Πανόραμα Επιχειρηματικότητας και Σταδιοδρομίας: Ρεκόρ δηλώσεων συμμετοχής – 4.000 επισκέπτες

20:05 2/4/2015 - Πηγή: BankWars

Με εξαιρετική επιτυχία ολοκληρώθηκε, για 5η συνεχή χρονιά, το τριήμερο πολυσυνέδριο «Πανόραμα Επιχειρηματικότητας & Σταδιοδρομίας 2015», το οποίο παρακολούθησαν 4.000 επισκέπτες (1.000 περισσότεροι σε σχέση με πέρυσι), στη πλειοψηφία τους νέοι και νέες ηλικίας 18-30 ετών. Το πολυσυνέδριο διοργανώθηκε από τον καθηγητή της ΑΣΟΕΕ κ. Ιορδάνη Λαδόπουλο.

Η ταυτότητα του «Πανοράματος 2015», της μεγαλύτερης εκδήλωσης για την επιχειρηματικότητα και τον επαγγελματικό προσανατολισμό των νέων : 170 καταξιωμένοι εισηγητές

(νέοι, αλλά και πεπειραμένοι επιχειρηματίες, Διευθύνοντες Σύμβουλοι και ανώτατα στελέχη πολυεθνικών ομίλων, Ακαδημαϊκοί με έντονη ερευνητική δράση, κα) μίλησαν για τις τάσεις και τις ευκαιρίες για επιχειρηματικότητα και απασχόληση που προσφέρουν 15 κλάδοι της οικονομίας κατά τη διάρκεια 34 εισηγήσεων, 8 workshop, 8 συζητήσεων στρογγυλής τραπέζης και 20 συζητήσεων χωρίς ατζέντα, που πραγματοποιήθηκαν παράλληλα σε 8 αίθουσες στο Μέγαρο Διεθνές Συνεδριακό Κέντρο Αθηνών. Επιπρόσθετα, κατά τη διάρκεια του 3μερου «Πανοράματος» έγιναν κατ’ αποκλειστικότητα οι αιτήσεις εγγραφής στον επιτυχημένο θεσμό Business Days.

Τα Business Days 2015

Ρεκόρ δηλώσεων συμμετοχής σημειώθηκε για “Business Days 2015” καθώς καταγράφηκαν 1.270 αιτήσεις ενδιαφέροντος (300 περισσότερες σε σχέση με πέρυσι και διπλάσιες σε σχέση με το 2013). Στη διάρκεια των φετινών Business Days θα πραγματοποιηθούν 23 εκπαιδευτικές επισκέψεις σε πολυεθνικές επιχειρήσεις και μεγάλες βιομηχανίες κατά τους μήνες Απρίλιο, Μάιο και Ιούνιο.

Ο θεσμός των Business Days αναπτύχθηκε στην ΑΣΟΕΕ από τον καθηγητή κ. Λαδόπουλο στα 33 χρόνια παρουσίας του στη σχολή, με στόχο να προσφερθεί στους φοιτητές η μοναδική εμπειρία να δουν στην πράξη όσα διδάσκονταν στις αίθουσες, να αντλήσουν πολύτιμες γνώσεις και να βιώσουν εμπειρίες από στελέχη της αγοράς.

Συνεχίζοντας αυτή την παράδοση και εκτός ΑΣΟΕΕ τα τρία τελευταία χρόνια, η επιστημονική ομάδα του κου Λαδόπουλου διοργανώνει τα Business Days 2015 με τη πολύτιμη συμβολή των ακόλουθων εταιρειών και φορέων: Accenture, AXA Ασφαλιστική, Costa Navarino, Διεθνής Αερολιμένας Αθηνών, EY, Famar, Google, ΙΚΕΑ, Intralot, Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, Metlife, Mondelez, Novartis, Ολυμπιακή Ζυθοποιία, Oracle, OTECosmote, Pharmathen, Πλαίσιο, ΣΦΕΕ , Upstream, Vivartia, Wind και Vodafone.

Κάθε επίσκεψη θα έχει διάρκεια 4-8 ώρες κατά την οποία ανώτατα στελέχη των εταιρειών (πολύ συχνά και ο ίδιος ο Διευθύνων Σύμβουλος) ενημερώνουν αναλυτικά τους συμμετέχοντες για τις δραστηριότητες της εταιρείας και του κάθε τμήματος ξεχωριστά, συζητείται ένα εξειδικευμένο θέμα που αφορά στην εκάστοτε εταιρεία, προσφέρεται η δυνατότητα γνωριμίας και ανταλλαγής απόψεων με στελέχη της εταιρείας και, εφόσον υπάρχει χρόνος, πραγματοποιείται ξενάγηση στους χώρους της εκάστοτε εταιρείας. Περισσότερες πληροφορίες για το περιεχόμενο των Business Days στο http://www.pan-orama.org/business-days

Το «Πανόραμα Επιχειρηματικότητας και Σταδιοδρομίας» και ο θεσμός των Business Days αποτελεί επιστέγασμα των πρωτοβουλιών που, χρόνια τώρα, εστιάζουν να φέρουν σε επαφή τους νέους με την πανεπιστημιακή κοινότητα και τον επιχειρηματικό κόσμο μέσω ενημερωτικών δράσεων, επισκέψεων σε επιχειρήσεις και ημερών καριέρας.

Χρυσοί Χορηγοί του φετινού Πανοράματος ήταν οι εταιρείες Chipita, Arcadia Shipmanagement, Costa Navarino, Intralot και Crystal Cut ενώ συνολικά 53 εταιρείες και φορείς συμμετείχαν και στήριξαν το Πανόραμα. Η V+O COMMUNICATION ήταν ένας εκ των χορηγών επικοινωνίας του θεσμού.

Keywords
Τυχαία Θέματα