Περισσότερες από 50 συμμετέχουσες στο 1o Rails Girls Athens, το διήμερο workshop για γυναίκες

20:07 8/4/2016 - Πηγή: BankWars

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 1 και το Σάββατο 2 Απριλίου το Rails Girls Athens, το διήμερο workshop που απευθύνεται στις γυναίκες και αφορά στη γλώσσα προγραμματισμού Ruby.

Οι περισσότερες από πενήντα συμμετέχουσες είχαν τη δυνατότητα να έρθουν σε μια πρώτη επαφή με την ιαπωνική γλώσσα προγραμματισμού Ruby, να δημιουργήσουν την πρώτη

διαδικτυακή εφαρμογή (web application) και να γνωρίσουν ανθρώπους που μοιράζονται το ίδιο πάθος για τον προγραμματισμό καθοδηγούμενες από έμπειρους προγραμματιστές-εκπαιδευτές. Οι προγραμματιστές που συμμετείχαν, από γνωστές εταιρείες του τεχνολογικού κλάδου, το Pamediakopes.gr, το Skroutz.gr και η Generation Y μοιράστηκαν την εμπειρία τους με τις συμμετέχουσες, εξηγώντας παράλληλα τις προοπτικές ανάπτυξης στον κλάδο.

Συγκεκριμένα, ο Κυριάκος Κεντζογλανάκης, Deputy CTO, από την εταιρεία Pamediakopes.gr, έδωσε έμφαση στις απεριόριστες δυνατότητες που υπάρχουν πλέον για τους προγραμματιστές στην Ελλάδα και σημείωσε τη σημασία του ρόλου τους στις όλο και περισσότερες εταιρείες τεχνολογίας που δημιουργούνται στην περίοδο της κρίσης. Αναφέρει: «Σε μια εταιρεία που λειτουργεί πάνω από 11 διαφορετικά sites σε παγκόσμιο επίπεδο και απασχολεί πάνω από 40 προγραμματιστές που καταπιάνονται με πολλές διαφορετικές τεχνολογίες το σημαντικότερο είναι η όρεξη για δουλειά και το πάθος για τον προγραμματισμό ανεξάρτητα από την εμπειρία».

Ο Δημήτρης Ζορμπάς, προγραμματιστής από την εταιρεία Scroutz.gr αναφέρθηκε επίσης στην αδυναμία της αγοράς να ανακαλύψει και να απασχολήσει γυναίκες-προγραμματίστριες, παρόλο που όπως χαρακτηριστικά επισήμανε «υπάρχουν γυναίκες-προγραμματίστριες με ταλέντο και έφεση στο αντικείμενο τους που ενδεχομένως να μην τους έχει δοθεί η ευκαιρία να καλλιεργήσουν τις δυνατότητες τους».

Το workshop ανέδειξε τη σημασία δημιουργίας ανάλογων πρωτοβουλιών που θα ενθαρρύνουν τις γυναίκες να ενταχθούν επαγγελματικά στον τεχνολογικό κλάδο, ενώ παράλληλα, επισημάνθηκε η σημασία της διαφορετικότητας και της ποικιλομορφίας στον κλάδο. Τέλος, τονίστηκε η ραγδαία ανάπτυξή του τα τελευταία χρόνια.

Πλέον, είναι εμφανές ότι εταιρείες που δραστηριοποιούνται στην Ελλάδα στον κλάδο της τεχνολογίας, έχουν όλα εκείνα τα εργαλεία και είναι τόσο τεχνολογικά προηγμένες, ώστε να επιτρέπουν σε κάθε ταλαντούχο Έλληνα προγραμματιστή να πραγματοποιήσει τα πρώτα του επαγγελματικά βήματα, χωρίς να χρειάζεται να μεταναστεύσει.

Το 1o Rails Girls Athens διοργανώνεται από μία ομάδα εθελοντών, ενώ έχει την υποστήριξη των εταιρειών Skroutz.gr, pamediakopes.gr, e-food.gr, generation-y και Έψα.

Keywords
Τυχαία Θέματα