Παρέμβαση ΗΠΑ να δοθεί η Εθνική Ασφαλιστική στο σχήμα Exin Group, του J. Calamos – Επιστολή του υπουργού Γ.Ρος σε ΕΤΕ, ΤτΕ

O υπουργός Εμπορίου των ΗΠΑ Γουίλμπουργκ Ρος, παρεμβαίνει στο θέμα της πώλησης της Εθνικής Ασφαλιστικής από την Εθνική Τράπεζα. Σε επιστολή του προς την ΕΤΕ, την Τράπεζα της Ελλάδος και την Ελληνική Ένωση Τραπεζών,

αναφέρει μεταξύ άλλων, ότι θα αποτελούσε θετική εξέλιξη, η Εθνική Ασφαλιστική να καταλήξει στο ελληνοαμερικανικό σχήμα Exin Group, του J. Calamos.

Αντίπαλο δέος, η κινέζικη Fosun International Ltd, ένας από τους πλέον επιθετικούς Κινέζικους ομίλους εξαγορών, ο οποίος διεκδικεί επίσης την Εθνική Ασφαλιστική.

Σημειώνεται ότι η Fosun συμμετέχει στην κοινοπραξία της Lamda Development, συμφερόντων Λάτση, στο Ελληνικό. Ο όμιλος είναι και μέτοχοες στην Εθνική Τράπεζα. Σύμβουλοι για την πώληση της Εθνικής Ασφαλιστικής είναι οι Goldman Sachs και Morgan Stanley.

Στο σχήμα Exin Group, του J. Calamos, συμμετέχουν οι Παύλος Κανελλόπουλος, JohnCalamos, JohnKoudounis – και MattFairfield.

Το σχήμα αυτό αντιμετωπίζεται από στελέχη της ασφαλιστικής αγοράς, ως σχήμα υψηλής εξειδίκευσης στα ασφαλιστικά πράγματα, καθώς ο MattFairfield θεωρείται ισχυρός παίκτης στην αμερικανική ασφαλιστική αγορά, με εμπειρία στις εξαγορές και διευρυμένο χαρτοφυλάκιο ασφαλιστικών υπηρεσιών και εμπειρία.

Επίσης η χρηματοοικονομική ευρωστία και κεφαλαιακή δύναμη του CalamosInvestments που συμμμετέχει στηνExin, αναδεικνύεται, μέσα και από τη συμμετοχή του ελληνοαμερικανού John Koudounis , o oποίος είναι και ο CEO της CalamosInvestments. Ο Koudounis με σημαντική παρουσία στον χρηματοοικονομικό κλάδο, γνωστός αναλυτής σε μεγάλα τηλεοπτικά δίκτυα των ΗΠΑ (Fox, CNBC, Bloomber) ήταν το 2014 ο νεότερος CEO της WallStreet, αλλά επίσης κατέχει την επίζηλη ιδιότητα του μέλους του πανίσχυρου BrettonWoodsCommittee.

Οι Κανελόπουλος – Αδαμαντιάδης ειναι οι πόλοι του Exin στην Αθήνα με εδραιωμένη συνεργασία έχοντας απο κοινού με την ExinPartners αγοράσει την AIG με σημαντική θέση στο εγχώριο ασφαλιστικό τοπίο.

Στις 10 Απριλίου, η Εθνική Τράπεζα ενημέρωνε σε ανακοίνωσή της, ότι η διαδικασία αποτίμησης των προσφορών που υποβλήθηκαν για την πώληση της Εθνικής Ασφαλιστικής είναι ακόμη σε εξέλιξη.

Οπως ανέφερε η τράπεζα, οι τελικές αποφάσεις θα ληφθούν από τα αρμόδια θεσμικά όργανα της τράπεζας. Κατά συνέπεια, δημοσιεύματα τα οποία αναφέρονται πρόωρα σε εκτιμήσεις υπέρ ή κατά συγκεκριμένου ενδιαφερόμενου διαψεύδονται ως αναληθή.

Keywords
Τυχαία Θέματα