ΟΜΟΛΟΓΑ: Όπου φύγει φύγει οι επενδυτές από Ελλάδα, Γαλλία, Ιταλία

14:14 8/2/2017 - Πηγή: BankWars

Η πολιτική αβεβαιότητα στη Γαλλία και την Ιταλία διεύρυνε τη διαφορά στην απόδοση (σπρεντ) των 10ετών κρατικών ομολόγων τους και των γερμανικών, που θεωρούνται ασφαλές καταφύγιο, στα υψηλότερα επίπεδα των τελευταίων ετών.

Οι επικείμενες εκλογές στη Γαλλία, τη Γερμανία, την Ολλανδία και πιθανόν την Ιταλία, καθώς και η κρίση χρέους που συνεχίζεται στην Ελλάδα,

ενισχύουν την αποστροφή ρίσκου, σύμφωνα με αναλυτές, ιδιαίτερα δεδομένου ότι οι αγορές ομολόγων από την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα ακολουθούν πτωτική τροχιά.

Στην Ελλάδα η απόδοση του 2ετούς ομολόγου έχει εκτοξευθεί πάνω από το 10% και όλοι φοβούνται μια επανάληψη του θρίλερ που ζήσαμε το 2015.

Η ευρωζώνη περιβάλλεται από αβεβαιότητα τις τελευταίες εβδομάδες. Στο προσκήνιο βρίσκεται η υποψηφιότητα για την προεδρία της Γαλλίας της ακροδεξιάς Μαρίν Λεπέν, που είναι κατά του ευρώ, και η ενδεχομένη ήττα της καγκελαρίου Άγγελα Μέρκελ στις γερμανικές εκλογές του φθινοπώρου.

Η διαφορά στην απόδοση μεταξύ του 10ετούς γαλλικού ομολόγου και του αντίστοιχου γερμανικού τίτλου διευρύνθηκε σχεδόν στις 79 μονάδες βάσης, που είναι η υψηλότερη από τον Νοέμβριο του 2012.

Η απόδοση του 10ετούς ιταλικού ομολόγου, άγγιξε σχεδόν τις 202 μονάδες βάσης έναντι της απόδοσης των γερμανικών τίτλων, που είναι η υψηλότερη από κάθε άλλη τιμή κλεισίματος από τον Φεβρουάριο του 2014.

Keywords
Τυχαία Θέματα