ΠΛΕΙΣΤΗΡΙΑΣΜΟΙ ΠΡΩΤΗΣ ΚΑΤΟΙΚΙΑΣ: ΔΕ ΘΑ ΠΕΡΑΣΕΙ Ο ΝΕΟΣ ΕΚΒΙΑΣΜΟΣ ΤΗΣ ΤΡΟΙΚΑΣ

Η τρόικα επιμένει στην άρση κάθε προστασίας για τους πλειστηριασμούς ακινήτων, συμπεριλαμβανομένης της πρώτης κατοικίας, από 1ης Ιανουαρίου 2014. Και μάλιστα, καταφέρεται κατά των δανειοληπτών μιλώντας για “κουλτούρα κακοπληρωτών”.

Η τρόικα δέχεται, την προστασία πρώτης κατοικίας να απολαμβάνουν μόνο όσοι έχουν πραγματική ανάγκη και οι “καλόπιστοι”, οι οποίοι όμως, θα πρέπει να αποδεικνύουν την καλοπιστία τους και την πραγματική τους ανάγκη στα δικαστήρια, τα οποία θα εξετάζουν μία- μία τις περιπτώσεις! Επίσης η τρόικα ζήτησε – κι η ελληνική πλευρά δεν δέχθηκε – την κατάργηση του κριτηρίου της αντικειμενικής αξίας για την προστασία της πρώτης κατοικίας από τον πλειστηριασμό.

Σύμφωνα με ρεπορτάζ του MEGA, άμεση ήταν η αντίδραση της ηγεσίας του υπουργείου Ανάπτυξης, στέλεχος του οποίου τόνισε πως τα δικαστήρια δεν πρέπει να εμπλακούν στην αξιολόγηση των “καλόπιστων” δανειολήπτων, καθώς θα μπλοκάρουν ακόμη περισσότερο τα ειρηνοδικεία.

“Θεωρούμε ότι θα έχουμε καταλήξει σε συμφωνία μέχρι τις 15 Δεκεμβρίου”, ανέφερε το στέλεχος του υπουργείου.

Αντιδράσεις για το θέμα, πέρα από αυτές των κομμάτων της αντιπολίτευσης, υπήρξαν και από το συγκυβερνόν ΠΑΣΟΚ: Να το ξεχάσουν δεν το συζητάμε”, η δήλωση από τη Χ.Τρικούπη.

Πρόκειται για κρίσιμο πολιτικό θέμα, διότι η κυβέρνηση δεν έχει πλέον την«πολυτέλεια» να σηκώσει το πολιτικό κόστος της πλήρους απελευθέρωσης των πλειστηριασμών. Γι΄ αυτό και δεν έχει σκοπό να κάνει πίσω.

Original article: ΠΛΕΙΣΤΗΡΙΑΣΜΟΙ ΠΡΩΤΗΣ ΚΑΤΟΙΚΙΑΣ: ΔΕ ΘΑ ΠΕΡΑΣΕΙ Ο ΝΕΟΣ ΕΚΒΙΑΣΜΟΣ ΤΗΣ ΤΡΟΙΚΑΣ.

Keywords
Τυχαία Θέματα