Οσμή “αντάρτικου” στο κόμμα της Μέρκελ με αφορμή την Ελλάδα

Κατηγορηματικά αντίθετος στην ψήφιση από τη γερμανική Βουλή μίας βοήθειας στην Ελλάδα που μπορεί στο μέλλον να οδηγεί σε ένα κούρεμα χρέους δηλώνει ο Μίκαελ Μάιστερ, στέλεχος του κόμματος CDU, του οποίου ηγείται η Άνγκελα Μέρκελ.

“Δε

βλέπω ένα κούρεμα του επίσημου τομέα σαν μέρος αυτής της συμφωνίας”, σημειώνει ο Μάιστερ, και συνεχίζει: “Αν ήταν έτσι, τότε η Bundestag θα έπρεπε να αποφασίσει να μην εγκρίνει την επόμενη δόση”.

Ξεκαθαρίζει ωστόσο ότι κατά τη γνώμη του η συμφωνία για την Ελλάδα θα περάσει από τη γερμανική Βουλή με ευρεία πλειοψηφία, καθώς και οι ηγέτες της αντιπολίτευσης έχουν καταστήσει σαφές ότι δεν επιθυμούν τη χρεοκοπία της Ελλάδας.

Η γερμανική πλευρά έχει τονίσει επανειλημμένως ότι το κούρεμα στον επίσημο τομέα θα ήταν παράνομο σύμφωνα με τη γερμανική νομοθεσία, όμως πρόσφατα ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε υποστήριξε ότι ένα τέτοιο σενάριο θα ήταν αποδεκτό αν η Ελλάδα αποκτούσε σταθερό πρωτογενές πλεόνασμα.

Κάλεσμα Σόιμπλε να ψηφίσει το ελληνικό πακέτο η Μπούντεσταγκ

Νωρίτερα, ο γερμανός υπουργός Οικονομικών, Βόλφγκανγκ Σόιμπλε κάλεσε τους βουλευτές της Μπούντεσταγκ να ψηφίσουν υπέρ της νέας συμφωνίας για την Ελλάδα .

Ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών υποστήριξε ότι η συμφωνία αυτή εξασφαλίσει ότι θα καλυφθεί το κόστος αναχρηματοδότησης για την KFW Bank και προειδοποίησε ότι τα περιθώρια ελιγμών μέχρι την κρίσιμη ημερομηνία της 13ης Δεκεμβρίου είναι μικρά.

news.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα