Παίρνουν τον ΑΦΜ από τις επιχειρήσεις που χρωστάνε στο Δημόσιο! – Μποκάρονται όλες οι συναλλαγές τους

Η εκτίναξη των ληξιπρόθεσμων χρεών σε δυσθεώρητα ύψη αναγκάζει το επιτελείο του υπουργείου Οικονομικών να προβεί σε νέα σκληρά μέτρα προκειμένου να καταφέρει να εισπράξει μέρος από τα χρωστούμενα.

Το νέο σχέδιο του υπουργείου προβλέπει απώλεια «φορολογικής ταυτότητας», δηλαδή ΑΦΜ, για εκείνες τις εταιρείες που χρωστούν στο Δημόσιο κάτι που μεταφράζεται σε μπλοκάρισμα σε όλες τις συναλλαγές και κάθε οικονομική δραστηριότητά τους.

Οι

επιχειρήσεις των οποίων το ΑΦΜ θα απενεργοποιηθεί δεν θα μπορούν να συναλλάσσονται με άλλες επιχειρήσεις ή ιδιώτες ή με χώρες της ΕΕ, αλλά ούτε να λαμβάνουν χρήματα ή δάνειο από τράπεζες, να πληρώνονται για συναλλαγές τους από το Δημόσιο, να εισπράττουν επιστροφές φόρων, να υποβάλουν φορολογικές δηλώσεις, να μεταβιβάζουν ακίνητα και να συμμετέχουν σε διαγωνισμούς.

Οπως αναφέρει η εφημερίδα «Ημερησία» το υπουργείο Οικονομικών θέλει με αυτό τον τρόπο να αναγκάσει τις επιχειρήσεις να ρυθμίσουν πρώτα τις οφειλές τους για να πάρουν πίσω το ΑΦΜ κάτι που προβλέπεται στο νέο επιχειρησιακό σχέδιο της Γενικής Γραμματείας Δημοσίων Εσόδων για την είσπραξη των ληξιπρόθεσμων χρεών προς το Δημόσιο.

Keywords
Τυχαία Θέματα