ΠΑΣΟΚ-ΠΟΤΑΜΙ: Γεννηματά – Θεοδωράκης ετοιμάζουν το νέο κόμμα

00:54 1/4/2016 - Πηγή: BankWars

Την συγκρότηση Επιτροπής Θέσεων και Διαλόγου, ώστε να διαμορφωθεί κοινό πολιτικό πλαίσιο για την συμπόρευση των δυνάμεων του μεσαίου χώρου, αποφάσισαν η Φώφη Γεννηματά και ο Σταύρος Θεοδωράκης, οι οποίοι συναντήθηκαν μετά από πρωτοβουλία του επικεφαλής του Ποταμιού.

Η κοινή Επιτροπή θα αποτελείται από περίπου 25 μέλη, μεταξύ των οποίων πολιτικά στελέχη όλων των κομμάτων και συλλογικοτήτων που ενδιαφέρονται, καθώς και από μεμονωμένα πρόσωπα με κοινωνική δράση και αναφορά και σε δύο μήνες, θα έχει καταλήξει στο πλαίσιο θέσεων

για την περαιτέρω συμπόρευση και συνεργασία.
Στόχος είναι να δημιουργηθεί ένα μεταρρυθμιστικό ρεύμα, το οποίο θα αποτελέσει τον τρίτο πολιτικό φορέα ανάμεσα σε ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ.

«Σήμερα έγινε το πρώτο βήμα«, είπε η κα Γεννηματά μετά τη συνάντηση που είχε με τον κ. Θεοδωράκη στη Βουλή, επισημαίνοντας πως η Δημοκρατική Συμπαράταξη θα κάνει ότι είναι δυνατό, προκειμένου «να διαμορφωθεί ένα δυναμικό, προοδευτικό, μεταρρυθμιστικό ρεύμα που θα δώσει ελπίδα στους προοδευτικούς πολίτες, που θα απαντήσει στις αγωνίες του Ελληνικού Λαού και θα σταθεί απέναντι στην προσπάθεια της Ν.Δ. και του ΣΥΡΙΖΑ να διαμορφώσουν ένα διχαστικό δίπολο που μόνο σε αδιέξοδο οδηγεί».

«Χρειάζεται μια μεγάλη προσπάθεια για να αλλάξουμε τη χώρα και πρέπει να δούμε αν σ” αυτή την προσπάθεια πραγματικά προστίθεται νέος κόσμος» τόνισε ο κ. Θεοδωράκης, υπογραμμίζοντας ότι «είναι απαραίτητο να συναινέσουμε στη δημιουργία μιας επιτροπής θέσεων και διαλόγου με την κοινωνία, μιας επιτροπής που δεν θα έχει πλειοψηφία ούτε το ΠΑΣΟΚ, ούτε το Ποτάμι, αλλά οι περισσότεροι θα είναι και προέρχονται από την κοινωνία, μια επιτροπή που σε εύλογο χρονικό διάστημα θα μας δώσει ένα πλαίσιο θέσεων και τη δυνατότητα σε αυτό το εγχείρημα να προστεθεί νέος κόσμος». Σημείωσε δε ότι συμφώνησαν πως αυτή η επιτροπή μέσα σε 2 μήνες θα πρέπει «να μας πει τα συμπεράσματά της».

ΠΗΓΗ: ΕΡΤ1-ΑΠΕ/ΜΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα