Παρέλαση ΣΥΡΙΖΑ στην ΕΡΤ – Κόσμος στη γιορτή, από τηλεθέαση πως θα πάει;

Ήταν όλοι εκεί. Ακόμη και ο ίδιος ο πρωθυπουργός. Έναν χρόνο μετά το «μαύρο» στην ΕΡΤ, η Ελληνική Ραδιοφωνία Τηλεόραση βγήκε ξανά στον αέρα από την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ, γεγονός που γιορτάστηκε δεόντως.

Υπουργοί και βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ παρέλασαν χθες στις εκπομπές της ΕΡΤ,

με τους καλούς συναδέλφους να πλέκουν το εγκώμιο των υπουργών της κυβέρνησης σε κάποιες περιπτώσεις, τονίζοντας παράλληλα ότι στόχος της ΕΡΤ είναι η πλουραλιστική και αντικειμενική ενημέρωση. Να σημειωθεί ωστόσο ότι οι αντιδράσεις των υπόλοιπων κομμάτων – και κυρίως της ΝΔ – τα οποία κατηγόρησαν τον ΣΥΡΙΖΑ για κομματική προπαγάνδα, προβλήθηκαν κανονικά από την κρατική τηλεόραση και ραδιοφωνία.

Πρώτη καλεσμένη στην ΕΡΤ ήταν η πρόεδρος της Βουλής Ζωή Κωνσταντοπούλου, η οποία εξήρε τον αγώνα των εργαζομένων, ενώ ακολούθησε πλήθος υπουργών και βουλευτών, μεταξύ των οποίων οι κ.κ. Σταθάκης και Κουρουμπλής.

Αλ. Τσίπρας: Την ΕΡΤ την άνοιξαν οι αγώνες των εργαζομένων

Αργά το βράδυ έφτασε στο προαύλιο της ΕΡΤ και ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, συνοδευόμενος από τον υπουργό Επικρατείας Νίκο Παππά και ο υπουργός Εσωτερικών Νίκος Βούτσης, ενώ το παρόν έδωσε και ο υπουργός Οικονομικών Γιάνης Βαρουφάκης, συνοδευόμενος από τη σύζυγό του.

Την ΕΡΤ δεν την άνοιξε η κυβέρνηση, την άνοιξαν οι αγώνες των εργαζομένων, είπε ο πρωθυπουργός. Σήμερα πρέπει να είμαστε όλοι χαρούμενοι και να ατενίζουμε με αισιοδοξία το μέλλον, τόνισε υπογραμμίζοντας πως οι τίμιοι αγώνες κάποτε δικαιώνονται και έτσι και οι αγώνες του ελληνικού λαού θα δικαιωθούν.

Συγκίνηση στην επετειακή συναυλία

Σε συγκινησιακά φορτισμένο αλλά και εορταστικό κλίμα, πραγματοποιήθηκε στην Αγία Παρασκευή η συναυλία για την επαναλειτουργία της ΕΡΤ. Η συναυλία ξεκίνησε με την ακρόαση του εθνικού ύμνου και ένα δυνατό χειροκρότημα από το πλήθος των συγκεντρωμένων συνόδευσε την προβολή βίντεο με τα πρώτα λεπτά της εκπομπής του νέου προγράμματος.

Το πλήθος ξεκίνησε να συγκεντρώνεται το απόγευμα μπροστά από το Ραδιομέγαρο, ανταποκρινόμενο στην πρόσκληση της ΠΟΣΠΕΡΤ και οργανώσεων της Αριστεράς, που προσέδωσαν στην όλη συγκέντρωση, ένα έντονα αντιμνημονιακό κλίμα.

Από τηλεθέαση πως θα πάει;

Αφού κοπάσει το πανηγυρικό κλίμα για την επαναλειτουργία της ΕΡΤ, το κύριο ζήτημα που πρέπει να απασχολήσει τον πρόεδρο Διονύση Τσακνή και τον διευθύνοντα σύμβουλο Λάμπτη Ταγματάρχη, είναι η ανταγωνιστικότητα της νέας ΕΡΤ.

Καλές είναι οι κορώνες περί αντικειμενικής και πλουραλιστικής ενημέρωσης, ωστόσο το προϊόν πρέπει να γίνε ανταγωνιστικό έναντι των ιδιωτικών καναλιών – όχι σε βάρος της ποιότητας φυσικά – για να μην βρεθούμε αντιμέτωποι με τα ανύπαρκτα ποσοστά τηλεθέασης του παρελθόντος, καθώς ο ελληνικός λαός βάζει το χέρι στην τσέπη ΚΑΙ για την ΕΡΤ, χωρίς ωστόσο να την προτιμά για την ενημέρωση και την ψυχαγωγία του.

Keywords
Τυχαία Θέματα