Π. Λαφαζάνης: Μέγα σκάνδαλο το ξεπούλημα του Ελληνικού

Ως μέγα σκάνδαλο χαρακτηρίζει ο γραμματέας του ΠΣ της ΛΑ.Ε Παναγιώτης Λαφαζάνης «το ξεπούλημα του Ελληνικού», σε δήλωσή του εν όψει της συζήτησης και ψήφισης από τη Βουλή της συγκεκριμένης σύμβασης, και κάνει λόγο για εθνικό, οικονομικό, κοινωνικό και περιβαλλοντικό έγκλημα,και για χαριστική φωτογραφική πώληση, για την οποία το δημόσιο θα πληρώσει 2,5 φορές το τίμημα.

«Το ξεπούλημα του Ελληνικού

με μια Σύμβαση, που αποτελεί εγκώμιον να αποκληθεί αποικιοκρατική, αποτελεί ένα από τα μεγαλύτερα και πιο επαχθή σκάνδαλα στα χρονικά αυτού του τόπου και συνιστά μια πρωτοφανή χαριστική – φωτογραφική πράξη, που συγκροτεί ένα πελώριο και ειδεχθέστατο εθνικό, οικονομικό, κοινωνικό και περιβαλλοντικό έγκλημα. Ο καλύτερος παραθαλάσσιος χώρος της Μεσογείου, έκτασης πολύ πάνω από έξι χιλιάδες στρέμματα, ξεπουλιέται κοψοχρονιά έναντι πραγματικής παρούσης αξίας λιγότερης από 600 εκ. ευρώ, δηλαδή με 100 ευρώ το τ.μ., την ώρα που ο αγοραστής θα έχει δικαίωμα να κτίσει και να τσιμεντοποιήσει περίπου 3 εκατομμύρια τ.μ. Και αυτό όταν το δημόσιο θα πληρώσει μόνο για τη μετεγκατάσταση από το Ελληνικό των πάσης φύσεως δημόσιων ή κοινωφελών δραστηριοτήτων πάνω από 1,5 δισ., δηλαδή δυόμιση φορές πάνω από το τίμημα που υποτίθεται θα εισπράξει» καταγγέλει ο Παναγιώτης Λαφαζάνης.

Αναφερόμενος στις θέσεις εργασίας εκτιμά : «Οι περίφημες και πολυδιαφημιζόμενες 90.000 θέσεις εργασίας στο Ελληνικό δεν είναι τίποτα άλλο παρά όνειρο θερινής νυκτός και διάτρητο προπαγανδιστικό τρυκ των επενδυτών που μηρυκάζουν τα παπαγαλάκια τους».

Ο γραμματέας της ΛΑ.Ε ασκεί δριμεία κριτική στα ΜΜΕ και τα κόμματα κατηγορώντας τα ότι συμφωνούν ως μνημονιακά κόμματα. «Το τραγικό είναι ότι ένα σκάνδαλο τέτοιας ολκής και εθνικών διαστάσεων ελάχιστα συγκινεί, πλην ελαχίστων εξαιρέσεων, τα μέσα ενημέρωσης. Ο λόγος είναι απλός: το σκάνδαλο αυτό προωθείται όχι μόνο από την κυβέρνηση Τσίπρα αλλά συναινετικά απ’ όλα τα μνημονιακά κόμματα (ΝΔ, ΠΑΣΟΚ, ΔΗΜΑΡ, ΠΟΤΑΜΙ, ΚΕΝΤΡΩΟΥΣ), ενώ η υπόθεση αφορά μεγάλα οικονομικά συμφέροντα, διασυνδεδεμένα, σχεδόν, με όλη την οικονομική ολιγαρχία».

Τέλος, ο Παναγιώτης Λαφαζάνης εκτιμά ότι ο ελληνικός λαός δεν πρόκειται να νομιμοποιήσει το σκάνδαλο και το έγκλημα του Ελληνικού και δηλώνει ότι οι πολιτικές και ποινικές ευθύνες αργά ή γρήγορα θα αποδοθούν. Επιπλέον, καλεί τους πολίτες στο Σύνταγμα, έξω από την Βουλή, την Τετάρτη στις 6.30 το απόγευμα ενάντια στο ξεπούλημα του Ελληνικού.

Keywords
Τυχαία Θέματα