ΟΡΙΣΤΙΚΟ: ΣΤΗ EUROBANK ΤΟ Τ.Τ. ΜΕ ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΟΥ ΤΧΣ

Η απόφαση του ΤΧΣ, επίσημα πλέον, δίνει το ΤΑΧΥΔΡΟΜΙΚΟ ΤΑΜΙΕΥΤΗΡΙΟ στη Eurobank. Επιβεβαιώθηκε για μία ακόμα φορά το “ποιός κάνει το κουμάντο” στο ελληνικό τραπεζικό σύστημα.

Η ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΤΧΣ

H Eurobank προτιμητέος υποψήφιος αγοραστής του Νέου Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου

(ΝΤΤ)

Σήμερα, Σάββατο 13 Ιουλίου 2013, το Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας (ΤΧΣ) ολοκλήρωσε τη διαγωνιστική διαδικασία για την πώληση του Νέου Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου και αποφάσισε να προχωρήσει με την πώληση του Νέου Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου στην Eurobank.

Το ΤΧΣ και η Eurobank θα συνεργαστούν με στόχο να υπογραφεί δεσμευτική συμφωνία τη Δευτέρα 15 Ιουλίου 2013.

Στη διαγωνιστική διαδικασία, έλαβαν μέρος τέσσερις (4) ελληνικές τράπεζες, η Alpha Bank, η Εθνική Τράπεζα, η Eurobank και ο όμιλος Πειραιώς.

Η Goldman Sachs ενεργεί ως χρηματοοικονομικός σύμβουλος του ΤΧΣ για την εν λόγω συναλλαγή.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΑ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΑΤΑ ΤΟΥ BANKWARS

Ποιός θα πάρει το ΤΤ;

Αυτός που θέλει η Τρόικα, “όργανο” της οποίας είναι το ΤΧΣ. To είπαμε από την πρώτη ημέρα που κατατέθηκαν οι προσφορές*.

- Και ποιόν θέλει “αγοραστή” η τρόικα;

Τη EUROBANK.

- Γιατί τη Eurobank και όχι τις άλλες;

Πρώτον, γιατί έτσι γουστάρει.

Δεύτερον, γιατί έτσι τη συμφέρει, καθώς προικοδοτώντας τη Eurobank, θα την πουλήσει πολύ πιο εύκολα, άρα, θα πάρει μέρος των κεφαλαίων που έχει βάλει στην Ελλάδα, πίσω.

Τρίτον, γιατί με δικά της λεφτά είναι στημένα όλα τα μαγαζιά, άρα, εκείνη αποφασίζει. Με τον παρά μου… και την κυρά μου.

Τέταρτον, γιατί θέλει να βάλει στο παιχνίδι του ελληνικού συστήματος και ξένο μεγάλο παίκτη, μέσω της πώλησης της Eurobank. Δε θέλει με κανένα τρόπο η τρόικα να πάρουν ξανά τον απόλυτο έλεγχο του συστήματος ο Κωστόπουλος, ο Σάλλας και η “κρατική” Εθνική. Θέλει να έχει απέναντί τους ένα “αντίπαλο δέος” που να υπακούει στα “ευρωπαικά κελεύσματα” και όχι στα εγχώρια επιχειρηματικά συμφέροντα. Τα οποία συμφέροντα, σημειωτεόν, αν δεν το ξέρετε, η τρόικα μισεί περισσότερο από όσο τα μισεί …το ΚΚΕ.

BANKWARS

ΤΟ ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΑ ΤΟΥ BANKWARS ΤΗΝ ΗΜΕΡΑ ΤΟΥ …ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΥ

* Σήμερα το απόγευμα οι τράπεζες που ενδιαφέρονται να αγοράσουν το Ταχυδρομιοκό Ταμιευτήριο θα υποβάλλουν τις δεσμευτικές προσφορές τους. Πρόκειται για την ALPHA, τη EUROBANK, την Εθνική και – κατά ορισμένους – την Πειραιώς, η οποία εφέρετο μέχρι πρόσφατα να μην ενδιαφέρεται.

Το «χρυσόμαλλον δέρας» που όλοι επιθυμούν να κερδίσουν, έχει 11 δισεκατομμύρια καταθέσεις και το σημαντικότερο, σχέση δανείων προς καταθέσεις περί το 60%.

Δημοσιεύονται διάφορες εκτιμήσεις και απόψεις για το ποιός θα κερδίσει το Τ.Τ., που βασίζονται σε ρεπορτάζ διαρροών που κάνουν οι υποψήφιοι αγοραστές. Ορισμένοι μάλιστα, αφήνουν υποννοούμενα για «εκπλήξεις» που θα περιλαμβάνει η προσφορά του ενός ή του άλλου υποψήφιου αγοραστή.

Άποψη του bankwars.gr είναι πως όλα αυτά, είναι ρεπορτάζ που ανήκουν στο…χρονοντούλαπο της ιστορίας! Θα ίσχυαν και θα τα γράφαμε και εμείς, στην περίοδο των παχιών αγελάδων του ελληνικού τραπεζικού συστήματος.

Δυστυχώς, στην Ελλάδα υπάρχει η τρόικα και ειδικά στις τράπεζες, η συντριπτική πλειοψηφία των μετοχών ανήκει στο Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας – ΤΧΣ.

Αυτό σημαίνει απλά ότι επειδή πωλητής του ΤΤ και της Proton είναι το ΤΧΣ και αγοραστές είναι υποψήφιες τράπεζες που λειτουργούν με λεφτά του ΤΧΣ, το ΤΧΣ και η Τρόικα θα ορίσουν το αποτέλεσμα.

Θα δώσουν το ΤΤ και την Proton, εκεί που θα θεωρήσουν ότι έχουν μεγαλύτερο συμφέρον, όπερ εκεί που θα κρίνουν πως θα πολλαπλασιάσουν τις πιθανότητες να πάρουν πίσω και γρήγορα, τα δισεκατομμύρια που έχουν βάλει για την ανακεφαλαιοποίηση των ελληνικών τραπεζών.

Γιάννης κερνά, Γιάννης πίνει και …λογαριασμό δε δίνει σε κανένα. Τόσο απλά.

Βασίλης Βαλαμβάνος, [email protected]

Keywords
Τυχαία Θέματα