HSBC αποδίδει τα καλύτερα των εκτιμήσεων μεγέθη των δυο τραπεζών στην αναγνώριση μέρους του αναβαλλόμενου φόρου.

Αν εξαιρεθεί η επίδραση του αναβαλλόμενου φόρου μεγέθη των δυο τραπεζών (έσοδα, λειτουργικές δαπάνες) κινήθηκαν ανάλογα με τις προβλέψεις της HSBC, αναφέρει ο διεθνής οίκος.

Η HSBC θέτει τιμή-στόχο τα 0,87 ευρώ για την μετοχή της Alpha και τα 3,82 για τον τίτλο της Εθνικής. Η σύσταση για τις δυο μετοχές είναι overweight.

Deutsche Bank

Aπό την πλευρά της η Deutsche Bank αναφέρει ότι τα κέρδη β΄ τριμήνου της Εθνικής Τράπεζας διαμορφώθηκαν υψηλότερα των προβλέψεων λόγω του αναβαλλόμενου φόρου.

Σύμφωνα με τον διεθνή οίκο τα έσοδα κινήθηκαν κατά 9% κάτω από τις προβλέψεις της.

Η Deutsche Bank διατηρεί την θετική της στάση για την μετοχή της τράπεζας, τονίζει ότι η αναγνώριση του αναβαλλόμενου ενίσχυσε τα κεφάλαια της Εθνικής, ενώ «ξεχωρίζει» την αύξηση των περιθωρίων αλλά και την αποτελεσματικότητα της τράπεζας σε λειτουργικό επίπεδο.

Ο διεθνής οίκος διατηρεί την σύσταση Buy και την τιμή-στόχο των 4 ευρώ για την μετοχή της Εθνικής.

Για την Alpha Bank βλέπει σημαντικά περιθώρια ανόδου, ενώ διατηρεί την τιμή-στόχο των 0,90 ευρώ και την σύσταση Buy.

Χαρακτηρίζει τα αποτελέσματα της τράπεζας ανάλογα των εκτιμήσεων και υπογραμμίζει πως τα κέρδη εκτοξεύτηκαν από τον αναβαλλόμενο φόρο.

Goldman Sachs

Η Goldman Sachs κρίνει ως καλά τα αποτελέσματα της Alpha Bank και αναμένει θετική αντίδραση από την μετοχή. Διατηρεί την σύσταση Buy.

Σημειώνει ότι τα κέρδη διαμορφώθηκαν ανώτερα των εκτιμήσεων λόγω του αναβαλλόμενου, ενώ τονίζει πως τα έσοδα από τις κύριες δραστηριότητες και οι λειτουργικές δαπάνες δεν επιφύλασσαν εκπλήξεις.

Για την Εθνική αναφέρει ότι τα κέρδη της τράπεζας ήταν ισχυρά και αναφέρει ως «καταλύτες» τον αναβαλλόμενο, τις χαμηλότερες των εκτιμήσεων λειτουργικές δαπάνες αλλά και την υποχώρηση των μη εξυπηρετούμενων δανείων.

Αναφέρει πως τα καθαρά έσοδα από τόκους αλλά και τα έσοδα από προμήθειες διαμορφώθηκαν ανάλογα των εκτιμήσεων, ενώ οι λειτουργικές δαπάνες κινήθηκαν κάτω από τις προβλέψεις.

Keywords
Τυχαία Θέματα